Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (167)

sorteer op
recept Een­den­borst met man­da­rijn­com­po­te

Een­den­borst met man­da­rijn­com­po­te

45 min.
(27)
recept Dun­ge­sne­den Azi­a­ti­sche kalfs­haas op een wa­ter­kers­sa­la­de

Dun­ge­sne­den Azi­a­ti­sche kalfs­haas op een wa­ter­kers­sa­la­de

40 min.
(7)
recept Een­den­borst­fi­let met gem­ber

Een­den­borst­fi­let met gem­ber

20 min.
(46)
recept Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

30 min.
(15)
recept Een­den­borst met bra­men

Een­den­borst met bra­men

35 min.
(40)
recept Pa­rel­hoen met ap­pel­com­po­te

Pa­rel­hoen met ap­pel­com­po­te

1 u. 30 min.
(30)
recept Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

20 min.
(20)
recept Een­den­borst met war­me ap­pel­stroop op he­te blik­sem

Een­den­borst met war­me ap­pel­stroop op he­te blik­sem

45 min.
(86)
recept Her­ten­bief­stuk met kas­tan­je­cham­pig­nons en as­per­ge­pun­ten

Her­ten­bief­stuk met kas­tan­je­cham­pig­nons en as­per­ge­pun­ten

20 min.
(176)
recept Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

1 u. 35 min.
(32)
recept Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

35 min.
(24)
recept Zoet­zu­re cur­ry met eend

Zoet­zu­re cur­ry met eend

2 u. 25 min.
(22)
recept Ge­stoofd ko­nijn

Ge­stoofd ko­nijn

2 u. 40 min.
(62)
recept Her­ten­bief­stuk met ro­de­kool en bal­sa­mi­co

Her­ten­bief­stuk met ro­de­kool en bal­sa­mi­co

30 min.
(95)
recept Sa­la­de met een­den­borst en kruid­koek­crou­tons

Sa­la­de met een­den­borst en kruid­koek­crou­tons

25 min.
(32)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met mang­ochut­ney

Struis­vo­gel­bief­stuk met mang­ochut­ney

8 min.
(38)
recept Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

15 min.
(43)
recept Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

30 min.
(110)
recept Her­ten­bief­stuk­jes met cran­ber­ry­com­po­te

Her­ten­bief­stuk­jes met cran­ber­ry­com­po­te

10 min.
(92)
recept Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

30 min.
(12)
recept Gem­ber­eend met shii-ta­ke

Gem­ber­eend met shii-ta­ke

25 min.
(38)
recept Een­den­borst­fi­let met prui­men­saus

Een­den­borst­fi­let met prui­men­saus

1 uur
(72)
recept Eend met ro­mi­ge port­saus

Eend met ro­mi­ge port­saus

25 min.
(406)
recept Mo­ni­que van Loons ge­roos­ter­de een­den­borst op Viet­na­me­se sa­la­de

Mo­ni­que van Loons ge­roos­ter­de een­den­borst op Viet­na­me­se sa­la­de

20 min.
(30)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.