Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wild­re­cep­ten (158)

sorteer op
recept Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool

Ha­zen­rug­fi­let met Par­ma­ham en zuur­kool

(32)
40 min.
recept Italiaanse konijnenstoof

Ita­li­aan­se ko­nij­nen­stoof

(69)
1 u. 45 min.
recept Konijn met saliesaus en druiven

Ko­nijn met sa­lie­saus en drui­ven

(43)
1 u. 40 min.
recept In honing gebakken appel met zuurkool en eendenborst

In ho­ning ge­bak­ken ap­pel met zuur­kool en een­den­borst

(64)
1 uur
recept Steamed buns met 5 spice-eend

Steamed buns met 5 spi­ce-eend

(6)
1 u. 20 min.
recept Wildsoep met parelhoenfilet

Wild­soep met pa­rel­hoen­fi­let

(60)
15 min.
recept Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

Struis­vo­gel­bief­stuk met ap­pel-vij­gen­ch­ut­ney

(24)
25 min.
recept Eend met 5 spices, sinaasappel en gember met pannenkoekjes

Eend met 5 spi­ces, si­naas­ap­pel en gem­ber met pan­nen­koek­jes

(10)
2 uur
recept Zuurkoolsalade met gerookte eend

Zuur­kool­sa­la­de met ge­rook­te eend

(31)
10 min.
recept Gebakken reefilet met bramen-rozemarijnjus & aardperenpuree

Ge­bak­ken ree­fi­let met bra­men-ro­ze­ma­rijn­jus & aard­pe­ren­pu­ree

(9)
45 min.
recept Eendenborst met gebakken druiven

Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven

(45)
20 min.
recept Duivenborstfilet met kruidenrisotto en zoete sherryjus

Dui­ven­borst­fi­let met krui­den­ri­sot­to en zoe­te sher­ry­jus

(6)
35 min.
recept Wildpie

Wild­pie

(295)
2 u. 35 min.
recept Eendenborst met Chinese kruiden

Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

(31)
1 u. 35 min.
recept Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange

Her­ten­bief­stuk met ro­mi­ge zuur­kool­pu­ree en ge­bak­ken pad­den­stoe­len­me­lan­ge

(288)
55 min.
recept Gegrilde hertenbiefstuk uit Tabasco

Ge­gril­de her­ten­bief­stuk uit Ta­bas­co

(29)
25 min.
recept Ossenstaartsoep met kruidendumplings

Os­sen­staart­soep met krui­den­dum­plings

(7)
5 u. 10 min.
recept Eendenborstfilet met zoetzure honing-perzik

Een­den­borst­fi­let met zoet­zu­re ho­ning-per­zik

(28)
50 min.
recept Parelhoen met venkel en granaatappelsaus

Pa­rel­hoen met ven­kel en gra­naat­ap­pel­saus

(59)
6 u. 15 min.
recept Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons

Sa­la­de met een­den­borst en kruid­koek­crou­tons

(31)
25 min.
recept Eendenborstfilet met rode portsaus

Een­den­borst­fi­let met ro­de port­saus

(208)
30 min.
recept Hazenpeper

Ha­zen­pe­per

(145)
2 u. 30 min.
recept Struisvogel in pepersaus

Struis­vo­gel in pe­per­saus

(62)
50 min.
recept Parelhoen met appelcompote

Pa­rel­hoen met ap­pel­com­po­te

(30)
1 u. 30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.