Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.562)

sorteer op
recept Ra­vi­o­li met to­maat, au­ber­gi­ne en bur­ra­ta

Ra­vi­o­li met to­maat, au­ber­gi­ne en bur­ra­ta

15 min.
(47)
recept Mez­ze­lu­ne met pad­den­stoe­len­room­saus en spi­na­zie

Mez­ze­lu­ne met pad­den­stoe­len­room­saus en spi­na­zie

15 min.
(31)
recept Ro­de­kool­ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len en Peco­ri­no

Ro­de­kool­ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len en Peco­ri­no

45 min.
(21)
recept Ge­gril­de kip in ro­mi­ge bier­saus

Ge­gril­de kip in ro­mi­ge bier­saus

25 min.
(9)
recept Azi­a­tisch ge­ma­ri­neer­de var­kens­spies met Chi­ne­se wok­groen­te

Azi­a­tisch ge­ma­ri­neer­de var­kens­spies met Chi­ne­se wok­groen­te

30 min.
(0)
recept Pen­ne al­la Nor­ma met au­ber­gi­ne & ge­roos­ter­de ri­cot­ta

Pen­ne al­la Nor­ma met au­ber­gi­ne & ge­roos­ter­de ri­cot­ta

30 min.
(2)
recept Ver­se ta­gli­o­li­ni met broc­co­li en ven­kel­worst

Ver­se ta­gli­o­li­ni met broc­co­li en ven­kel­worst

30 min.
(7)
recept Spa­ghet­ti met biet en ri­cot­ta & peer uit de oven

Spa­ghet­ti met biet en ri­cot­ta & peer uit de oven

50 min.
(60)
recept Ve­ga­bo­log­ne­se met kas­tan­je­cham­pig­nons, gnoc­chi & moz­za­rel­la

Ve­ga­bo­log­ne­se met kas­tan­je­cham­pig­nons, gnoc­chi & moz­za­rel­la

20 min.
(5)
recept Ver­se pas­ta met ca­vo­lo ne­ro en kip uit de oven

Ver­se pas­ta met ca­vo­lo ne­ro en kip uit de oven

30 min.
(20)
recept Zee­wier­ta­gli­a­tel­le met to­ma­ten-groen­te­saus en kip

Zee­wier­ta­gli­a­tel­le met to­ma­ten-groen­te­saus en kip

30 min.
(2)
recept Spa­ghet­ti met lin­zen-to­ma­ten­saus & Par­me­zaan­se kaas

Spa­ghet­ti met lin­zen-to­ma­ten­saus & Par­me­zaan­se kaas

15 min.
(3)
recept La­sag­net­te met au­ber­gi­ne-to­ma­ten­saus, kap­per­tjes & ri­cot­ta

La­sag­net­te met au­ber­gi­ne-to­ma­ten­saus, kap­per­tjes & ri­cot­ta

30 min.
(5)
recept Pap­par­del­le met ro­mi­ge wal­no­ten-spi­na­zie­saus & bief­stuk

Pap­par­del­le met ro­mi­ge wal­no­ten-spi­na­zie­saus & bief­stuk

25 min.
(3)
recept Vol­ko­ren­pas­ta met groe­ne groen­ten en cot­ta­ge chee­se

Vol­ko­ren­pas­ta met groe­ne groen­ten en cot­ta­ge chee­se

30 min.
(19)
recept Len­te­pas­ta met ge­rook­te kip

Len­te­pas­ta met ge­rook­te kip

15 min.
(47)
recept As­per­g­e­ta­gli­a­tel­le met warm­ge­rook­te zalm en ei

As­per­g­e­ta­gli­a­tel­le met warm­ge­rook­te zalm en ei

20 min.
(22)
recept Pas­ta met kip en prei in cham­pig­non­room­saus

Pas­ta met kip en prei in cham­pig­non­room­saus

30 min.
(27)
recept Spa­ghet­ti con fun­g­hi

Spa­ghet­ti con fun­g­hi

15 min.
(0)
recept Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met ge­hakt en to­ma­ten­saus

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met ge­hakt en to­ma­ten­saus

25 min.
(6)
recept Var­kens­haas met ge­vul­de ra­vi­o­li, pad­den­stoe­len & peul­tjes

Var­kens­haas met ge­vul­de ra­vi­o­li, pad­den­stoe­len & peul­tjes

25 min.
(1)
recept Pasta­scho­tel met cham­pig­nons uit de oven

Pas­ta­scho­tel met cham­pig­nons uit de oven

45 min.
(4)
recept Oven­pas­ta met pom­poen

Oven­pas­ta met pom­poen

45 min.
(624)
recept Pas­ta met kip­ge­hakt, spi­na­zie & to­ma­ten­saus

Pas­ta met kip­ge­hakt, spi­na­zie & to­ma­ten­saus

25 min.
(8)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.