Een van de meest veelzijdige ingrediënten is chocolade. Van klassieke brownie tot chocolademousse met gemberroom, succes gegarandeerd! Verleid je gasten met een tongstrelend nagerecht als chocoladetaart of verwen jezelf met een van de andere choco recepten. Gebruik chocolade ook eens als verrassende twist bij een hoofdgerecht.

Variëren tot je een ons weegt
Met chocolade kun je blijven variëren! Van koekjes tot mousse en van taart tot lolly’s. De favoriet van vele zoetekauwen is leuk voor een feestje of verjaardag, om een doodgewoon dessert een beetje feestelijker te maken of als variatie in een gezonde smoothie. Want pure chocolade is behalve lekker en verleidelijk, namelijk ook best een beetje goed voor je. Hoe hoger het cacaogehalte in de chocolade, hoe beter. Denk ook eens aan hartig in combinatie met chocolade, bijvoorbeeld hertenbiefstukjes met chocoladesaus.

Au bain-marie: chocolade smelten
Wanneer je gesmolten chocolade wilt gebruiken in een recept, kun je het beste de techniek au bain-marie gebruiken, om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een pan met water, een vuurvaste kom en natuurlijk (gehakte stukjes) chocolade. Zet de kom met chocolade op de pan en verhit het water, zonder dat het water de kom raakt. Laat de chocolade langzaam smelten. Deze techniek kun je ook gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld roomsauzen. Bekijk de video om te zien hoe au bain-marie precies werkt.

Lees meer

Chocolade (507)

sorteer op
recept Kof­fie-cho­co­la­de­taart met Mal­te­sers

Kof­fie-cho­co­la­de­taart met Mal­te­sers

3 u. 5 min.
(78)
recept Ka­ra­mel­cup­ca­kes met cho­co­la­de­crè­me

Ka­ra­mel­cup­ca­kes met cho­co­la­de­crè­me

1 u. 35 min.
(15)
recept Bra­mens­ouf­flé met cho­co­la­de­schot­sen

Bra­mens­ouf­flé met cho­co­la­de­schot­sen

55 min.
(126)
recept Marsh­mal­low-fruit­spie­sen met cho­co­la­de­saus

Mar­sh­mal­low-fruit­spie­sen met cho­co­la­de­saus

15 min.
(40)
recept Feest­taart met fram­bo­zen en wit­te cho­co­la­de

Feest­taart met fram­bo­zen en wit­te cho­co­la­de

2 u. 25 min.
(124)
recept Cho­co­la­de-ka­ra­mel­plaat­koek van Don­na Hay

Cho­co­la­de-ka­ra­mel­plaat­koek van Don­na Hay

2 u. 20 min.
(3)
recept Af­fo­ga­to met cho­co­la­de­saus (ad­ver­to­ri­al)

Af­fo­ga­to met cho­co­la­de­saus (ad­ver­to­ri­al)

10 min.
(0)
recept Cho­co­la­de­ca­ke met blau­we bes­sen en ba­naan

Cho­co­la­de­ca­ke met blau­we bes­sen en ba­naan

3 u. 15 min.
(23)
recept Ro­mi­ge man­go-cho­co­la­de­mous­se

Ro­mi­ge man­go-cho­co­la­de­mous­se

20 min.
(81)
recept Cho­co­la­de­mous­se tom­poe­zen

Cho­co­la­de­mous­se tom­poe­zen

30 min.
(23)
recept Poi­re bel­le hélè­ne (peer met war­me cho­co­la­de­saus)

Poi­re bel­le hélè­ne (peer met war­me cho­co­la­de­saus)

20 min.
(155)
recept Cho­co­la­de­taartjes met ka­ra­mel en zee­zout

Cho­co­la­de­taart­jes met ka­ra­mel en zee­zout

5 u. 45 min.
(66)
recept Cho­co­la­de pan­na cot­ta met can­tuc­ci­ni­room

Cho­co­la­de pan­na cot­ta met can­tuc­ci­ni­room

2 u. 15 min.
(5)
recept Es­pres­so­mous­se met cho­co­la­de­wa­fel­tjes

Es­pres­so­mous­se met cho­co­la­de­wa­fel­tjes

2 u. 25 min.
(51)
recept Wit­te-cho­co­la­de­taart met si­naas­ap­pel­room

Wit­te-cho­co­la­de­taart met si­naas­ap­pel­room

1 u. 10 min.
(142)
recept Se­mif­red­do met zo­mer­fruit en wit­te cho­co­la­de

Se­mif­red­do met zo­mer­fruit en wit­te cho­co­la­de

4 u. 35 min.
(1)
recept Va­nil­le-ijstop­ping cho­co­la­de-abri­ko­zen- pis­ta­che

Va­nil­le-ijstop­ping cho­co­la­de-abri­ko­zen- pis­ta­che

1 u. 10 min.
(7)
recept Bos­vruch­ten­ba­va­rois met wit­te cho­co­la­de

Bos­vruch­ten­ba­va­rois met wit­te cho­co­la­de

3 u. 30 min.
(162)
recept Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

Her­ten­bief­stuk­jes met cho­co­la­de­saus

2 u. 50 min.
(78)
recept Smel­ten­de cho­co­la­de­ca­ke­jes

Smel­ten­de cho­co­la­de­ca­ke­jes

20 min.
(160)
recept Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke

Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke

35 min.
(49)
recept Melk­cho­co­la­de­fon­due met ko­kos

Melk­cho­co­la­de­fon­due met ko­kos

15 min.
(12)
recept Soes­jes­taart met cho­co­la­de­saus en slag­room

Soes­jes­taart met cho­co­la­de­saus en slag­room

25 min.
(119)
recept Cho­co­la­de­taart met gana­che en paasei­tjes

Cho­co­la­de­taart met ga­na­che en paas­ei­tjes

3 u. 15 min.
(247)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.