Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (176)

sorteer op
recept Lang­zaam ge­gaar­de een­den­borst­fi­let met sja­lot­ten­jus

Lang­zaam ge­gaar­de een­den­borst­fi­let met sja­lot­ten­jus

1 u. 20 min.
(31)
recept Ita­li­aan­se ko­nij­nen­stoof

Ita­li­aan­se ko­nij­nen­stoof

1 u. 45 min.
(77)
recept Een­den­borst-fram­bo­zen­rol­le­tjes

Een­den­borst-fram­bo­zen­rol­le­tjes

5 min.
(7)
recept Her­ten­bief­stuk met cran­ber­ry­com­po­te

Her­ten­bief­stuk met cran­ber­ry­com­po­te

40 min.
(187)
recept Kro­kan­te zwe­ze­rik met pas­ti­naak en pad­den­stoe­len­jus

Kro­kan­te zwe­ze­rik met pas­ti­naak en pad­den­stoe­len­jus

45 min.
(14)
recept Con­fit de ca­nard met zuur­kool en kriel­tjes

Con­fit de ca­nard met zuur­kool en kriel­tjes

45 min.
(0)
recept Dui­ven­fi­let met lin­zen en drui­ven

Dui­ven­fi­let met lin­zen en drui­ven

45 min.
(0)
recept Wil­de fa­zan­ten­dij met ca­vo­lo ne­ro

Wil­de fa­zan­ten­dij met ca­vo­lo ne­ro

1 uur
(0)
recept Ha­zen­bout met spek en pe­ter­se­lie en aard­pe­ren

Ha­zen­bout met spek en pe­ter­se­lie en aard­pe­ren

2 uur
(1)
recept Ree­rug­fi­let in ro­de-wijn­saus en bra­men met ge­roos­ter­de sprui­ten

Ree­rug­fi­let in ro­de-wijn­saus en bra­men met ge­roos­ter­de sprui­ten

55 min.
(0)
recept Wild­trio met beur­re noi­set­te en roer­ge­bak­ken ro­de kool

Wild­trio met beur­re noi­set­te en roer­ge­bak­ken ro­de kool

30 min.
(0)
recept Her­ten­bief­stuk met wild­saus en pas­ti­naak­pu­ree

Her­ten­bief­stuk met wild­saus en pas­ti­naak­pu­ree

1 u. 15 min.
(26)
recept Ge­tran­cheer­de her­ten­bief­stuk

Ge­tran­cheer­de her­ten­bief­stuk

15 min.
(31)
recept Wild­zwijn­ge­braad met wit­lof en peer­tjes

Wild­zwijn­ge­braad met wit­lof en peer­tjes

55 min.
(52)
recept Os­sen­staart­soep met krui­den­dum­plings

Os­sen­staart­soep met krui­den­dum­plings

5 u. 10 min.
(14)
recept Ge­pe­kel­de fa­zant met cran­ber­ry-whis­ky­saus

Ge­pe­kel­de fa­zant met cran­ber­ry-whis­ky­saus

4 u. 5 min.
(24)
recept Eend met 5 spi­ces, si­naas­ap­pel en gem­ber met pan­nen­koek­jes

Eend met 5 spi­ces, si­naas­ap­pel en gem­ber met pan­nen­koek­jes

2 uur
(14)
recept Ge­stoof­de kalfs­wan­gen met ap­pel en aman­del­schaaf­sel

Ge­stoof­de kalfs­wan­gen met ap­pel en aman­del­schaaf­sel

2 u. 30 min.
(15)
recept Ge­bak­ken ree­fi­let met bra­men-ro­ze­ma­rijn­jus & aard­pe­ren­pu­ree

Ge­bak­ken ree­fi­let met bra­men-ro­ze­ma­rijn­jus & aard­pe­ren­pu­ree

45 min.
(10)
recept Spaans ge­krui­de ibe­ri­co­haas ge­vuld met cho­ri­zo en ge­gril­de pa­pri­ka

Spaans ge­krui­de ibe­ri­co­haas ge­vuld met cho­ri­zo en ge­gril­de pa­pri­ka

55 min.
(12)
recept Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

2 u. 40 min.
(35)
recept Wild­zwijn­steak met pad­den­stoe­len­room­saus en ge­pof­te truf­fe­laard­ap­pel

Wild­zwijn­steak met pad­den­stoe­len­room­saus en ge­pof­te truf­fe­laard­ap­pel

1 u. 20 min.
(1)
recept Dui­ven­borst­fi­let met krui­den­ri­sot­to en zoe­te sher­ry­jus

Dui­ven­borst­fi­let met krui­den­ri­sot­to en zoe­te sher­ry­jus

35 min.
(7)
recept Lof­sala­de met ge­rook­te een­den­borst

Lof­sa­la­de met ge­rook­te een­den­borst

10 min.
(52)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.