Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wild­re­cep­ten (167)

sorteer op
recept Parelhoenfilet in filodeeg

Pa­rel­hoen­fi­let in fi­lo­deeg

(20)
2 u. 55 min.
recept Tagliatelle met gemarineerde haas

Ta­gli­a­tel­le met ge­ma­ri­neer­de haas

(25)
5 u. 55 min.
recept Eendenborstrolletjes met cassisconfituur

Een­den­borst­rol­le­tjes met cas­sis­con­fi­tuur

(88)
45 min.
recept Haasspiesjes op kool met kastanjes

Haas­spies­jes op kool met kas­tan­jes

(28)
1 u. 30 min.
recept Fazant in cider met salie, bacon en appel

Fa­zant in ci­der met sa­lie, ba­con en ap­pel

(24)
30 min.
recept Wildzwijngebraad met witlof en peertjes

Wild­zwijn­ge­braad met wit­lof en peer­tjes

(52)
55 min.
recept Canard à l'orange

Ca­nard à l'oran­ge

(87)
35 min.
recept Konijn met port

Ko­nijn met port

(62)
2 u. 30 min.
recept Gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta

Ge­vul­de pa­rel­hoen­fi­let­rol­le­tjes met pe­ter­se­lie­pes­to en pan­cet­ta

(25)
40 min.
recept Konijn in dragon-roomsaus

Ko­nijn in dra­gon-room­saus

(55)
40 min.
recept Artisjokkengnocchi met eendenborst en honingjus

Ar­ti­sjok­keng­noc­chi met een­den­borst en ho­ning­jus

(43)
40 min.
recept Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen

Ge­ma­ri­neer­de een­den­borst met si­naas­ap­pel en ci­troen

(7)
15 min.
recept Eendenborst

Een­den­borst

(135)
30 min.
recept Hertenbiefstuk met wildsaus en pastinaakpuree

Her­ten­bief­stuk met wild­saus en pas­ti­naak­pu­ree

(20)
1 u. 15 min.
recept Eendenborst met zuurkool

Een­den­borst met zuur­kool

(79)
40 min.
recept Exotische waterzooi van parelhoen

Exo­ti­sche wa­ter­zooi van pa­rel­hoen

(10)
1 u. 30 min.
recept Fazant met zuurkool

Fa­zant met zuur­kool

(3)
2 u. 35 min.
recept Steamed buns met 5 spice-eend

Steamed buns met 5 spi­ce-eend

(7)
1 u. 20 min.
recept Parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie

Pa­rel­hoen­fi­let met cham­pig­non­room­saus en spi­na­zie

(60)
1 u. 10 min.
recept Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus

Ge­gril­de een­den­borst met si­naas­ap­pel­port­saus

(246)
25 min.
recept Hazenachterboutjes met rode paprikasaus en knolselderijpuree

Ha­zen­ach­ter­bout­jes met ro­de pa­pri­kasaus en knol­sel­de­rij­pu­ree

(34)
1 u. 40 min.
recept In venkel gestoofde konijnenbout

In ven­kel ge­stoof­de ko­nij­nen­bout

(46)
1 u. 30 min.
recept Eendenborstfilet met zoetzure honing-perzik

Een­den­borst­fi­let met zoet­zu­re ho­ning-per­zik

(28)
50 min.
recept Gegrilde biefstuk met rodekool

Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

(12)
30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.