Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.486)

sorteer op
recept Pastasalade met artisjok en geitenkaas

Pas­ta­sa­la­de met ar­ti­sjok en gei­ten­kaas

(74)
15 min.
recept Pastasalade met salami en haricots verts

Pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi en ha­ri­cots verts

(50)
15 min.
recept Pastasalade met frambozen en blauwaderkaas

Pas­ta­sa­la­de met fram­bo­zen en blauw­a­der­kaas

(32)
15 min.
recept Studentenpasta

Stu­den­ten­pas­ta

(177)
1 u. 5 min.
recept Antonio Carluccio’s reuzenravioli met verrassing

An­to­nio Car­luc­cio’s reu­zen­ra­vi­o­li met ver­ras­sing

(13)
1 uur
recept Gnocchi met boerenkool

Gnoc­chi met boe­ren­kool

(123)
20 min.
recept Pasta met bloemkool, ansjovis en kaas

Pas­ta met bloem­kool, an­sjo­vis en kaas

(97)
30 min.
recept Pappardelle met groene asperges en ham

Pap­par­del­le met groe­ne as­per­ges en ham

(78)
25 min.
recept Tagliatelle met cantharellen, ui & courgette

Ta­gli­a­tel­le met can­tha­rel­len, ui & cour­get­te

(43)
25 min.
recept Romige tomatenpasta met Parmaham

Ro­mi­ge to­ma­ten­pas­ta met Par­ma­ham

(73)
20 min.
recept Pollo tonato met pastasalade

Pol­lo to­na­to met pas­ta­sa­la­de

(16)
20 min.
recept Penne met salami en broccoli

Pen­ne met sa­la­mi en broc­co­li

(55)
30 min.
recept Macaronischoteltje uit de oven

Ma­ca­ro­ni­scho­tel­tje uit de oven

(295)
35 min.
recept Kruidige pasta met geitenkaas

Krui­di­ge pas­ta met gei­ten­kaas

(98)
15 min.
recept Spaghetti met tomatensaus en worstjes

Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en worst­jes

(32)
30 min.
recept Lasagne met 4 groenten

La­sag­ne met 4 groen­ten

(336)
1 u. 20 min.
recept Pasta met pompoen en geitenkaas

Pas­ta met pom­poen en gei­ten­kaas

(85)
45 min.
recept Lasagne met groenten

La­sag­ne met groen­ten

(114)
55 min.
recept Penne met minigroente, tomaat en basilicum

Pen­ne met mi­ni­groen­te, to­maat en ba­si­li­cum

(42)
30 min.
recept Gevulde kiprolletjes met pasta pesto

Ge­vul­de ki­prol­le­tjes met pas­ta pes­to

(74)
30 min.
recept Pastasalade met zoete wortel en basilicum

Pas­ta­sa­la­de met zoe­te wor­tel en ba­si­li­cum

(54)
25 min.
recept Tortellini met tomaat-mascarponesaus

Tor­tel­li­ni met to­maat-mas­car­po­ne­saus

(50)
30 min.
recept Spinazieroerbak met kalkoenfilet

Spi­na­zie­roer­bak met kal­koen­fi­let

(37)
20 min.
recept Tomatenspaghetti met krab

To­ma­ten­spa­ghet­ti met krab

(34)
15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.