Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wild­re­cep­ten (166)

sorteer op
recept Hazenpeper onder pureedakje

Ha­zen­pe­per on­der pu­reed­ak­je

(31)
20 min.
recept Eendenborstrolletjes met cassisconfituur

Een­den­borst­rol­le­tjes met cas­sis­con­fi­tuur

(87)
45 min.
recept Parelhoen met geurige paddenstoelen

Pa­rel­hoen met geu­ri­ge pad­den­stoe­len

(43)
15 min.
recept Open sandwich met eendenborst en rode-uienmarmelade

Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

(20)
20 min.
recept Mediterrane eendenbouten met truffelpolenta & parmezaan

Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

(33)
2 u. 40 min.
recept Rijstvelloempia’s met eend

Rijst­vel­loem­pia’s met eend

(90)
30 min.
recept Gestoofd konijn

Ge­stoofd ko­nijn

(62)
2 u. 40 min.
recept Eendenborst met zuurkool

Een­den­borst met zuur­kool

(78)
40 min.
recept Malse hertenbiefstuk met wildsaus en kaneelstoofpeertjes

Mal­se her­ten­bief­stuk met wild­saus en ka­neel­stoof­peer­tjes

(10)
50 min.
recept Hazenpeper

Ha­zen­pe­per

(145)
2 u. 30 min.
recept Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel

Ha­zen­rug­fi­let met no­ten-ro­zij­nen­rijst en ven­kel

(11)
30 min.
recept Canard à l'orange

Ca­nard à l'oran­ge

(97)
6 u. 30 min.
recept Konijn op z'n Limburgs

Ko­nijn op z'n Lim­burgs

(337)
24 u. 50 min.
recept Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus

Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

(29)
25 min.
recept Salade met gerookte eendenborstfilet en vijgen

Sa­la­de met ge­rook­te een­den­borst­fi­let en vij­gen

(151)
15 min.
recept Tagliatelle met gemarineerde haas

Ta­gli­a­tel­le met ge­ma­ri­neer­de haas

(25)
5 u. 55 min.
recept Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Struis­vo­gel­bief­stuk met mang­ochut­ney

(38)
8 min.
recept Hertenbiefstuk met portsaus

Her­ten­bief­stuk met port­saus

(251)
25 min.
recept Getrancheerde hertenbiefstuk

Ge­tran­cheer­de her­ten­bief­stuk

(31)
15 min.
recept Krokante zwezerik met pastinaak en paddenstoelenjus

Kro­kan­te zwe­ze­rik met pas­ti­naak en pad­den­stoe­len­jus

(14)
45 min.
recept Wildterrine van konijn en fazant

Wild­ter­ri­ne van ko­nijn en fa­zant

(16)
13 uur
recept Hertenbiefstuk met sjalottenjus

Her­ten­bief­stuk met sja­lot­ten­jus

(196)
40 min.
recept Hazenachterboutjes met rode paprikasaus en knolselderijpuree

Ha­zen­ach­ter­bout­jes met ro­de pa­pri­kasaus en knol­sel­de­rij­pu­ree

(34)
1 u. 40 min.
recept Fazant in cider met salie, bacon en appel

Fa­zant in ci­der met sa­lie, ba­con en ap­pel

(24)
30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.