Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wild­re­cep­ten (158)

sorteer op
recept Oosterse eendenborst met rucola en meloen

Oos­ter­se een­den­borst met ru­co­la en me­loen

(43)
30 min.
recept Gegrilde biefstuk met rodekool

Ge­gril­de bief­stuk met ro­de­kool

(12)
30 min.
recept Gestoofde konijnenbout in rode wijn met olijven

Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

(140)
1 u. 35 min.
recept Hertenbiefstukjes met chocoladesaus

Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

(77)
2 u. 50 min.
recept Joris Bijdendijks reestoof met karamelappel en aardappelwaaiers

Jo­r­is Bij­den­dijks reestoof met ka­ra­melap­pel en aard­ap­pel­waai­ers

(50)
28 uur
recept Hazenachterboutjes met rode paprikasaus en knolselderijpuree

Ha­zen­ach­ter­bout­jes met ro­de pa­pri­kasaus en knol­sel­de­rij­pu­ree

(34)
1 u. 40 min.
recept Fazant met zuurkool

Fa­zant met zuur­kool

(2)
2 u. 35 min.
recept Eendenborstfilet met zoetzure honing-perzik

Een­den­borst­fi­let met zoet­zu­re ho­ning-per­zik

(28)
50 min.
recept Eendenborstfilet met rode portsaus

Een­den­borst­fi­let met ro­de port­saus

(209)
30 min.
recept Hazenrugfilet met cranberrysaus

Ha­zen­rug­fi­let met cran­ber­ry­saus

(126)
45 min.
recept Kruidig konijn op mediterrane wijze

Krui­dig ko­nijn op me­di­ter­ra­ne wij­ze

(58)
1 u. 15 min.
recept Konijn in het zuur

Ko­nijn in het zuur

(34)
14 uur
recept Artisjokkengnocchi met eendenborst en honingjus

Ar­ti­sjok­keng­noc­chi met een­den­borst en ho­ning­jus

(43)
40 min.
recept Gestoofd konijn met tomatenjus

Ge­stoofd ko­nijn met to­ma­ten­jus

(13)
1 u. 50 min.
recept In venkel gestoofde konijnenbout

In ven­kel ge­stoof­de ko­nij­nen­bout

(46)
1 u. 30 min.
recept Pekingeend

Pe­king­eend

(74)
1 u. 20 min.
recept Tagliolini met spruitjes en gerookte eend

Ta­gli­o­li­ni met spruit­jes en ge­rook­te eend

(27)
15 min.
recept Struisvogelbiefstuk met amandel-gembersaus

Struis­vo­gel­bief­stuk met aman­del-gem­ber­saus

(8)
40 min.
recept Eendenborst met sinaasappelglazuur en rodekool

Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

(151)
25 min.
recept Waldkorncrackers met hertencarpaccio

Wald­korn­crac­kers met her­ten­car­p­ac­cio

(1)
5 min.
recept Struisvogelbraai met abrikozensaus

Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

(24)
35 min.
recept Wildspiesje met honing-mosterdsaus

Wild­spies­je met ho­ning-mos­terd­saus

(85)
20 min.
recept Konijn in dragon-roomsaus

Ko­nijn in dra­gon-room­saus

(55)
40 min.
recept Spiesjes met eendenborst

Spies­jes met een­den­borst

(26)
1 u. 30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.