Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.572)

sorteer op
recept Pen­ne met ham en ver­stop­te groen­te

Pen­ne met ham en ver­stop­te groen­te

20 min.
(24)
recept Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes, groen­ten en ro­mi­ge gormas

Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes, groen­ten en ro­mi­ge gormas

20 min.
(9)
recept Pas­ta met an­sjo­vis-olij­ven­saus

Pas­ta met an­sjo­vis-olij­ven­saus

15 min.
(80)
recept Pen­ne met cho­ri­zo en dop­erw­ten

Pen­ne met cho­ri­zo en dop­erw­ten

15 min.
(103)
recept Ver­se ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-room­saus en ge­stoof­de kip

Ver­se ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-room­saus en ge­stoof­de kip

25 min.
(24)
recept Ver­se spa­ghet­ti met groen­te­rij­ke ge­hakt-to­ma­ten­saus

Ver­se spa­ghet­ti met groen­te­rij­ke ge­hakt-to­ma­ten­saus

20 min.
(27)
recept Groe­ne as­per­ges met ra­vi­o­li en zwar­te olij­ven

Groe­ne as­per­ges met ra­vi­o­li en zwar­te olij­ven

20 min.
(105)
recept Frit­ta­ta met fu­sil­li en Ita­li­aan­se groen­ten

Frit­ta­ta met fu­sil­li en Ita­li­aan­se groen­ten

15 min.
(71)
recept Ver­se tor­tel­lo­ni met to­nijn en to­ma­ten­saus

Ver­se tor­tel­lo­ni met to­nijn en to­ma­ten­saus

15 min.
(13)
recept Snel­le ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­bal­le­tjes in ro­mi­ge mos­terd­saus

Snel­le ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­bal­le­tjes in ro­mi­ge mos­terd­saus

15 min.
(31)
recept Mac 'n' chee­se met ham en prei

Mac 'n' chee­se met ham en prei

17 min.
(101)
recept Ta­gli­a­tel­le met gor­gon­zo­la­room­saus

Ta­gli­a­tel­le met gor­gon­zo­la­room­saus

15 min.
(13)
recept Ro­mi­ge ra­vi­o­li met porto­bel­lo

Ro­mi­ge ra­vi­o­li met por­to­bel­lo

30 min.
(58)
recept Pas­ta pes­to met spi­na­zie en avo­ca­do

Pas­ta pes­to met spi­na­zie en avo­ca­do

25 min.
(19)
recept Pest­oge­hakt met pap­par­del­le in to­ma­ten­saus

Pest­oge­hakt met pap­par­del­le in to­ma­ten­saus

30 min.
(19)
recept Ri­ga­to­ni met spi­na­zie, ven­kel en kaas

Ri­ga­to­ni met spi­na­zie, ven­kel en kaas

1 u. 10 min.
(160)
recept Me­di­ter­ra­ne rijst met 2 soor­ten vis

Me­di­ter­ra­ne rijst met 2 soor­ten vis

40 min.
(67)
recept Lin­gui­ne met ca­pre­se kip in to­ma­ten­saus

Lin­gui­ne met ca­pre­se kip in to­ma­ten­saus

40 min.
(2)
recept Ri­ga­to­ni al­le pu­ta­nes­ca 'nos­tra'

Ri­ga­to­ni al­le pu­ta­nes­ca 'nos­tra'

25 min.
(5)
recept Pen­ne put­ta­nes­ca met broc­co­li en ka­bel­jauw

Pen­ne put­ta­nes­ca met broc­co­li en ka­bel­jauw

25 min.
(15)
recept La­sag­ne met ham en spi­na­zie

La­sag­ne met ham en spi­na­zie

55 min.
(180)
recept Glu­ten­vrije ra­vi­o­li met spi­na­zie, room en ci­troen

Glu­ten­vrije ra­vi­o­li met spi­na­zie, room en ci­troen

25 min.
(13)
recept Kalfs­oes­ters met tor­tel­li­ni

Kalfs­oes­ter­s met tor­tel­li­ni

20 min.
(20)
recept Can­nel­lo­ni met gei­ten­kaas

Can­nel­lo­ni met gei­ten­kaas

55 min.
(28)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.