Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.566)

sorteer op
recept La­sag­ne met ver­se en ge­rook­te zalm

La­sag­ne met ver­se en ge­rook­te zalm

1 uur
(697)
recept Can­nel­lo­ni met pa­pri­ka en ma­g­or

Can­nel­lo­ni met pa­pri­ka en ma­g­or

40 min.
(66)
recept La­sag­ne met as­per­ges en pas­tra­mi

La­sag­ne met as­per­ges en pas­tra­mi

30 min.
(27)
recept Tor­tel­lo­ni met spi­na­zie uit de oven

Tor­tel­lo­ni met spi­na­zie uit de oven

20 min.
(129)
recept Ta­gli­a­tel­le met zalm­room­saus

Ta­gli­a­tel­le met zalm­room­saus

15 min.
(120)
recept Pas­ta met to­nijn­saus en ru­co­la

Pas­ta met to­nijn­saus en ru­co­la

15 min.
(118)
recept La­sag­ne met Ita­li­aan­se groen­ten

La­sag­ne met Ita­li­aan­se groen­ten

1 uur
(255)
recept Oven­pas­ta met broc­co­li & spi­na­zie

Oven­pas­ta met broc­co­li & spi­na­zie

45 min.
(419)
recept Pas­ta met to­ma­ten­saus en worst­jes

Pas­ta met to­ma­ten­saus en worst­jes

25 min.
(67)
recept Spa­ghet­ti met cour­get­te en ta­pe­na­de

Spa­ghet­ti met cour­get­te en ta­pe­na­de

15 min.
(117)
recept Ta­gli­a­tel­le met to­nijn en olij­ven

Ta­gli­a­tel­le met to­nijn en olij­ven

15 min.
(43)
recept Kip met ge­smoor­de pak­soi en rijst

Kip met ge­smoor­de pak­soi en rijst

25 min.
(67)
recept To­ma­ten­pas­ta met zoe­te pom­poen

To­ma­ten­pas­ta met zoe­te pom­poen

25 min.
(190)
recept Roer­bak­mie met su­ri­mi en rood­baars

Roer­bak­mie met su­ri­mi en rood­baars

20 min.
(18)
recept Ma­ca­ro­ni met pa­pri­kasaus en wit­te kaas

Ma­ca­ro­ni met pa­pri­kasaus en wit­te kaas

20 min.
(73)
recept La­sag­ne met oes­ter­zwam­men

La­sag­ne met oes­ter­zwam­men

45 min.
(67)
recept Pas­ta met zalm­saus en broc­co­li

Pas­ta met zalm­saus en broc­co­li

20 min.
(95)
recept To­scaan­se pas­ta

To­scaan­se pas­ta

20 min.
(67)
recept Far­f­al­le met kip en cham­pig­nons

Far­f­al­le met kip en cham­pig­nons

20 min.
(84)
recept Ra­vi­o­li met broc­co­li en gei­ten­kaas

Ra­vi­o­li met broc­co­li en gei­ten­kaas

25 min.
(282)
recept Fi­let­lap­jes met moz­za­rel­la en ba­si­li­cum

Fi­let­lap­jes met moz­za­rel­la en ba­si­li­cum

25 min.
(76)
recept Pas­ta met pa­pri­kasaus en ka­bel­jauw­haas

Pas­ta met pa­pri­kasaus en ka­bel­jauw­haas

30 min.
(42)
recept Pen­ne met kaas­saus

Pen­ne met kaas­saus

25 min.
(23)
recept Spa­ghet­ti ca­cio e pe­pe met broc­co­li­sa­la­de

Spa­ghet­ti ca­cio e pe­pe met broc­co­li­sa­la­de

15 min.
(14)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.