Een van de meest veelzijdige ingrediënten is chocolade. Van klassieke brownie tot chocolademousse met gemberroom, succes gegarandeerd! Verleid je gasten met een tongstrelend nagerecht als chocoladetaart of verwen jezelf met een van de andere choco recepten. Gebruik chocolade ook eens als verrassende twist bij een hoofdgerecht.

Variëren tot je een ons weegt
Met chocolade kun je blijven variëren! Van koekjes tot mousse en van taart tot lolly’s. De favoriet van vele zoetekauwen is leuk voor een feestje of verjaardag, om een doodgewoon dessert een beetje feestelijker te maken of als variatie in een gezonde smoothie. Want pure chocolade is behalve lekker en verleidelijk, namelijk ook best een beetje goed voor je. Hoe hoger het cacaogehalte in de chocolade, hoe beter. Denk ook eens aan hartig in combinatie met chocolade, bijvoorbeeld hertenbiefstukjes met chocoladesaus.

Au bain-marie: chocolade smelten
Wanneer je gesmolten chocolade wilt gebruiken in een recept, kun je het beste de techniek au bain-marie gebruiken, om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een pan met water, een vuurvaste kom en natuurlijk (gehakte stukjes) chocolade. Zet de kom met chocolade op de pan en verhit het water, zonder dat het water de kom raakt. Laat de chocolade langzaam smelten. Deze techniek kun je ook gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld roomsauzen. Bekijk de video om te zien hoe au bain-marie precies werkt.

Lees meer

Chocolade (502)

sorteer op
recept Cho­co­la­de­mous­se met gem­ber­room

Cho­co­la­de­mous­se met gem­ber­room

10 min.
(40)
recept Cho­co­la­de­muf­fins met cran­ber­ry's

Cho­co­la­de­muf­fins met cran­ber­ry's

30 min.
(74)
recept Cho­co­la­de­koek­jes met aman­de­len

Cho­co­la­de­koek­jes met aman­de­len

40 min.
(2)
recept Pan­na cot­ta met rum en ste­ra­nijs in cho­co­la­de­cupjes

Pan­na cot­ta met rum en ste­ra­nijs in cho­co­la­de­cupjes

1 u. 25 min.
(96)
recept Si­naas­ap­pel­taart met cho­co­la­de­gla­zuur

Si­naas­ap­pel­taart met cho­co­la­de­gla­zuur

4 u. 10 min.
(57)
recept Ge­bra­den ana­nas met 'vloei­baar' cho­co­la­de­ca­ke­je

Ge­bra­den ana­nas met 'vloei­baar' cho­co­la­de­ca­ke­je

2 uur
(66)
recept Cho­co­la­de­mous­se met man­da­rij­nen

Cho­co­la­de­mous­se met man­da­rij­nen

3 u. 25 min.
(66)
recept Daf­ne Schip­pers's kwark met man­go, cho­co­la­de en wal­no­ten

Daf­ne Schip­pers's kwark met man­go, cho­co­la­de en wal­no­ten

10 min.
(0)
recept Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

Chi­li con car­ne met stoof­vlees, kof­fie en cho­co­la­de

3 uur
(50)
recept Pol­lo con mo­le po­bla­no (kip met pit­ti­ge cho­co­la­de­saus)

Pol­lo con mo­le po­bla­no (kip met pit­ti­ge cho­co­la­de­saus)

25 min.
(64)
recept Ro­zij­nen-se­sam­cup­ca­kes met cho­co­la­de­gana­che

Ro­zij­nen-se­sam­cup­ca­kes met cho­co­la­de­ga­na­che

3 u. 10 min.
(25)
recept Lams­ko­te­le­tjes met een saus van ro­de wijn en cho­co­la­de

Lams­ko­te­le­tjes met een saus van ro­de wijn en cho­co­la­de

35 min.
(39)
recept Vla­flip met man­gor­oom en cho­co­la­de­vla

Vla­flip met man­gor­oom en cho­co­la­de­vla

15 min.
(23)
recept Ba­na­nen­vla met cho­co­la­de­ro­zij­nen

Ba­na­nen­vla met cho­co­la­de­ro­zij­nen

20 min.
(4)
recept Kerst­gra­no­la met cran­ber­ry's, kof­fie, no­ten en cho­co­la­de

Kerst­gra­no­la met cran­ber­ry's, kof­fie, no­ten en cho­co­la­de

1 u. 50 min.
(8)
recept Peer­tjes in es­pres­so met melk­cho­co­la­de

Peer­tjes in es­pres­so met melk­cho­co­la­de

15 min.
(37)
recept Cho­co­la­de­pan­nen­koek met fram­bo­zen

Cho­co­la­de­pan­nen­koek met fram­bo­zen

10 min.
(69)
recept Cho­co­la­de­mous­se met fram­bo­zen­saus

Cho­co­la­de­mous­se met fram­bo­zen­saus

2 u. 10 min.
(47)
recept Cho­co­la­de­ca­ke met bos­vruch­ten­saus

Cho­co­la­de­ca­ke met bos­vruch­ten­saus

45 min.
(42)
recept Mon­Choutaar­t met aard­bei­en, wit­te cho­co­la­de & le­mon curd

Mon­Choutaar­t met aard­bei­en, wit­te cho­co­la­de & le­mon curd

1 u. 20 min.
(208)
recept Kro­kan­te ijs­bon­bon van ka­nee­lijs & Lin­dor cho­co­la­de

Kro­kan­te ijs­bon­bon van ka­nee­lijs & Lin­dor cho­co­la­de

1 u. 15 min.
(4)
recept Taart­jes met wit­techo­co­la­de­mous­se en fram­bo­zen

Taart­jes met wit­techo­co­la­de­mous­se en fram­bo­zen

4 u. 10 min.
(43)
recept Cho­co­la­de­mous­se met gra­ni­ta van ap­pel en mint­me­rin­gue

Cho­co­la­de­mous­se met gra­ni­ta van ap­pel en mint­me­rin­gue

6 u. 30 min.
(109)
recept Cho­co­la­de­mous­se met abri­ko­zen­sal­sa

Cho­co­la­de­mous­se met abri­ko­zen­sal­sa

40 min.
(16)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.