Freekeh uit het Midden-Oosten, Italiaanse farro, incagranen of toch speltcouscous? Uit alle hoeken van de wereld komen bijzondere granen om lekker mee te koken. Heel voedzaam, boordevol vitaminen en mineralen en vaak een bron van vezels.

Diverse grassen
Graan is de verzamelnaam voor het zaad van diverse grassen. Bekende voorbeelden zijn rijst, tarwe, spelt en haver. Van die granen worden overal ter wereld producten gemaakt, zoals meel, pasta, bulgur, freekeh en couscous.

Bron van vezels
Granen en graanproducten bevatten koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Zeker de volkorenvarianten zijn een bron van vezels. Voedzaam en fijn voor je spijsvertering. Lang zo gek dus niet, die granen.

Heerlijke gerechten met graan zijn bijvoorbeeld speltcouscous met verse kruiden en granaatappel en een freekehfrittata met bietjes en makreel. Probeer maar eens!

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.