Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wild­re­cep­ten (167)

sorteer op
recept Wildzwijngebraad met witlof en peertjes

Wild­zwijn­ge­braad met wit­lof en peer­tjes

(52)
55 min.
recept Gestoofd konijnenbout met stroop

Ge­stoofd ko­nij­nen­bout met stroop

(248)
2 u. 20 min.
recept Gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta

Ge­vul­de pa­rel­hoen­fi­let­rol­le­tjes met pe­ter­se­lie­pes­to en pan­cet­ta

(25)
40 min.
recept Struisvogeltournedos met knolselderijpuree en rode-wijnjus

Struis­vo­gel­tour­ne­dos met knol­sel­de­rij­pu­ree en ro­de-wijn­jus

(30)
55 min.
recept Eendenborst met mandarijncompote

Een­den­borst met man­da­rijn­com­po­te

(27)
45 min.
recept Fazantfilet met spek en paddenstoelen

Fa­zant­fi­let met spek en pad­den­stoe­len

(68)
20 min.
recept Krokante zwezerik met pastinaak en paddenstoelenjus

Kro­kan­te zwe­ze­rik met pas­ti­naak en pad­den­stoe­len­jus

(14)
45 min.
recept Pompoenrisotto met gerookte eendenborst

Pom­poen­ri­sot­to met ge­rook­te een­den­borst

(6)
30 min.
recept Parelhoen met appelcompote

Pa­rel­hoen met ap­pel­com­po­te

(30)
1 u. 30 min.
recept Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges

Ha­zen­rug­fi­let, broc­co­li, peul­tjes en as­per­ges

(14)
30 min.
recept Eendenborst met kruidensalade

Een­den­borst met krui­den­sa­la­de

(64)
10 min.
recept Konijn in dragon-roomsaus

Ko­nijn in dra­gon-room­saus

(55)
40 min.
recept Steamed buns met 5 spice-eend

Steamed buns met 5 spi­ce-eend

(6)
1 u. 20 min.
recept Konijn met port

Ko­nijn met port

(62)
2 u. 30 min.
recept Hertenbiefstuk met portsaus

Her­ten­bief­stuk met port­saus

(255)
25 min.
recept Eend met 5 spices, sinaasappel en gember met pannenkoekjes

Eend met 5 spi­ces, si­naas­ap­pel en gem­ber met pan­nen­koek­jes

(13)
2 uur
recept Struisvogelbraai met abrikozensaus

Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

(24)
35 min.
recept Potjesvlees

Pot­jes­vlees

(25)
5 u. 35 min.
recept Wildterrine van konijn en fazant

Wild­ter­ri­ne van ko­nijn en fa­zant

(17)
13 uur
recept Hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes

Her­ten­bief­stuk­jes op ro­ze­ma­rijnspies­jes

(60)
20 min.
recept Kruidige eendenborst met paté

Krui­di­ge een­den­borst met pa­té

(39)
50 min.
recept Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Struis­vo­gel­bief­stuk met mang­ochut­ney

(38)
8 min.
recept Gestoofde kalfswangen met appel en amandelschaafsel

Ge­stoof­de kalfs­wan­gen met ap­pel en aman­del­schaaf­sel

(12)
2 u. 30 min.
recept Struisvogelsaté met kokossaus

Struis­vo­gelsa­té met ko­kos­saus

(16)
25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.