Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (176)

sorteer op
recept Sa­la­de van ge­rook­te een­den­borst en avo­ca­do

Sa­la­de van ge­rook­te een­den­borst en avo­ca­do

15 min.
(154)
recept Ha­zen­pe­per

Ha­zen­pe­per

2 u. 30 min.
(145)
recept Ha­zen­rug­fi­let met no­ten-ro­zij­nen­rijst en ven­kel

Ha­zen­rug­fi­let met no­ten-ro­zij­nen­rijst en ven­kel

30 min.
(11)
recept Pa­rel­hoen in wijn

Pa­rel­hoen in wijn

1 u. 25 min.
(106)
recept Her­ten­bief­stuk met ro­mi­ge zuur­kool­pu­ree en ge­bak­ken pad­den­stoe­len­me­lan­ge

Her­ten­bief­stuk met ro­mi­ge zuur­kool­pu­ree en ge­bak­ken pad­den­stoe­len­me­lan­ge

55 min.
(303)
recept Een­den­borst met groe­ne groen­ten en cas­hew­no­ten

Een­den­borst met groe­ne groen­ten en cas­hew­no­ten

35 min.
(81)
recept Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven

Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven

20 min.
(46)
recept Oos­ter­se een­den­borst met ru­co­la en me­loen

Oos­ter­se een­den­borst met ru­co­la en me­loen

30 min.
(43)
recept Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

1 u. 35 min.
(142)
recept Ar­ti­sjok­keng­noc­chi met een­den­borst en ho­ning­jus

Ar­ti­sjok­keng­noc­chi met een­den­borst en ho­ning­jus

40 min.
(43)
recept Een­den­borst­fi­let met zoet­zu­re ho­ning-per­zik

Een­den­borst­fi­let met zoet­zu­re ho­ning-per­zik

50 min.
(29)
recept Stew van ko­nijn met cran­ber­ry­com­po­te

Stew van ko­nijn met cran­ber­ry­com­po­te

2 u. 45 min.
(29)
recept Zuur­kool­sa­la­de met ge­rook­te eend

Zuur­kool­sa­la­de met ge­rook­te eend

10 min.
(31)
recept Haas­spies­jes op kool met kas­tan­jes

Haas­spies­jes op kool met kas­tan­jes

1 u. 30 min.
(29)
recept Fa­zant in ci­der met sa­lie, ba­con en ap­pel

Fa­zant in ci­der met sa­lie, ba­con en ap­pel

30 min.
(25)
recept Sa­la­de met een­den­borst en vij­gen

Sa­la­de met een­den­borst en vij­gen

15 min.
(196)
recept Her­ten­bief­stuk met port­saus en knol­sel­de­rij­gra­tin

Her­ten­bief­stuk met port­saus en knol­sel­de­rij­gra­tin

1 u. 30 min.
(47)
recept Pom­poen­ri­sot­to met ge­rook­te een­den­borst

Pom­poen­ri­sot­to met ge­rook­te een­den­borst

30 min.
(16)
recept Een­den­borst met si­naas­ap­pel en ka­neel

Een­den­borst met si­naas­ap­pel en ka­neel

50 min.
(182)
recept Ge­bak­ken een­den­borst met groe­ne-pe­per­jus van Den­nis Huw­aë

Ge­bak­ken een­den­borst met groe­ne-pe­per­jus van Den­nis Huw­aë

5 uur
(3)
recept Een­den­borst met si­naas­ap­pel­saus

Een­den­borst met si­naas­ap­pel­saus

25 min.
(136)
recept Ge­vul­de pa­rel­hoen­fi­let­rol­le­tjes met pe­ter­se­lie­pes­to en pan­cet­ta

Ge­vul­de pa­rel­hoen­fi­let­rol­le­tjes met pe­ter­se­lie­pes­to en pan­cet­ta

40 min.
(25)
recept Ko­nijn in mos­terd­saus

Ko­nijn in mos­terd­saus

1 u. 45 min.
(229)
recept Her­ten­rack met mos­terd-pe­can­korst

Her­ten­rack met mos­terd-pe­can­korst

45 min.
(37)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.