De avocado: romig, vol goede vetten en eindeloos te combineren. Leg ‘m in plakjes op je brood, ‘s middags in je taart en ’s avonds in je wrap. Wij zijn fan.

Meer pit?
Avocado en krab, avocado en tomaat, avocado en geitenkaas… avocado is een allemansvriend. Combineer avocado voor meer pit met rode peper en limoen. Varieer ook eens met zoete recepten: mango, vanille of chocolade zijn ook gek op hem.

Avocado schillen
Je schilt een avocado door de vrucht met een scherp mesje tot op de pit rondom in te snijden. Je kunt de helften nu gemakkelijk van elkaar trekken. Met een lepel verwijder je de pit en schep je het vruchtvlees eruit. Bekijk ook de video avocado schillen van Allerhande.

Minder bruin
Een avocado is heel gevoelig voor zuurstof, het vruchtvlees verkleurt vrijwel direct na het opensnijden. Dit kun je voorkomen door het vruchtvlees met citroen- of limoensap te besprenkelen.

Sneller rijp
Rijpe avocado’s bewaar je het beste in de koelkast, terwijl een onrijpe avocado juist beter op de fruitschaal naast een appel of banaan kan liggen. Zo wordt de vrucht sneller rijp, ook als je hem, in een papieren zak met gaatjes legt trouwens.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.