Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.572)

sorteer op
recept Pen­ne met zalm, bleek­sel­de­rij en room­kaas

Pen­ne met zalm, bleek­sel­de­rij en room­kaas

25 min.
(101)
recept Ve­ge­ta­ri­sche ma­ca­ro­ni met krui­di­ge to­ma­ten­saus

Ve­ge­ta­ri­sche ma­ca­ro­ni met krui­di­ge to­ma­ten­saus

15 min.
(119)
recept Fu­sil­li­sa­la­de van Ma­riel­la

Fu­sil­li­sa­la­de van Ma­riel­la

20 min.
(40)
recept Pas­ta met au­ber­gi­ne

Pas­ta met au­ber­gi­ne

35 min.
(95)
recept Ma­ca­ro­ni gran­de met to­nijn

Ma­ca­ro­ni gran­de met to­nijn

25 min.
(146)
recept Ta­gli­a­tel­le met to­maat en vis­bal­le­tjes

Ta­gli­a­tel­le met to­maat en vis­bal­le­tjes

30 min.
(19)
recept Room­spa­ghet­ti met run­der­bal­le­tjes en tui­n­erw­ten

Room­spa­ghet­ti met run­der­bal­le­tjes en tui­n­erw­ten

20 min.
(26)
recept Cour­get­te­pas­ta

Cour­get­te­pas­ta

20 min.
(47)
recept Ta­gli­a­tel­le met zalm, room­kaas en cour­get­te

Ta­gli­a­tel­le met zalm, room­kaas en cour­get­te

25 min.
(853)
recept Gem­ber­kar­bo­na­de met spa­ghet­ti

Gem­ber­kar­bo­na­de met spa­ghet­ti

30 min.
(47)
recept Pas­ta­me­lan­ge

Pas­ta­me­lan­ge

20 min.
(33)
recept La­sag­ne spek, prei en spi­na­zie

La­sag­ne spek, prei en spi­na­zie

1 uur
(195)
recept Ta­gli­a­tel­le met sper­zie­bo­nen en to­maat

Ta­gli­a­tel­le met sper­zie­bo­nen en to­maat

20 min.
(30)
recept Kik­ker­erw­ten- en kap­per­tjes­pas­ta

Kik­ker­erw­ten- en kap­per­tjes­pas­ta

20 min.
(40)
recept La­sag­ne met sa­la­mi & moz­za­rel­la

La­sag­ne met sa­la­mi & moz­za­rel­la

1 uur
(325)
recept Pas­ta met ge­gril­de ven­kel

Pas­ta met ge­gril­de ven­kel

30 min.
(70)
recept Broc­co­lis­pa­ghet­ti

Broc­co­lis­pa­ghet­ti

25 min.
(60)
recept Fu­sil­li met pes­to­saus

Fu­sil­li met pes­to­saus

20 min.
(44)
recept Pas­ta met zon­ge­droog­de to­maat

Pas­ta met zon­ge­droog­de to­maat

30 min.
(115)
recept Ta­gli­a­tel­le met pes­to en reu­zen­bo­nen

Ta­gli­a­tel­le met pes­to en reu­zen­bo­nen

20 min.
(60)
recept Pasta­scho­tel met su­ri­mi

Pas­ta­scho­tel met su­ri­mi

55 min.
(94)
recept Pas­ta met ro­de zalm

Pas­ta met ro­de zalm

15 min.
(95)
recept Vis­pas­ta met Ita­li­aan­se sla

Vis­pas­ta met Ita­li­aan­se sla

20 min.
(34)
recept Ta­gli­a­tel­le met krab en me­di­ter­ra­ne groen­ten

Ta­gli­a­tel­le met krab en me­di­ter­ra­ne groen­ten

20 min.
(33)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.