Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (176)

sorteer op
recept Ha­zen­pe­per

Ha­zen­pe­per

2 u. 45 min.
(70)
recept Een­den­borst met krui­den­sa­la­de

Een­den­borst met krui­den­sa­la­de

10 min.
(64)
recept In ven­kel ge­stoof­de ko­nij­nen­bout

In ven­kel ge­stoof­de ko­nij­nen­bout

1 u. 30 min.
(46)
recept Ha­zen­rug­fi­let met cran­ber­ry­saus

Ha­zen­rug­fi­let met cran­ber­ry­saus

45 min.
(128)
recept Hel­de­re gem­ber­bouil­lon met een­den­borst

Hel­de­re gem­ber­bouil­lon met een­den­borst

40 min.
(31)
recept Een­den­borst met sher­ry­saus en olij­ven

Een­den­borst met sher­ry­saus en olij­ven

1 u. 5 min.
(16)
recept Her­ten­bief­stuk met sja­lot­ten­jus

Her­ten­bief­stuk met sja­lot­ten­jus

40 min.
(198)
recept Ko­nijn in dra­gon-room­saus

Ko­nijn in dra­gon-room­saus

40 min.
(55)
recept Vin­da­loo-eend

Vin­da­loo-eend

2 u. 40 min.
(18)
recept Een­den­borst­fi­let met ap­pel­tjes en stroop

Een­den­borst­fi­let met ap­pel­tjes en stroop

25 min.
(191)
recept Een­den­borst­fi­let met ro­de port­saus

Een­den­borst­fi­let met ro­de port­saus

30 min.
(212)
recept Ge­bak­ken her­ten­bief­stuk met pe­ren­ch­ut­ney

Ge­bak­ken her­ten­bief­stuk met pe­ren­ch­ut­ney

1 u. 25 min.
(2)
recept Wild­soep met pa­rel­hoen­fi­let

Wild­soep met pa­rel­hoen­fi­let

15 min.
(63)
recept Ta­gli­o­li­ni met spruit­jes en ge­rook­te eend

Ta­gli­o­li­ni met spruit­jes en ge­rook­te eend

15 min.
(27)
recept Ge­gril­de her­ten­bief­stuk met port­saus

Ge­gril­de her­ten­bief­stuk met port­saus

45 min.
(149)
recept Krui­dig ko­nijn op me­di­ter­ra­ne wij­ze

Krui­dig ko­nijn op me­di­ter­ra­ne wij­ze

1 u. 15 min.
(58)
recept Exo­ti­sche wa­ter­zooi van pa­rel­hoen

Exo­ti­sche wa­ter­zooi van pa­rel­hoen

1 u. 30 min.
(10)
recept Su­per-de­luxe an­dij­vie­stamp­pot

Su­per-de­luxe an­dij­vie­stamp­pot

15 min.
(48)
recept Toast met wild­pa­té

Toast met wild­pa­té

10 min.
(12)
recept Ge­gril­de her­ten­bief­stuk uit Ta­bas­co

Ge­gril­de her­ten­bief­stuk uit Ta­bas­co

25 min.
(29)
recept Ge­lak­te een­den­borst met Chi­ne­se mie

Ge­lak­te een­den­borst met Chi­ne­se mie

2 u. 30 min.
(47)
recept Her­ten­bief­stuk in ro­de-port­saus

Her­ten­bief­stuk in ro­de-port­saus

1 u. 15 min.
(457)
recept Ge­gril­de een­den­borst met si­naas­ap­pel­port­saus

Ge­gril­de een­den­borst met si­naas­ap­pel­port­saus

25 min.
(248)
recept Ge­gril­de een­den­borst 'al diavo­lo'

Ge­gril­de een­den­borst 'al dia­vo­lo'

40 min.
(40)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.