Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.567)

sorteer op
recept Lint­pas­ta met prei en ou­de kaas

Lint­pas­ta met prei en ou­de kaas

25 min.
(36)
recept Pas­ta car­bo­na­ra met ru­co­la en to­maat­jes

Pas­ta car­bo­na­ra met ru­co­la en to­maat­jes

20 min.
(193)
recept Zee­wolf met Ja­pan­se groen­ten

Zee­wolf met Ja­pan­se groen­ten

15 min.
(31)
recept To­ma­ten­spa­ghet­ti met krab

To­ma­ten­spa­ghet­ti met krab

15 min.
(37)
recept Ta­gli­a­tel­le met au­ber­gi­ne-quorn­saus

Ta­gli­a­tel­le met au­ber­gi­ne-quorn­saus

30 min.
(34)
recept Pas­ta met ba­con en dop­erw­ten

Pas­ta met ba­con en dop­erw­ten

15 min.
(30)
recept Pas­ta­sa­la­de met wa­ter­kers

Pas­ta­sa­la­de met wa­ter­kers

50 min.
(27)
recept Pas­ta­sa­la­de met zalm en si­naas­ap­pel­dres­sing

Pas­ta­sa­la­de met zalm en si­naas­ap­pel­dres­sing

20 min.
(108)
recept La­sag­ne met pad­den­stoe­len

La­sag­ne met pad­den­stoe­len

1 u. 15 min.
(232)
recept La­sag­ne met pom­poen en ap­pel

La­sag­ne met pom­poen en ap­pel

1 u. 50 min.
(121)
recept Schelp­jes met an­sjo­vis & ro­zij­nen

Schelp­jes met an­sjo­vis & ro­zij­nen

15 min.
(45)
recept Pap­par­del­le met bloem­kool & ta­leg­gio

Pap­par­del­le met bloem­kool & ta­leg­gio

15 min.
(140)
recept Ra­vi­o­li met wal­noot & ru­co­l­a­pes­to

Ra­vi­o­li met wal­noot & ru­co­l­a­pes­to

15 min.
(666)
recept Ma­ca­ro­ni met ham, kaas en cham­pig­nons

Ma­ca­ro­ni met ham, kaas en cham­pig­nons

30 min.
(292)
recept Gnoc­chi met zuur­kool en Frank­fur­ters

Gnoc­chi met zuur­kool en Frank­fur­ter­s

25 min.
(56)
recept Lin­gui­ne met zee­vruch­ten

Lin­gui­ne met zee­vruch­ten

30 min.
(167)
recept Can­nel­lo­ni met win­ter­groen­ten

Can­nel­lo­ni met win­ter­groen­ten

50 min.
(231)
recept Pen­ne met to­maat­jes & gar­na­len

Pen­ne met to­maat­jes & gar­na­len

15 min.
(177)
recept Pap­par­del­le met sint-ja­kobs­schel­pen

Pap­par­del­le met sint-ja­kobs­schel­pen

15 min.
(173)
recept Pas­ta met kik­ker­erw­ten

Pas­ta met kik­ker­erw­ten

25 min.
(143)
recept Porto­bel­lo met pap­par­del­le

Por­to­bel­lo met pap­par­del­le

1 uur
(342)
recept Ma­ca­ro­ni met pi­kan­te to­ma­ten­saus

Ma­ca­ro­ni met pi­kan­te to­ma­ten­saus

15 min.
(111)
recept Me­di­ter­ra­ne maal­tijd­sa­la­de

Me­di­ter­ra­ne maal­tijd­sa­la­de

20 min.
(192)
recept Pap­par­del­le met pad­den­stoe­len

Pap­par­del­le met pad­den­stoe­len

25 min.
(186)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.