Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.567)

sorteer op
recept Pa­par­del­le met ar­ti­sjok en warm­ge­rook­te zalm

Pa­par­del­le met ar­ti­sjok en warm­ge­rook­te zalm

15 min.
(19)
recept Light spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Light spa­ghet­ti bo­log­ne­se

30 min.
(133)
recept Ita­li­aan­se wit­lof­scho­tel

Ita­li­aan­se wit­lof­scho­tel

27 min.
(187)
recept Roer­bak­pas­ta car­bo­na­ra met kip

Roer­bak­pas­ta car­bo­na­ra met kip

15 min.
(35)
recept Sho­ar­ma-spa­ghet­ti

Sho­ar­ma-spa­ghet­ti

25 min.
(131)
recept Pen­ne met as­per­ges en zalm

Pen­ne met as­per­ges en zalm

20 min.
(314)
recept Ge­po­cheer­de ka­bel­jauw met krui­den­olie

Ge­po­cheer­de ka­bel­jauw met krui­den­olie

20 min.
(13)
recept Ver­se pap­par­del­le met Ita­li­aan­se fi­let­reep­jes en ru­co­la

Ver­se pap­par­del­le met Ita­li­aan­se fi­let­reep­jes en ru­co­la

30 min.
(14)
recept Pen­ne ri­ga­te met ach­ter­ham en as­per­ges

Pen­ne ri­ga­te met ach­ter­ham en as­per­ges

25 min.
(14)
recept Moe­der­dags­pa­ghet­ti met ge­hakt en har­ten­ca­pre­se

Moe­der­dags­pa­ghet­ti met ge­hakt en har­ten­ca­pre­se

30 min.
(13)
recept Fu­sil­li met groen­te en ham-kaas­saus

Fu­sil­li met groen­te en ham-kaas­saus

15 min.
(22)
recept Kaas­schnit­zel met pas­ta en to­ma­ten

Kaas­schnit­zel met pas­ta en to­ma­ten

20 min.
(15)
recept To­scaan­se ta­gli­a­tel­le

To­scaan­se ta­gli­a­tel­le

15 min.
(114)
recept Luxe pap­par­del­le met bief­stuk, knol­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

Luxe pap­par­del­le met bief­stuk, knol­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

35 min.
(25)
recept Ra­vi­o­li ros­si met kalfs­oes­ter en sa­lie­jus

Ra­vi­o­li ros­si met kalfs­oes­ter en sa­lie­jus

15 min.
(67)
recept Ta­gli­a­tel­le met Par­ma­ham en spi­na­zie

Ta­gli­a­tel­le met Par­ma­ham en spi­na­zie

15 min.
(78)
recept Pi­pe ri­ga­te met kip, gei­ten­kaas en as­per­ges

Pi­pe ri­ga­te met kip, gei­ten­kaas en as­per­ges

15 min.
(45)
recept Ro­tel­le met lauw­war­me to­maat­s­a­la­de

Ro­tel­le met lauw­war­me to­maat­s­a­la­de

15 min.
(9)
recept Pas­ta­sa­la­de met zeef­ruit

Pas­ta­sa­la­de met zeef­ruit

30 min.
(13)
recept Can­nel­lo­ni ge­vuld met zalm

Can­nel­lo­ni ge­vuld met zalm

1 uur
(272)
recept Ta­gli­a­tel­le met bief­stuk

Ta­gli­a­tel­le met bief­stuk

15 min.
(403)
recept Pap­par­del­le met tij­ger­gar­na­len en wod­kasaus

Pap­par­del­le met tij­ger­gar­na­len en wod­kasaus

15 min.
(45)
recept Pen­ne met ro­mi­ge kal­koen-cour­get­te­saus

Pen­ne met ro­mi­ge kal­koen-cour­get­te­saus

30 min.
(48)
recept Pen­ne met to­nijn en kro­kant brood­kruim

Pen­ne met to­nijn en kro­kant brood­kruim

30 min.
(17)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.