Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (176)

sorteer op
recept Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

15 min.
(43)
recept Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

30 min.
(110)
recept Her­ten­bief­stuk­jes met cran­ber­ry­com­po­te

Her­ten­bief­stuk­jes met cran­ber­ry­com­po­te

10 min.
(92)
recept Dun­ge­sne­den Azi­a­ti­sche kalfs­haas op een wa­ter­kers­sa­la­de

Dun­ge­sne­den Azi­a­ti­sche kalfs­haas op een wa­ter­kers­sa­la­de

40 min.
(7)
recept Pa­rel­hoen met ap­pel­com­po­te

Pa­rel­hoen met ap­pel­com­po­te

1 u. 30 min.
(30)
recept Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

20 min.
(21)
recept Eend met ro­mi­ge port­saus

Eend met ro­mi­ge port­saus

25 min.
(408)
recept Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

30 min.
(15)
recept Een­den­borst met bra­men

Een­den­borst met bra­men

35 min.
(40)
recept Een­den­borst met man­da­rijn­com­po­te

Een­den­borst met man­da­rijn­com­po­te

45 min.
(27)
recept Ha­zen­rug­fi­let, broc­co­li, peul­tjes en as­per­ges

Ha­zen­rug­fi­let, broc­co­li, peul­tjes en as­per­ges

30 min.
(15)
recept Ko­nijn op z'n Lim­burgs

Ko­nijn op z'n Lim­burgs

24 u. 50 min.
(340)
recept Ca­nard à l'oran­ge

Ca­nard à l'oran­ge

35 min.
(88)
recept Fa­zant met cho­co­la­de­saus

Fa­zant met cho­co­la­de­saus

1 u. 15 min.
(54)
recept Her­ten­bief­stuk­jes op ro­ze­ma­rijnspies­jes

Her­ten­bief­stuk­jes op ro­ze­ma­rijnspies­jes

20 min.
(60)
recept Ta­gli­a­tel­le met ge­ma­ri­neer­de haas

Ta­gli­a­tel­le met ge­ma­ri­neer­de haas

5 u. 55 min.
(25)
recept Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

2 u. 50 min.
(78)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met aman­del-gem­ber­saus

Struis­vo­gel­bief­stuk met aman­del-gem­ber­saus

40 min.
(8)
recept Krui­di­ge een­den­borst met pa­té

Krui­di­ge een­den­borst met pa­té

50 min.
(39)
recept Struis­vo­gel­tour­ne­dos met knol­sel­de­rij­pu­ree en ro­de-wijn­jus

Struis­vo­gel­tour­ne­dos met knol­sel­de­rij­pu­ree en ro­de-wijn­jus

55 min.
(30)
recept Ko­nijn met sa­lie­saus en drui­ven

Ko­nijn met sa­lie­saus en drui­ven

1 u. 40 min.
(44)
recept Ha­zen­rug­fi­let met Par­ma­ham en zuur­kool

Ha­zen­rug­fi­let met Par­ma­ham en zuur­kool

40 min.
(32)
recept Her­ten­bief­stuk met krie­ken­jus

Her­ten­bief­stuk met krie­ken­jus

40 min.
(268)
recept Struis­vo­gel in pe­per­saus

Struis­vo­gel in pe­per­saus

50 min.
(63)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.