Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wild­re­cep­ten (167)

sorteer op
recept Konijn op z'n Limburgs

Ko­nijn op z'n Lim­burgs

(339)
24 u. 50 min.
recept Hertenbiefstuk in rode-portsaus

Her­ten­bief­stuk in ro­de-port­saus

(456)
1 u. 15 min.
recept Hazenpeper

Ha­zen­pe­per

(145)
2 u. 30 min.
recept Haasmedaillons met ham en wijnjus

Haas­me­dail­lons met ham en wijn­jus

(54)
25 min.
recept Hertenbiefstukjes met chocoladesaus

Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

(78)
2 u. 50 min.
recept Belgisch konijn met tutti frutti

Bel­gisch ko­nijn met tut­ti frut­ti

(72)
1 u. 15 min.
recept Hazenrugfilet met Italiaanse rode-wijnsaus

Ha­zen­rug­fi­let met Ita­li­aan­se ro­de-wijn­saus

(73)
55 min.
recept Parelhoen in wijn

Pa­rel­hoen in wijn

(106)
1 u. 25 min.
recept Parelhoen met venkel en granaatappelsaus

Pa­rel­hoen met ven­kel en gra­naat­ap­pel­saus

(60)
6 u. 15 min.
recept Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool

Ha­zen­rug­fi­let met Par­ma­ham en zuur­kool

(32)
40 min.
recept Gegrilde eendenborst 'al diavolo'

Ge­gril­de een­den­borst 'al diavo­lo'

(40)
40 min.
recept Hazenpeper onder pureedakje

Ha­zen­pe­per on­der pu­reed­ak­je

(31)
20 min.
recept Hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes

Her­ten­bief­stuk­jes op ro­ze­ma­rijnspies­jes

(60)
20 min.
recept Hertenbiefstuk met sjalottenjus

Her­ten­bief­stuk met sja­lot­ten­jus

(197)
40 min.
recept Eendenborstfilet met mediterrane salade

Een­den­borst­fi­let met me­di­ter­ra­ne sa­la­de

(32)
15 min.
recept Eendenborst met kruidensalade

Een­den­borst met krui­den­sa­la­de

(64)
10 min.
recept Eendenborstfilet met pruimensaus

Een­den­borst­fi­let met prui­men­saus

(72)
1 uur
recept Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus

Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

(29)
30 min.
recept Hertenbiefstuk met cranberrycompote

Her­ten­bief­stuk met cran­ber­ry­com­po­te

(186)
40 min.
recept Hazenrugfilet met cranberrysaus

Ha­zen­rug­fi­let met cran­ber­ry­saus

(126)
45 min.
recept Gegrilde eendenborst met paksoi

Ge­gril­de een­den­borst met pak­soi

(15)
20 min.
recept Heldere gemberbouillon met eendenborst

Hel­de­re gem­ber­bouil­lon met een­den­borst

(31)
40 min.
recept Hertenbiefstuk met kriekenjus

Her­ten­bief­stuk met krie­ken­jus

(268)
40 min.
recept Eendenborst met groene groenten en cashewnoten

Een­den­borst met groe­ne groen­ten en cas­hew­no­ten

(78)
35 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.