Aspergebroccoli
Aspergebroccoli

Aspergebroccoli

Aspergebroccoli is het slanke zusje van de broccoli. De smaak is iets milder en zoeter en doet een beetje denken aan groene asperges. Aspergebroccoli is een kruising van broccoli en kailan (Chinese stengelkool) en wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken.

Gezond en veelzijdig
Je kunt aspergebroccoli stomen, koken, (roer)bakken en frituren. Gebruik de groente eens in een een quiche, salade, wokgerecht of gepureerd als soep. Het is niet alleen veelzijdig, maar ook supergezond: het bevat meer zink, antioxidanten en vitamine A dan gewone broccoli, groene asperges, boerenkool en spinazie. Er zit ook veel foliumzuur, oftewel vitamine B11, in.
Let op kleur
Aspergebroccoli wordt geteeld in landen met een warm klimaat. De Nederlandse import komt uit Kenia en is het hele jaar verkrijgbaar. Let er bij aankoop op dat de aspergebroccoli er frisgroen uitziet en stevige stengels en mooi volle roosjes heeft, dan smaakt ‘ie het lekkerst.

Aspergebroccoli recepten

Aspergebroccoli met spek en tijm
Aspergebroccoli met spek en tijm

Aspergebroccoli met spek en tijm

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 400 g aspergebroccoli
  • 150 g Zeeuws spek
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 el traditionele olijfolie
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ovenschaal (30 x 30 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aspergebroccoli in 2 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water.
  2. Omwikkel steeds 3 à 4 struikjes aspergebroccoli met 1 plakje spek en leg in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olie over de aspergebroccoli.
  3. Bak de aspergebroccoli met spek ca. 8 min. in het midden van de oven.