Een van de meest veelzijdige ingrediënten is chocolade. Van klassieke brownie tot chocolademousse met gemberroom, succes gegarandeerd! Verleid je gasten met een tongstrelend nagerecht als chocoladetaart of verwen jezelf met een van de andere choco recepten. Gebruik chocolade ook eens als verrassende twist bij een hoofdgerecht.

Variëren tot je een ons weegt
Met chocolade kun je blijven variëren! Van koekjes tot mousse en van taart tot lolly’s. De favoriet van vele zoetekauwen is leuk voor een feestje of verjaardag, om een doodgewoon dessert een beetje feestelijker te maken of als variatie in een gezonde smoothie. Want pure chocolade is behalve lekker en verleidelijk, namelijk ook best een beetje goed voor je. Hoe hoger het cacaogehalte in de chocolade, hoe beter. Denk ook eens aan hartig in combinatie met chocolade, bijvoorbeeld hertenbiefstukjes met chocoladesaus.

Au bain-marie: chocolade smelten
Wanneer je gesmolten chocolade wilt gebruiken in een recept, kun je het beste de techniek au bain-marie gebruiken, om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een pan met water, een vuurvaste kom en natuurlijk (gehakte stukjes) chocolade. Zet de kom met chocolade op de pan en verhit het water, zonder dat het water de kom raakt. Laat de chocolade langzaam smelten. Deze techniek kun je ook gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld roomsauzen. Bekijk de video om te zien hoe au bain-marie precies werkt.

Lees meer

Chocolade (516)

sorteer op
recept Wit­te cho­co­la­de-nou­gat­par­fait

Wit­te cho­co­la­de-nou­gat­par­fait

3 u. 15 min.
(186)
recept Muesli­reep met fruit en cho­co­la­de

Mues­li­reep met fruit en cho­co­la­de

4 u. 5 min.
(51)
recept Cho­co­la­de pe­tit­fours met ker­sen

Cho­co­la­de pe­tit­fours met ker­sen

20 min.
(60)
recept Kas­tan­je-cho­co­la­de­des­sert

Kas­tan­je-cho­co­la­de­des­sert

15 min.
(20)
recept Cho­co­la­de­pe­ren-se­mif­red­do

Cho­co­la­de­pe­ren-se­mif­red­do

3 u. 10 min.
(39)
recept Zelf­ge­maak­te cho­co­la­de­melk

Zelf­ge­maak­te cho­co­la­de­melk

2 u. 20 min.
(4)
recept Cho­co­lad­e­ijs met ver­se man­go­saus

Cho­co­lad­e­ijs met ver­se man­go­saus

10 min.
(39)
recept Bie­ten-cho­co­la­de­brow­nies

Bie­ten-cho­co­la­de­brow­nies

1 u. 10 min.
(41)
recept Cho­co­la­de-chi­po­la­ta­sur­pri­se

Cho­co­la­de-chi­po­la­ta­sur­pri­se

45 min.
(15)
recept Cho­co­la­de-pin­da­kaas­brow­nies

Cho­co­la­de-pin­da­kaas­brow­nies

1 u. 15 min.
(5)
recept Wit­te-cho­co­la­de-ju­bi­le­um­taart

Wit­te-cho­co­la­de-ju­bi­le­um­taart

3 u. 15 min.
(5)
recept Smel­ten­de cho­co­la­de­ca­ke­jes

Smel­ten­de cho­co­la­de­ca­ke­jes

25 min.
(874)
recept Cho­co­la­de­taart met wal­no­ten

Cho­co­la­de­taart met wal­no­ten

1 u. 30 min.
(471)
recept Cho­co­la­de­spek­koek

Cho­co­la­de­spek­koek

1 u. 45 min.
(514)
recept Cho­co­la­de­taartje met yog­hurt­ijs

Cho­co­la­de­taart­je met yog­hurt­ijs

20 min.
(104)
recept Wit­te - & pu­re cho­co­la­de-let­ter­koek­jes

Wit­te - & pu­re cho­co­la­de-let­ter­koek­jes

1 u. 42 min.
(41)
recept Bis­cot­ti met cran­ber­ry en cho­co­la­de

Bis­cot­ti met cran­ber­ry en cho­co­la­de

4 u. 15 min.
(10)
recept Cho­co­lade­truf­fels met chi­li en tijm

Cho­co­la­de­truf­fels met chi­li en tijm

5 u. 25 min.
(31)
recept Bab­ka met cho­co­la­de en ha­zel­no­ten

Bab­ka met cho­co­la­de en ha­zel­no­ten

15 u. 30 min.
(3)
recept Ro­de biet met cho­co­la­de en bal­sa­mi­co

Ro­de biet met cho­co­la­de en bal­sa­mi­co

50 min.
(75)
recept Cho­co­la­de­taart met fud­ge en ta­hin

Cho­co­la­de­taart met fud­ge en ta­hin

2 u. 25 min.
(9)
recept Cho­co­la­de­flik­ken met fram­bo­zen

Cho­co­la­de­flik­ken met fram­bo­zen

50 min.
(30)
recept Cho­co­la­de­bark met pret­zels en no­ten

Cho­co­la­de­bark met pret­zels en no­ten

1 u. 45 min.
(4)
recept Wit­te-cho­co­la­de-bloem­kool­pu­ree

Wit­te-cho­co­la­de-bloem­kool­pu­ree

45 min.
(6)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.