Een van de meest veelzijdige ingrediënten is chocolade. Van klassieke brownie tot chocolademousse met gemberroom, succes gegarandeerd! Verleid je gasten met een tongstrelend nagerecht als chocoladetaart of verwen jezelf met een van de andere choco recepten. Gebruik chocolade ook eens als verrassende twist bij een hoofdgerecht.

Variëren tot je een ons weegt
Met chocolade kun je blijven variëren! Van koekjes tot mousse en van taart tot lolly’s. De favoriet van vele zoetekauwen is leuk voor een feestje of verjaardag, om een doodgewoon dessert een beetje feestelijker te maken of als variatie in een gezonde smoothie. Want pure chocolade is behalve lekker en verleidelijk, namelijk ook best een beetje goed voor je. Hoe hoger het cacaogehalte in de chocolade, hoe beter. Denk ook eens aan hartig in combinatie met chocolade, bijvoorbeeld hertenbiefstukjes met chocoladesaus.

Au bain-marie: chocolade smelten
Wanneer je gesmolten chocolade wilt gebruiken in een recept, kun je het beste de techniek au bain-marie gebruiken, om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een pan met water, een vuurvaste kom en natuurlijk (gehakte stukjes) chocolade. Zet de kom met chocolade op de pan en verhit het water, zonder dat het water de kom raakt. Laat de chocolade langzaam smelten. Deze techniek kun je ook gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld roomsauzen. Bekijk de video om te zien hoe au bain-marie precies werkt.

Lees meer

Chocolade (502)

sorteer op
recept Cho­co­la­de­mous­se met ker­sen

Cho­co­la­de­mous­se met ker­sen

1 u. 16 min.
(37)
recept Ko­kos­ma­kro­nen met cho­co­la­de

Ko­kos­ma­kro­nen met cho­co­la­de

25 min.
(84)
recept Cho­co­la­de-tos­ti met ha­zel­noot

Cho­co­la­de-tos­ti met ha­zel­noot

20 min.
(13)
recept Klets­kop­pen met cho­co­la­de­rand

Klets­kop­pen met cho­co­la­de­rand

10 min.
(49)
recept Zwa­vel­stok­jes met cho­co­la­de

Zwa­vel­stok­jes met cho­co­la­de

55 min.
(6)
recept Cho­co­la­de-chee­se­ca­ke met ba­naan

Cho­co­la­de-chee­se­ca­ke met ba­naan

2 u. 45 min.
(452)
recept Cho­co­la­de sand­wich­koek­jes

Cho­co­la­de sand­wich­koek­jes

1 u. 45 min.
(113)
recept Ba­naan met mok­ka-cho­co­la­de­saus

Ba­naan met mok­ka-cho­co­la­de­saus

10 min.
(23)
recept Marsh­mal­low-cho­co­la­derots­jes

Mar­sh­mal­low-cho­co­la­de­rots­jes

55 min.
(8)
recept Eclairs met ba­naan en cho­co­la­de

Eclairs met ba­naan en cho­co­la­de

1 u. 35 min.
(35)
recept Cho­co­la­de-si­naas­ap­pel­bo­ter

Cho­co­la­de-si­naas­ap­pel­bo­ter

1 uur
(11)
recept Va­len­tijn cho­co­la­de­mous­se

Va­len­tijn cho­co­la­de­mous­se

1 u. 15 min.
(1)
recept Cho­co­la­de­rol met aard­bei­en

Cho­co­la­de­rol met aard­bei­en

1 u. 20 min.
(102)
recept Cho­co­la­de­taart met es­pres­so

Cho­co­la­de­taart met es­pres­so

45 min.
(61)
recept Cho­co­lade­truf­fel­taart

Cho­co­la­de­truf­fel­taart

5 u. 15 min.
(158)
recept Rood­fruit-cho­co­la­derots­jes

Rood­fruit-cho­co­la­de­rots­jes

1 u. 15 min.
(17)
recept Ap­pels met war­me cho­co­la­de­saus

Ap­pels met war­me cho­co­la­de­saus

25 min.
(15)
recept Cho­co­la­de-pis­ta­che­bis­cot­ti

Cho­co­la­de-pis­ta­che­bis­cot­ti

1 u. 20 min.
(25)
recept Fruit­sa­la­de met cho­co­la­de­saus

Fruit­sa­la­de met cho­co­la­de­saus

20 min.
(24)
recept Cho­co­la­de­taart met kruid­no­ten

Cho­co­la­de­taart met kruid­no­ten

3 u. 20 min.
(40)
recept Krui­dig cho­co­la­de­taartje

Krui­dig cho­co­la­de­taart­je

45 min.
(34)
recept Cho­co­la­de­ca­ke met ker­sen­jam

Cho­co­la­de­ca­ke met ker­sen­jam

1 uur
(123)
recept Wit­te cho­co­la­de-nou­gat­par­fait

Wit­te cho­co­la­de-nou­gat­par­fait

3 u. 15 min.
(186)
recept Muesli­reep met fruit en cho­co­la­de

Mues­li­reep met fruit en cho­co­la­de

4 u. 5 min.
(51)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.