Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (167)

sorteer op
recept Een­den­borst­fi­let met me­di­ter­ra­ne sa­la­de

Een­den­borst­fi­let met me­di­ter­ra­ne sa­la­de

15 min.
(32)
recept Her­ten­bief­stuk­jes op ro­ze­ma­rijnspies­jes

Her­ten­bief­stuk­jes op ro­ze­ma­rijnspies­jes

20 min.
(60)
recept Bel­gisch ko­nijn met tut­ti frut­ti

Bel­gisch ko­nijn met tut­ti frut­ti

1 u. 15 min.
(72)
recept Moors ko­nijn

Moors ko­nijn

1 u. 15 min.
(47)
recept Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

1 u. 35 min.
(142)
recept Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

35 min.
(24)
recept Pa­rel­hoen­fi­let met cham­pig­non­room­saus en spi­na­zie

Pa­rel­hoen­fi­let met cham­pig­non­room­saus en spi­na­zie

1 u. 10 min.
(60)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met aman­del-gem­ber­saus

Struis­vo­gel­bief­stuk met aman­del-gem­ber­saus

40 min.
(8)
recept Pa­rel­hoen in wijn

Pa­rel­hoen in wijn

1 u. 25 min.
(106)
recept Ha­zen­rug­fi­let met Ita­li­aan­se ro­de-wijn­saus

Ha­zen­rug­fi­let met Ita­li­aan­se ro­de-wijn­saus

55 min.
(73)
recept Wild­bouil­lon met ge­rook­te een­den­borst

Wild­bouil­lon met ge­rook­te een­den­borst

15 min.
(92)
recept Exo­ti­sche wa­ter­zooi van pa­rel­hoen

Exo­ti­sche wa­ter­zooi van pa­rel­hoen

1 u. 30 min.
(10)
recept Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

30 min.
(15)
recept Stew van ko­nijn met cran­ber­ry­com­po­te

Stew van ko­nijn met cran­ber­ry­com­po­te

2 u. 45 min.
(29)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met pit­ti­ge gem­ber­bo­ter

Struis­vo­gel­bief­stuk met pit­ti­ge gem­ber­bo­ter

1 u. 25 min.
(34)
recept Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven

Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven

20 min.
(46)
recept Ta­gli­o­li­ni met spruit­jes en ge­rook­te eend

Ta­gli­o­li­ni met spruit­jes en ge­rook­te eend

15 min.
(27)
recept Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

30 min.
(29)
recept Struis­vo­gel in pe­per­saus

Struis­vo­gel in pe­per­saus

50 min.
(62)
recept Dui­ven­borst­fi­let met krui­den­ri­sot­to en zoe­te sher­ry­jus

Dui­ven­borst­fi­let met krui­den­ri­sot­to en zoe­te sher­ry­jus

35 min.
(7)
recept Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

30 min.
(110)
recept Een­den­borst-fram­bo­zen­rol­le­tjes

Een­den­borst-fram­bo­zen­rol­le­tjes

5 min.
(7)
recept Her­ten­bief­stuk met kas­tan­je­cham­pig­nons en as­per­ge­pun­ten

Her­ten­bief­stuk met kas­tan­je­cham­pig­nons en as­per­ge­pun­ten

20 min.
(176)
recept Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

25 min.
(153)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.