Aardappelen: je kunt ze bakken, stoven, koken, poffen, frituren, pureren, gratineren en nog veel meer. De pieper is een populair onderdeel van de Nederlandse maaltijd, gemiddeld staat hij drie keer per week op het menu. Bij Allerhande vind je de lekkerste aardappelrecepten.

Voedzame knol
De aardappel is een knolgewas. Hij groeit onder de grond en geeft door zijn koolhydraten veel energie. Aardappelen bevatten weinig vet en calorieën en zijn rijk aan vezels, vitamine C en een bron van mineralen.

Waar komen aardappelen vandaan?
Oorspronkelijk komt de aardappel uit Zuid-Amerika, maar hij doet het prima in ons eigen land. Nederland heeft een gematigd klimaat en goede kleigrond, ideaal voor het verbouwen van aardappelen.

Ook voor een feestje
Stamppotjes en gebakken piepers zijn de bekendste Hollandse aardappelgerechten, maar ook voor een feestelijk etentje kun je met aardappelen iets verrassends op tafel zetten. Wat dacht je van een lekker recept met zoete aardappel of verwerk de pieper in een lekkere curry met bloemkool bijvoorbeeld.

Snel en slim
Krijg je gasten en wil je niet de hele middag in de keuken staan? Veel recepten met aardappelen kun je al een dag van tevoren bereiden. Partjes uit de oven bijvoorbeeld. Die bewaar je in de koelkast en hoeven alleen nog maar even onder de grill vlak voordat je aan tafel gaat. Bij alle aardappelrecepten zie je precies hoeveel tijd je nodig hebt en welke handelingen je al voor kunt bereiden. Handig!

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.