Aspergebroccoli is het slanke zusje van de broccoli. De smaak is iets milder en zoeter en doet een beetje denken aan groene asperges. Aspergebroccoli is een kruising van broccoli en kailan (Chinese stengelkool) en wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken.

 
Gezond en veelzijdig
Je kunt aspergebroccoli stomen, koken, (roer)bakken en frituren. Gebruik de groente eens in een een quiche,  salade, wokgerecht of gepureerd als soep. Het is niet alleen veelzijdig, maar ook supergezond: het bevat meer zink, antioxidanten en vitamine A dan gewone broccoli, groene asperges, boerenkool en spinazie. Er zit ook veel foliumzuur, oftewel vitamine B11, in.
 
Let op kleur
Aspergebroccoli wordt geteeld in landen met een warm klimaat. De Nederlandse import komt uit Kenia en is het hele jaar verkrijgbaar. Let er bij aankoop op dat de aspergebroccoli er frisgroen uitziet en stevige stengels en mooi volle roosjes heeft, dan smaakt ‘ie het lekkerst. 

Lees meer

Aspergebroccoli (44)

sorteer op
recept As­per­ge­broc­co­li met spek en tijm

As­per­ge­broc­co­li met spek en tijm

23 min.
(14)
recept As­per­ge­broc­co­li met an­sjo­v­i­so­lie

As­per­ge­broc­co­li met an­sjo­v­i­so­lie

10 min.
(15)
recept Kan­to­ne­se kip met as­per­ge­broc­co­li

Kan­to­ne­se kip met as­per­ge­broc­co­li

25 min.
(245)
recept As­per­ge­broc­co­li-qui­che met oer­kaas

As­per­ge­broc­co­li-qui­che met oer­kaas

55 min.
(53)
recept As­per­ge­broc­co­li met ge­bak­ken uitjes

As­per­ge­broc­co­li met ge­bak­ken uitjes

10 min.
(19)
recept Azi­a­ti­sche zalm en as­per­ge­broc­co­li uit de oven

Azi­a­ti­sche zalm en as­per­ge­broc­co­li uit de oven

30 min.
(138)
recept Rijst­sa­la­de met to­nijn en as­per­ge­broc­co­li

Rijst­sa­la­de met to­nijn en as­per­ge­broc­co­li

15 min.
(108)
recept As­per­ge­broc­co­li met ci­troen­moz­za­rel­la

As­per­ge­broc­co­li met ci­troen­moz­za­rel­la

20 min.
(36)
recept Bief­stuk met as­per­ge­broc­co­li en krui­den­saus

Bief­stuk met as­per­ge­broc­co­li en krui­den­saus

20 min.
(63)
recept Sla­vin­ken met ge­bak­ken mais & as­per­ge­broc­co­li

Sla­vin­ken met ge­bak­ken mais & as­per­ge­broc­co­li

15 min.
(9)
recept Snij­biet met as­per­ge­broc­co­li en brood­kruim

Snij­biet met as­per­ge­broc­co­li en brood­kruim

35 min.
(22)
recept Roer­bak van as­per­ge­broc­co­li, mi­hoen en bief­stuk

Roer­bak van as­per­ge­broc­co­li, mi­hoen en bief­stuk

15 min.
(6)
recept Pen­ne met ro­mi­ge to­nijn­saus en as­per­ge­broc­co­li

Pen­ne met ro­mi­ge to­nijn­saus en as­per­ge­broc­co­li

25 min.
(120)
recept As­per­ge­broc­co­li met se­sam & ge­po­cheer­de kip met sam­bal

As­per­ge­broc­co­li met se­sam & ge­po­cheer­de kip met sam­bal

30 min.
(89)
recept Ge­roer­bak­te bief­stuk met as­per­ge­broc­co­li en noe­dels

Ge­roer­bak­te bief­stuk met as­per­ge­broc­co­li en noe­dels

35 min.
(220)
recept Thai­se sa­la­de met rund­vlees, tuin­bo­nen en as­per­ge­broc­co­li

Thai­se sa­la­de met rund­vlees, tuin­bo­nen en as­per­ge­broc­co­li

25 min.
(61)
recept Mez­ze­lu­ne met pes­to en sa­la­de van spruit­jes en as­per­ge­broc­co­li

Mez­ze­lu­ne met pes­to en sa­la­de van spruit­jes en as­per­ge­broc­co­li

13 min.
(29)
recept Mie­sa­la­de met as­per­ge­broc­co­li, ome­let en pit­ti­ge so­jadres­sing

Mie­sa­la­de met as­per­ge­broc­co­li, ome­let en pit­ti­ge so­jadres­sing

15 min.
(38)
recept Glu­ten­vrije rijst­noe­dels met ge­bak­ken zalm en as­per­ge­broc­co­li

Glu­ten­vrije rijst­noe­dels met ge­bak­ken zalm en as­per­ge­broc­co­li

25 min.
(16)
recept Groen­te­pret

Groen­te­pret

20 min.
(12)
recept Kip te­riy­a­ki met groen­ten

Kip te­riy­a­ki met groen­ten

20 min.
(153)
recept Ve­ge­ta­ri­sche cur­ry

Ve­ge­ta­ri­sche cur­ry

15 min.
(119)
recept Pas­ta pes­to met groe­ne groen­ten en ham­reep­jes

Pas­ta pes­to met groe­ne groen­ten en ham­reep­jes

25 min.
(33)
recept Roer­bak van quinoa, as­per­ges en zalm

Roer­bak van quinoa, as­per­ges en zalm

25 min.
(97)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.