Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wild­re­cep­ten (158)

sorteer op
recept Konijn met port

Ko­nijn met port

(61)
2 u. 30 min.
recept Eendenborstfilet met rode portsaus

Een­den­borst­fi­let met ro­de port­saus

(209)
30 min.
recept Kruidige eendenborst met paté

Krui­di­ge een­den­borst met pa­té

(39)
50 min.
recept Pekingeend

Pe­king­eend

(75)
1 u. 20 min.
recept Struisvogelsaté met kokossaus

Struis­vo­gelsa­té met ko­kos­saus

(16)
25 min.
recept Eendenborst met sherrypruimen

Een­den­borst met sher­ry­prui­men

(144)
10 min.
recept Spiesjes met eendenborst

Spies­jes met een­den­borst

(26)
1 u. 30 min.
recept Hertenbiefstukjes met chocoladesaus

Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

(77)
2 u. 50 min.
recept Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen

Ge­ma­ri­neer­de een­den­borst met si­naas­ap­pel en ci­troen

(7)
15 min.
recept Rijstvelloempia’s met eend

Rijst­vel­loem­pia’s met eend

(90)
30 min.
recept Zoetzure konijnenstoof

Zoet­zu­re ko­nij­nen­stoof

(138)
1 u. 25 min.
recept Hazenrugfilet met hazelnootkorstje

Ha­zen­rug­fi­let met ha­zel­noot­korst­je

(30)
25 min.
recept Konijn in het zuur

Ko­nijn in het zuur

(34)
14 uur
recept Konijn op z'n Limburgs

Ko­nijn op z'n Lim­burgs

(336)
24 u. 50 min.
recept Eendenborst met sinaasappelglazuur en rodekool

Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

(153)
25 min.
recept Langzaam gegaarde eendenborstfilet met sjalottenjus

Lang­zaam ge­gaar­de een­den­borst­fi­let met sja­lot­ten­jus

(29)
1 u. 20 min.
recept Kruidig konijn op mediterrane wijze

Krui­dig ko­nijn op me­di­ter­ra­ne wij­ze

(58)
1 u. 15 min.
recept Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges

Ha­zen­rug­fi­let, broc­co­li, peul­tjes en as­per­ges

(14)
30 min.
recept Italiaanse konijnenstoof

Ita­li­aan­se ko­nij­nen­stoof

(72)
1 u. 45 min.
recept Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

Struis­vo­gel­bief­stuk met ap­pel-vij­gen­ch­ut­ney

(24)
25 min.
recept Eendenborst met zuurkool

Een­den­borst met zuur­kool

(76)
40 min.
recept Ossenstaartsoep met kruidendumplings

Os­sen­staart­soep met krui­den­dum­plings

(8)
5 u. 10 min.
recept Canard à l'orange

Ca­nard à l'oran­ge

(86)
35 min.
recept Eendenborst met truffelmayonaise

Een­den­borst met truf­fel­may­o­nai­se

(70)
25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.