Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wild­re­cep­ten (167)

sorteer op
recept Wildzwijngebraad met witlof en peertjes

Wild­zwijn­ge­braad met wit­lof en peer­tjes

(52)
55 min.
recept Gestoofd konijnenbout met stroop

Ge­stoofd ko­nij­nen­bout met stroop

(248)
2 u. 20 min.
recept Gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta

Ge­vul­de pa­rel­hoen­fi­let­rol­le­tjes met pe­ter­se­lie­pes­to en pan­cet­ta

(25)
40 min.
recept Struisvogeltournedos met knolselderijpuree en rode-wijnjus

Struis­vo­gel­tour­ne­dos met knol­sel­de­rij­pu­ree en ro­de-wijn­jus

(30)
55 min.
recept Zuurkoolsalade met gerookte eend

Zuur­kool­sa­la­de met ge­rook­te eend

(31)
10 min.
recept Hertenbiefstuk met portsaus en knolselderijgratin

Her­ten­bief­stuk met port­saus en knol­sel­de­rij­gra­tin

(46)
1 u. 30 min.
recept Hertenbief met paddenstoelen en pastinaakpuree

Her­ten­bief met pad­den­stoe­len en pas­ti­naak­pu­ree

(27)
25 min.
recept Mediterrane eendenbouten met truffelpolenta & parmezaan

Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

(33)
2 u. 40 min.
recept Hazenachterboutjes met rode paprikasaus en knolselderijpuree

Ha­zen­ach­ter­bout­jes met ro­de pa­pri­kasaus en knol­sel­de­rij­pu­ree

(34)
1 u. 40 min.
recept In venkel gestoofde konijnenbout

In ven­kel ge­stoof­de ko­nij­nen­bout

(46)
1 u. 30 min.
recept Hazenrugfilet met zuurkool

Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

(15)
30 min.
recept Eendenborstfilet met noedels en groene kool

Een­den­borst­fi­let met noe­dels en groe­ne kool

(20)
35 min.
recept Hertenbiefstuk met sjalottenjus

Her­ten­bief­stuk met sja­lot­ten­jus

(197)
40 min.
recept Parelhoen met venkel en granaatappelsaus

Pa­rel­hoen met ven­kel en gra­naat­ap­pel­saus

(60)
6 u. 15 min.
recept Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus

Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

(29)
30 min.
recept Fazantfilet met spek en paddenstoelen

Fa­zant­fi­let met spek en pad­den­stoe­len

(68)
20 min.
recept Parelhoenfilet in filodeeg

Pa­rel­hoen­fi­let in fi­lo­deeg

(20)
2 u. 55 min.
recept Krokante zwezerik met pastinaak en paddenstoelenjus

Kro­kan­te zwe­ze­rik met pas­ti­naak en pad­den­stoe­len­jus

(14)
45 min.
recept Konijn met saliesaus en druiven

Ko­nijn met sa­lie­saus en drui­ven

(44)
1 u. 40 min.
recept Hazenpeper

Ha­zen­pe­per

(70)
2 u. 45 min.
recept Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus

Ge­gril­de een­den­borst met si­naas­ap­pel­port­saus

(246)
25 min.
recept Eendenborst met mandarijncompote

Een­den­borst met man­da­rijn­com­po­te

(27)
45 min.
recept Pompoenrisotto met gerookte eendenborst

Pom­poen­ri­sot­to met ge­rook­te een­den­borst

(6)
30 min.
recept Gelakte eendenborst met Chinese mie

Ge­lak­te een­den­borst met Chi­ne­se mie

(45)
2 u. 30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.