Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (176)

sorteer op
recept Ko­nijn ge­stoofd in sher­ry

Ko­nijn ge­stoofd in sher­ry

2 u. 35 min.
(29)
recept Een­den­borst­rol­le­tjes met cas­sis­con­fi­tuur

Een­den­borst­rol­le­tjes met cas­sis­con­fi­tuur

45 min.
(89)
recept Haas­me­dail­lons met ham en wijn­jus

Haas­me­dail­lons met ham en wijn­jus

25 min.
(54)
recept Pot­jes­vlees

Pot­jes­vlees

5 u. 35 min.
(25)
recept Jo­r­is Bij­den­dijks reestoof met ka­ra­melap­pel en aard­ap­pel­waai­ers

Jo­r­is Bij­den­dijks reestoof met ka­ra­me­lap­pel en aard­ap­pel­waai­ers

28 uur
(54)
recept Fa­zant met zuur­kool

Fa­zant met zuur­kool

2 u. 35 min.
(5)
recept Ko­nijn met port

Ko­nijn met port

2 u. 30 min.
(62)
recept Fa­zant­fi­let met spek en pad­den­stoe­len

Fa­zant­fi­let met spek en pad­den­stoe­len

20 min.
(73)
recept Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

30 min.
(32)
recept Een­den­sa­té met port­si­roop

Een­den­sa­té met port­si­roop

35 min.
(51)
recept Ha­zen­ach­ter­bout­jes met ro­de pa­pri­kasaus en knol­sel­de­rij­pu­ree

Ha­zen­ach­ter­bout­jes met ro­de pa­pri­kasaus en knol­sel­de­rij­pu­ree

1 u. 40 min.
(34)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met ro­de-port­jus

Struis­vo­gel­bief­stuk met ro­de-port­jus

30 min.
(112)
recept Een­den­borst­fi­let met me­di­ter­ra­ne sa­la­de

Een­den­borst­fi­let met me­di­ter­ra­ne sa­la­de

15 min.
(32)
recept Ha­zen­rug­fi­let met Ita­li­aan­se ro­de-wijn­saus

Ha­zen­rug­fi­let met Ita­li­aan­se ro­de-wijn­saus

55 min.
(73)
recept Wild­bouil­lon met ge­rook­te een­den­borst

Wild­bouil­lon met ge­rook­te een­den­borst

15 min.
(93)
recept Een­den­borst met een saus van prui­men en ste­ra­nijs

Een­den­borst met een saus van prui­men en ste­ra­nijs

1 u. 15 min.
(23)
recept Wald­korn­crac­kers met her­ten­car­p­ac­cio

Wald­korn­crac­kers met her­ten­car­p­ac­cio

5 min.
(1)
recept Mal­se her­ten­bief­stuk met wild­saus en ka­neel­stoof­peer­tjes

Mal­se her­ten­bief­stuk met wild­saus en ka­neel­stoof­peer­tjes

50 min.
(20)
recept Zoet­zu­re ko­nij­nen­stoof

Zoet­zu­re ko­nij­nen­stoof

1 u. 25 min.
(145)
recept Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

25 min.
(154)
recept Ca­nard à l'oran­ge

Ca­nard à l'oran­ge

6 u. 30 min.
(97)
recept In ho­ning ge­bak­ken ap­pel met zuur­kool en een­den­borst

In ho­ning ge­bak­ken ap­pel met zuur­kool en een­den­borst

1 uur
(66)
recept Ge­gril­de een­den­borst met pak­soi

Ge­gril­de een­den­borst met pak­soi

20 min.
(17)
recept Een­den­borst met sher­ry­prui­men

Een­den­borst met sher­ry­prui­men

10 min.
(146)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.