Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.572)

sorteer op
recept Ra­ta­touil­le uit de oven

Ra­ta­touil­le uit de oven

55 min.
(268)
recept Pas­ta car­bo­na­ra met spi­na­zie

Pas­ta car­bo­na­ra met spi­na­zie

15 min.
(241)
recept Pas­ta pes­to met broc­co­li, knof­look­kruim en cher­ry­to­ma­ten

Pas­ta pes­to met broc­co­li, knof­look­kruim en cher­ry­to­ma­ten

15 min.
(10)
recept Ro­mi­ge spa­ghet­ti met spi­na­zie, zalm en gar­na­len

Ro­mi­ge spa­ghet­ti met spi­na­zie, zalm en gar­na­len

15 min.
(2)
recept Fu­sil­li met to­nijn

Fu­sil­li met to­nijn

15 min.
(103)
recept Pas­ta broc­co­li e sal­sic­cia

Pas­ta broc­co­li e sal­sic­cia

25 min.
(224)
recept Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1 u. 30 min.
(176)
recept Ma­ca­ro­ni met bloem­kool en kaas uit de oven

Ma­ca­ro­ni met bloem­kool en kaas uit de oven

35 min.
(174)
recept Ro­mi­ge pen­ne met cham­pig­nons en Ita­li­aan­se kaas

Ro­mi­ge pen­ne met cham­pig­nons en Ita­li­aan­se kaas

15 min.
(50)
recept Ver­se ta­gli­a­tel­le met ge­rook­te zalm en spi­na­zie

Ver­se ta­gli­a­tel­le met ge­rook­te zalm en spi­na­zie

15 min.
(155)
recept Ta­gli­o­li­ni met broc­co­li

Ta­gli­o­li­ni met broc­co­li

30 min.
(77)
recept Pen­ne met broc­co­li en kaas uit de oven

Pen­ne met broc­co­li en kaas uit de oven

30 min.
(285)
recept Ma­ca­ro­ni and chee­se

Ma­ca­ro­ni and chee­se

40 min.
(671)
recept Zo­mer­pas­ta met tui­n­erw­ten en munt

Zo­mer­pas­ta met tui­n­erw­ten en munt

15 min.
(64)
recept Sa­la­de van pen­ne met biet­jes en kip

Sa­la­de van pen­ne met biet­jes en kip

30 min.
(86)
recept Ma­ca­ro­ni met ge­hakt­bal­le­tjes

Ma­ca­ro­ni met ge­hakt­bal­le­tjes

30 min.
(133)
recept Kip­kluif­jes met pas­ta­sa­la­de

Kip­kluif­jes met pas­ta­sa­la­de

20 min.
(91)
recept Sa­la­de van pas­ta en ma­kreel

Sa­la­de van pas­ta en ma­kreel

15 min.
(217)
recept Ma­ca­ro­ni met cor­ned beef

Ma­ca­ro­ni met cor­ned beef

15 min.
(32)
recept Pas­ta met ge­hakt en groen­te

Pas­ta met ge­hakt en groen­te

30 min.
(64)
recept La­sag­ne met spi­na­zie en ge­rook­te kip

La­sag­ne met spi­na­zie en ge­rook­te kip

55 min.
(235)
recept Spa­ghet­ti met to­nijn­steak

Spa­ghet­ti met to­nijn­steak

25 min.
(7)
recept Pas­ta met to­ma­ten-to­nijn­saus

Pas­ta met to­ma­ten-to­nijn­saus

20 min.
(86)
recept Tor­tel­li­ni met au­ber­gi­ne­saus

Tor­tel­li­ni met au­ber­gi­ne­saus

25 min.
(41)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.