Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wildrecepten (167)

sorteer op
recept Een­den­borst met groe­ne groen­ten en cas­hew­no­ten

Een­den­borst met groe­ne groen­ten en cas­hew­no­ten

35 min.
(78)
recept Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven

Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven

20 min.
(46)
recept Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

1 u. 35 min.
(142)
recept Zuur­kool­sa­la­de met ge­rook­te eend

Zuur­kool­sa­la­de met ge­rook­te eend

10 min.
(31)
recept Ha­zen­rug­fi­let met Par­ma­ham en zuur­kool

Ha­zen­rug­fi­let met Par­ma­ham en zuur­kool

40 min.
(32)
recept Een­den­borst met si­naas­ap­pel en ka­neel

Een­den­borst met si­naas­ap­pel en ka­neel

50 min.
(180)
recept Struis­vo­gel­bief­stuk met aman­del-gem­ber­saus

Struis­vo­gel­bief­stuk met aman­del-gem­ber­saus

40 min.
(8)
recept Ko­nijn met sa­lie­saus en drui­ven

Ko­nijn met sa­lie­saus en drui­ven

1 u. 40 min.
(44)
recept Ha­zen­pe­per on­der pu­reed­ak­je

Ha­zen­pe­per on­der pu­reed­ak­je

20 min.
(31)
recept Exo­ti­sche wa­ter­zooi van pa­rel­hoen

Exo­ti­sche wa­ter­zooi van pa­rel­hoen

1 u. 30 min.
(10)
recept Sa­la­de met een­den­borst­fi­let

Sa­la­de met een­den­borst­fi­let

10 min.
(38)
recept Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

30 min.
(15)
recept Een­den­haas­jes met ker­sen-bier­saus

Een­den­haas­jes met ker­sen-bier­saus

25 min.
(4)
recept Zoet­zu­re cur­ry met eend

Zoet­zu­re cur­ry met eend

2 u. 25 min.
(22)
recept Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

Open sand­wich met een­den­borst en ro­de-ui­en­mar­me­la­de

20 min.
(20)
recept Wild­soep met pa­rel­hoen­fi­let

Wild­soep met pa­rel­hoen­fi­let

15 min.
(63)
recept Een­den­borst met krui­den­sa­la­de

Een­den­borst met krui­den­sa­la­de

10 min.
(64)
recept Su­per-de­luxe an­dij­vie­stamp­pot

Su­per-de­luxe an­dij­vie­stamp­pot

15 min.
(48)
recept Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

30 min.
(29)
recept Dui­ven­borst­fi­let met krui­den­ri­sot­to en zoe­te sher­ry­jus

Dui­ven­borst­fi­let met krui­den­ri­sot­to en zoe­te sher­ry­jus

35 min.
(7)
recept Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

25 min.
(153)
recept Ge­gril­de een­den­borst 'al diavo­lo'

Ge­gril­de een­den­borst 'al dia­vo­lo'

40 min.
(40)
recept Ge­lak­te een­den­borst met Chi­ne­se mie

Ge­lak­te een­den­borst met Chi­ne­se mie

2 u. 30 min.
(46)
recept Pa­rel­hoen­fi­let met cham­pig­non­room­saus en spi­na­zie

Pa­rel­hoen­fi­let met cham­pig­non­room­saus en spi­na­zie

1 u. 10 min.
(60)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.