Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.607)

sorteer op
recept Pas­ta­sa­la­de met run­der­cer­ve­laat, to­maat en sper­zie­bo­nen

Pas­ta­sa­la­de met run­der­cer­ve­laat, to­maat en sper­zie­bo­nen

20 min.
(62)
recept Rijk­ge­vul­de la­sag­ne met gril­l­kaas

Rijk­ge­vul­de la­sag­ne met gril­l­kaas

46 min.
(17)
recept Ver­se ra­vi­o­li met kip­fi­lethaas­jes en to­ma­ten­saus

Ver­se ra­vi­o­li met kip­fi­le­thaas­jes en to­ma­ten­saus

15 min.
(45)
recept Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te­saus & warm­ge­rook­te zalm

Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te­saus & warm­ge­rook­te zalm

17 min.
(61)
recept Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de zalm

Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de zalm

15 min.
(135)
recept Ta­gli­a­tel­le met roer­bak­mix en Par­ra­no kaas­snip­pers

Ta­gli­a­tel­le met roer­bak­mix en Par­ra­no kaas­snip­pers

15 min.
(11)
recept Pas­ta­sa­la­de met rau­we ham en me­loen

Pas­ta­sa­la­de met rau­we ham en me­loen

20 min.
(94)
recept Spa­ghet­ti ca­cio e pe­pe

Spa­ghet­ti ca­cio e pe­pe

20 min.
(73)
recept Ro­mi­ge pas­ta met broc­co­li en ge­gril­de var­kens­haas

Ro­mi­ge pas­ta met broc­co­li en ge­gril­de var­kens­haas

25 min.
(26)
recept Pas­ta met smeu­ï­ge ge­hakt­bal­le­tjes en ge­gril­de groen­ten

Pas­ta met smeu­ï­ge ge­hakt­bal­le­tjes en ge­gril­de groen­ten

50 min.
(36)
recept Pas­ta pes­to met groe­ne groen­ten en ham­reep­jes

Pas­ta pes­to met groe­ne groen­ten en ham­reep­jes

25 min.
(34)
recept Pas­ta met pa­pri­ka-aman­del­saus en ge­gril­de groen­ten

Pas­ta met pa­pri­ka-aman­del­saus en ge­gril­de groen­ten

30 min.
(25)
recept Lin­gui­ne met ge­pof­te cher­ry­to­maat en gar­na­len

Lin­gui­ne met ge­pof­te cher­ry­to­maat en gar­na­len

27 min.
(81)
recept Orec­chiet­te met sar­di­nes

Orec­chiet­te met sar­di­nes

25 min.
(17)
recept Spelt­pen­ne met to­ma­ten­saus, moz­za­rel­la en kap­per­tjes

Spelt­pen­ne met to­ma­ten­saus, moz­za­rel­la en kap­per­tjes

25 min.
(32)
recept Ra­vi­o­li met gei­ten­kaas en pad­den­stoe­len­saus

Ra­vi­o­li met gei­ten­kaas en pad­den­stoe­len­saus

15 min.
(83)
recept Surf & turf car­bo­na­ra

Surf & turf car­bo­na­ra

15 min.
(23)
recept Gi­no D'Acam­pos Na­po­li­taan­se pas­ta met drie-bo­nen­saus

Gi­no D'Acam­pos Na­po­li­taan­se pas­ta met drie-bo­nen­saus

40 min.
(16)
recept Gi­no D'Acam­pos pas­ta met au­ber­gi­ne en to­ma­ten-knof­look­saus

Gi­no D'Acam­pos pas­ta met au­ber­gi­ne en to­ma­ten-knof­look­saus

45 min.
(35)
recept Vol­ko­ren-spelt­pen­ne in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

Vol­ko­ren-spelt­pen­ne in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

15 min.
(22)
recept Zee­wier­pas­ta met groen­te­saus & zalm

Zee­wier­pas­ta met groen­te­saus & zalm

20 min.
(37)
recept Lunch­pas­ta met ar­ti­sjok & peen ju­li­en­ne

Lunch­pas­ta met ar­ti­sjok & peen ju­li­en­ne

15 min.
(3)
recept Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en Zweed­se bal­le­tjes

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en Zweed­se bal­le­tjes

30 min.
(17)
recept Zo­mer­se gnoc­chi met Ca­ta­laan­se worst­jes

Zo­mer­se gnoc­chi met Ca­ta­laan­se worst­jes

20 min.
(26)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.