Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (176)

sorteer op
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met mang­ochut­ney

Struis­vo­gel­bief­stuk met mang­ochut­ney

8 min.
(38)
recept Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

15 min.
(43)
recept Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

30 min.
(110)
recept Her­ten­bief­stuk­jes met cran­ber­ry­com­po­te

Her­ten­bief­stuk­jes met cran­ber­ry­com­po­te

10 min.
(92)
recept Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

30 min.
(12)
recept Gem­ber­eend met shii-ta­ke

Gem­ber­eend met shii-ta­ke

25 min.
(40)
recept Een­den­borst­fi­let met prui­men­saus

Een­den­borst­fi­let met prui­men­saus

1 uur
(72)
recept Wild­pie

Wild­pie

2 u. 35 min.
(300)
recept Ge­bak­ken een­den­borst­fi­let met mar­sa­la­saus

Ge­bak­ken een­den­borst­fi­let met mar­sa­la­saus

45 min.
(181)
recept Struis­vo­gelsa­té met ko­kos­saus

Struis­vo­gel­sa­té met ko­kos­saus

25 min.
(16)
recept Ge­ma­ri­neer­de een­den­borst met si­naas­ap­pel en ci­troen

Ge­ma­ri­neer­de een­den­borst met si­naas­ap­pel en ci­troen

15 min.
(7)
recept Ha­zen­rug­fi­let­me­dail­lons met bos­vruch­ten­saus

Ha­zen­rug­fi­let­me­dail­lons met bos­vruch­ten­saus

10 min.
(30)
recept Ge­stoofd ko­nij­nen­bout met stroop

Ge­stoofd ko­nij­nen­bout met stroop

2 u. 20 min.
(251)
recept Her­ten­bief­stuk­ken met prei en gem­ber

Her­ten­bief­stuk­ken met prei en gem­ber

20 min.
(29)
recept Ko­nijn in het zuur

Ko­nijn in het zuur

14 uur
(35)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met bra­men­saus

Struis­vo­gel­bief­stuk met bra­men­saus

35 min.
(64)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met pit­ti­ge gem­ber­bo­ter

Struis­vo­gel­bief­stuk met pit­ti­ge gem­ber­bo­ter

1 u. 25 min.
(34)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met ap­pel-vij­gen­ch­ut­ney

Struis­vo­gel­bief­stuk met ap­pel-vij­gen­ch­ut­ney

25 min.
(24)
recept Crois­sant­toast met ma­dag­as­car-eend

Crois­sant­toast met ma­dag­as­car-eend

10 min.
(9)
recept Ko­nijn op z'n Lim­burgs

Ko­nijn op z'n Lim­burgs

24 u. 50 min.
(340)
recept Ca­nard à l'oran­ge

Ca­nard à l'oran­ge

35 min.
(88)
recept Een­den­borst­fi­let met noe­dels en groe­ne kool

Een­den­borst­fi­let met noe­dels en groe­ne kool

35 min.
(20)
recept Pe­king­eend

Pe­king­eend

1 u. 20 min.
(78)
recept Ha­zen­pe­per

Ha­zen­pe­per

2 u. 45 min.
(70)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.