Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wild­re­cep­ten (167)

sorteer op
recept Gestoofd konijn

Ge­stoofd ko­nijn

(62)
2 u. 40 min.
recept Eendenborstfilet met mediterrane salade

Een­den­borst­fi­let met me­di­ter­ra­ne sa­la­de

(32)
15 min.
recept Eendenborst met zuurkool

Een­den­borst met zuur­kool

(79)
40 min.
recept Joris Bijdendijks reestoof met karamelappel en aardappelwaaiers

Jo­r­is Bij­den­dijks reestoof met ka­ra­melap­pel en aard­ap­pel­waai­ers

(51)
28 uur
recept Eendenborst met bramen

Een­den­borst met bra­men

(40)
35 min.
recept Hertenbiefstuk in rode-portsaus

Her­ten­bief­stuk in ro­de-port­saus

(456)
1 u. 15 min.
recept Rijstvelloempia’s met eend

Rijst­vel­loem­pia’s met eend

(90)
30 min.
recept Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem

Een­den­borst met war­me ap­pel­stroop op he­te blik­sem

(86)
45 min.
recept Wildsoep met parelhoenfilet

Wild­soep met pa­rel­hoen­fi­let

(63)
15 min.
recept Hertenbiefstuk met kriekenjus

Her­ten­bief­stuk met krie­ken­jus

(268)
40 min.
recept Zoetzure curry met eend

Zoet­zu­re cur­ry met eend

(22)
2 u. 25 min.
recept Toast met wildpaté

Toast met wild­pa­té

(11)
10 min.
recept Canard à l'orange

Ca­nard à l'oran­ge

(97)
6 u. 30 min.
recept In venkel gestoofde konijnenbout

In ven­kel ge­stoof­de ko­nij­nen­bout

(46)
1 u. 30 min.
recept Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel

Ha­zen­rug­fi­let met no­ten-ro­zij­nen­rijst en ven­kel

(11)
30 min.
recept Eendenborstfilet met zoetzure honing-perzik

Een­den­borst­fi­let met zoet­zu­re ho­ning-per­zik

(28)
50 min.
recept Konijn op z'n Limburgs

Ko­nijn op z'n Lim­burgs

(339)
24 u. 50 min.
recept Zoetzure konijnenstoof

Zoet­zu­re ko­nij­nen­stoof

(144)
1 u. 25 min.
recept Hertenbiefstuk met sjalottenjus

Her­ten­bief­stuk met sja­lot­ten­jus

(197)
40 min.
recept Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges

Ha­zen­rug­fi­let, broc­co­li, peul­tjes en as­per­ges

(14)
30 min.
recept Eendenborstfilet met noedels en groene kool

Een­den­borst­fi­let met noe­dels en groe­ne kool

(20)
35 min.
recept Parelhoen met geurige paddenstoelen

Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

(43)
15 min.
recept Salade met eendenborst en vijgen

Sa­la­de met een­den­borst en vij­gen

(195)
15 min.
recept Eendenborst met kruidensalade

Een­den­borst met krui­den­sa­la­de

(64)
10 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.