Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (176)

sorteer op
recept Een­den­borst­fi­let met gem­ber

Een­den­borst­fi­let met gem­ber

20 min.
(46)
recept Een­den­borst­fi­let met prui­men­saus

Een­den­borst­fi­let met prui­men­saus

1 uur
(72)
recept Ge­stoofd ko­nijn

Ge­stoofd ko­nijn

2 u. 40 min.
(63)
recept Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

1 u. 35 min.
(32)
recept Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

35 min.
(24)
recept Zoet­zu­re cur­ry met eend

Zoet­zu­re cur­ry met eend

2 u. 25 min.
(22)
recept Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

30 min.
(12)
recept Gem­ber­eend met shii-ta­ke

Gem­ber­eend met shii-ta­ke

25 min.
(40)
recept Sa­la­de met een­den­borst en kruid­koek­crou­tons

Sa­la­de met een­den­borst en kruid­koek­crou­tons

25 min.
(32)
recept Een­den­borst met war­me ap­pel­stroop op he­te blik­sem

Een­den­borst met war­me ap­pel­stroop op he­te blik­sem

45 min.
(86)
recept Her­ten­bief­stuk met kas­tan­je­cham­pig­nons en as­per­ge­pun­ten

Her­ten­bief­stuk met kas­tan­je­cham­pig­nons en as­per­ge­pun­ten

20 min.
(176)
recept Ha­zen­rug­fi­let met ha­zel­noot­korst­je

Ha­zen­rug­fi­let met ha­zel­noot­korst­je

25 min.
(31)
recept Een­den­borst met zuur­kool

Een­den­borst met zuur­kool

40 min.
(80)
recept Ko­nij­nen­bout met wor­tel­jus

Ko­nij­nen­bout met wor­tel­jus

1 u. 15 min.
(22)
recept Ren­dang itik - ren­dang met eend

Ren­dang itik - ren­dang met eend

30 min.
(19)
recept Ha­zen­rug­fi­let met ge­pof­te knof­look en si­naas­ap­pel-wijn­saus

Ha­zen­rug­fi­let met ge­pof­te knof­look en si­naas­ap­pel-wijn­saus

45 min.
(34)
recept Ko­nijn ge­stoofd in lin­zen

Ko­nijn ge­stoofd in lin­zen

1 u. 15 min.
(31)
recept Moors ko­nijn

Moors ko­nijn

1 u. 15 min.
(47)
recept Wild­spies­je met ho­ning-mos­terd­saus

Wild­spies­je met ho­ning-mos­terd­saus

20 min.
(85)
recept Ha­zen­rug­fi­let in rau­we ham met sja­lot­ten-tijm­saus

Ha­zen­rug­fi­let in rau­we ham met sja­lot­ten-tijm­saus

1 u. 10 min.
(26)
recept Pa­rel­hoen­fi­let met cham­pig­non­room­saus en spi­na­zie

Pa­rel­hoen­fi­let met cham­pig­non­room­saus en spi­na­zie

1 u. 10 min.
(60)
recept Chi­nees hap­je van een­den­borst­fi­let met man­da­rijn­jus

Chi­nee­s hap­je van een­den­borst­fi­let met man­da­rijn­jus

30 min.
(21)
recept Her­ten­bief­stuk met ro­de­kool en bal­sa­mi­co

Her­ten­bief­stuk met ro­de­kool en bal­sa­mi­co

30 min.
(95)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met mang­ochut­ney

Struis­vo­gel­bief­stuk met mang­ochut­ney

8 min.
(38)
recept Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

15 min.
(43)
recept Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

30 min.
(110)
recept Her­ten­bief­stuk­jes met cran­ber­ry­com­po­te

Her­ten­bief­stuk­jes met cran­ber­ry­com­po­te

10 min.
(92)
recept Dun­ge­sne­den Azi­a­ti­sche kalfs­haas op een wa­ter­kers­sa­la­de

Dun­ge­sne­den Azi­a­ti­sche kalfs­haas op een wa­ter­kers­sa­la­de

40 min.
(7)
recept Pa­rel­hoen met ap­pel­com­po­te

Pa­rel­hoen met ap­pel­com­po­te

1 u. 30 min.
(30)
recept Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

20 min.
(21)
recept Eend met ro­mi­ge port­saus

Eend met ro­mi­ge port­saus

25 min.
(408)
recept Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

30 min.
(15)
recept Een­den­borst met bra­men

Een­den­borst met bra­men

35 min.
(40)
recept Een­den­borst met man­da­rijn­com­po­te

Een­den­borst met man­da­rijn­com­po­te

45 min.
(27)
recept Ha­zen­rug­fi­let, broc­co­li, peul­tjes en as­per­ges

Ha­zen­rug­fi­let, broc­co­li, peul­tjes en as­per­ges

30 min.
(15)
recept Ko­nijn op z'n Lim­burgs

Ko­nijn op z'n Lim­burgs

24 u. 50 min.
(340)
recept Ca­nard à l'oran­ge

Ca­nard à l'oran­ge

35 min.
(88)
recept Fa­zant met cho­co­la­de­saus

Fa­zant met cho­co­la­de­saus

1 u. 15 min.
(54)
recept Her­ten­bief­stuk­jes op ro­ze­ma­rijnspies­jes

Her­ten­bief­stuk­jes op ro­ze­ma­rijnspies­jes

20 min.
(60)
recept Ta­gli­a­tel­le met ge­ma­ri­neer­de haas

Ta­gli­a­tel­le met ge­ma­ri­neer­de haas

5 u. 55 min.
(25)
recept Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

2 u. 50 min.
(78)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met aman­del-gem­ber­saus

Struis­vo­gel­bief­stuk met aman­del-gem­ber­saus

40 min.
(8)
recept Krui­di­ge een­den­borst met pa­té

Krui­di­ge een­den­borst met pa­té

50 min.
(39)
recept Struis­vo­gel­tour­ne­dos met knol­sel­de­rij­pu­ree en ro­de-wijn­jus

Struis­vo­gel­tour­ne­dos met knol­sel­de­rij­pu­ree en ro­de-wijn­jus

55 min.
(30)
recept Ko­nijn met sa­lie­saus en drui­ven

Ko­nijn met sa­lie­saus en drui­ven

1 u. 40 min.
(44)
recept Ha­zen­rug­fi­let met Par­ma­ham en zuur­kool

Ha­zen­rug­fi­let met Par­ma­ham en zuur­kool

40 min.
(32)
recept Her­ten­bief­stuk met krie­ken­jus

Her­ten­bief­stuk met krie­ken­jus

40 min.
(268)
recept Struis­vo­gel in pe­per­saus

Struis­vo­gel in pe­per­saus

50 min.
(63)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.