Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.504)

sorteer op
recept Ta­gli­a­tel­le met ar­ti­sjok en ei

Ta­gli­a­tel­le met ar­ti­sjok en ei

25 min.
(104)
recept La­sag­ne van Ja­mie Oli­ver

La­sag­ne van Ja­mie Oli­ver

2 u. 10 min.
(5.108)
recept Vis­pas­ta met ge­gril­de gar­na­len

Vis­pas­ta met ge­gril­de gar­na­len

20 min.
(186)
recept Ta­gli­a­tel­le met pes­to en reu­zen­bo­nen

Ta­gli­a­tel­le met pes­to en reu­zen­bo­nen

20 min.
(60)
recept Spa­ghet­ti met spi­na­zie, ge­hakt­bal­le­tjes en to­maat

Spa­ghet­ti met spi­na­zie, ge­hakt­bal­le­tjes en to­maat

10 min.
(195)
recept Gnoc­chi met bo­ter, sa­lie en kaas

Gnoc­chi met bo­ter, sa­lie en kaas

15 min.
(87)
recept Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met ge­hakt en punt­pa­pri­ka

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met ge­hakt en punt­pa­pri­ka

25 min.
(24)
recept Pas­ta put­ta­nes­ca

Pas­ta put­ta­nes­ca

20 min.
(112)
recept Spelt­pen­ne met to­ma­ten­saus, moz­za­rel­la en kap­per­tjes

Spelt­pen­ne met to­ma­ten­saus, moz­za­rel­la en kap­per­tjes

25 min.
(26)
recept Lin­gui­ne met cho­ri­zo, to­maat en gei­ten­kaas

Lin­gui­ne met cho­ri­zo, to­maat en gei­ten­kaas

20 min.
(745)
recept Pas­ta met cour­get­te en zalm

Pas­ta met cour­get­te en zalm

20 min.
(422)
recept Spelt­pas­ta met avo­ca­do en zalm

Spelt­pas­ta met avo­ca­do en zalm

25 min.
(135)
recept Fu­sil­li tri­co­lo­re put­ta­nes­ca

Fu­sil­li tri­co­lo­re put­ta­nes­ca

20 min.
(51)
recept Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-zalm­saus

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-zalm­saus

15 min.
(653)
recept Ge­hakt­brood met bleek­sel­de­rij-pas­ta

Ge­hakt­brood met bleek­sel­de­rij-pas­ta

55 min.
(48)
recept Ma­ca­ro­ni met ca­mem­bert

Ma­ca­ro­ni met ca­mem­bert

30 min.
(89)
recept Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met an­dij­vie

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met an­dij­vie

20 min.
(111)
recept Ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­stro­ga­noff

Ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­stro­ga­noff

25 min.
(301)
recept Spa­ghet­ti­ni-groen­te­scho­tel met moz­za­rel­la en gar­na­len

Spa­ghet­ti­ni-groen­te­scho­tel met moz­za­rel­la en gar­na­len

30 min.
(73)
recept Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes in ro­mi­ge saus

Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes in ro­mi­ge saus

25 min.
(234)
recept Ta­gli­a­tel­le met krab en me­di­ter­ra­ne groen­ten

Ta­gli­a­tel­le met krab en me­di­ter­ra­ne groen­ten

20 min.
(33)
recept Gnoc­chi met boe­ren­kool

Gnoc­chi met boe­ren­kool

20 min.
(125)
recept Roer­bak­bo­log­ne­se met kip

Roer­bak­bo­log­ne­se met kip

20 min.
(26)
recept Pas­ta met spi­na­zie­saus en ge­rook­te zalm

Pas­ta met spi­na­zie­saus en ge­rook­te zalm

20 min.
(212)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.