Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.454)

sorteer op
recept Napolitaanse pasta

Na­po­li­taan­se pas­ta

(112)
15 min.
recept Groentelasagne

Groen­te­la­sag­ne

(108)
1 u. 5 min.
recept Pasta tricolore

Pas­ta tri­co­lo­re

(178)
15 min.
recept Spinazielasagne met geitenkaas

Spi­na­zie­la­sag­ne met gei­ten­kaas

(657)
45 min.
recept Gemberkarbonade met spaghetti

Gem­ber­kar­bo­na­de met spa­ghet­ti

(46)
30 min.
recept Broccolispaghetti

Broc­co­lis­pa­ghet­ti

(58)
25 min.
recept Penne all'arrabbiata

Pen­ne all'ar­rab­bi­a­ta

(201)
20 min.
recept Vegapasta met pompoen, cheddar en geraspte kaas

Ve­gapas­ta met pom­poen, ched­dar en ge­rasp­te kaas

(120)
40 min.
recept Pittige pappardelle met oesterzwam

Pit­ti­ge pap­par­del­le met oes­ter­zwam

(77)
20 min.
recept Spaghetti met gemarineerde artisjokhart

Spa­ghet­ti met ge­ma­ri­neer­de ar­ti­sjok­hart

(68)
20 min.
recept Spaghetti cacio e pepe

Spa­ghet­ti ca­cio e pe­pe

(65)
20 min.
recept Spinaziespaghetti

Spi­na­zie­s­pa­ghet­ti

(251)
20 min.
recept Spaghetti met miniballetjes en courgette

Spa­ghet­ti met mi­ni­bal­le­tjes en cour­get­te

(85)
30 min.
recept Pasta met parmaham

Pas­ta met par­ma­ham

(135)
25 min.
recept Pappardelle met zalm en mierikswortelsaus

Pap­par­del­le met zalm en mie­riks­wor­tel­saus

(29)
24 u. 45 min.
recept Verse tagliatelle met rivierkreeftjes

Ver­se ta­gli­a­tel­le met ri­vier­kreef­tjes

(92)
15 min.
recept Tagliatelle en broccoli in tonijnsaus

Ta­gli­a­tel­le en broc­co­li in to­nijn­saus

(84)
20 min.
recept Tagliatelle met romige knoflookgarnalen

Ta­gli­a­tel­le met ro­mi­ge knof­look­gar­na­len

(68)
15 min.
recept Tortelloni met noten en geroosterde venkel

Tor­tel­lo­ni met no­ten en ge­roos­ter­de ven­kel

(16)
15 min.
recept Pastasalade

Pas­ta­sa­la­de

(195)
20 min.
recept Schelpjespasta met kip en tomaat-rucolasalade

Schelp­jes­pas­ta met kip en to­maat-ru­co­la­s­ala­de

(31)
25 min.
recept Pipe rigate met kip, geitenkaas en asperges

Pi­pe ri­ga­te met kip, gei­ten­kaas en as­per­ges

(45)
15 min.
recept Penne met tonijnsaus en courgette

Pen­ne met to­nijn­saus en cour­get­te

(63)
25 min.
recept Kibbeling met romige worteltjesmacaroni

Kib­be­ling met ro­mi­ge wor­tel­tjes­ma­ca­ro­ni

(46)
20 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.