Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.607)

sorteer op
recept Pa­pri­ka-ta­gli­a­tel­le met prei en kar­bo­na­de

Pa­pri­ka-ta­gli­a­tel­le met prei en kar­bo­na­de

25 min.
(9)
recept Spa­ghet­ti met to­ma­ten-pa­pri­kasaus

Spa­ghet­ti met to­ma­ten-pa­pri­kasaus

25 min.
(64)
recept La­sag­ne met ri­cot­ta, spi­na­zie en ge­rook­te zalm

La­sag­ne met ri­cot­ta, spi­na­zie en ge­rook­te zalm

1 u. 45 min.
(1.240)
recept Bief­stuk met sa­lie­jus en ra­vi­o­li

Bief­stuk met sa­lie­jus en ra­vi­o­li

10 min.
(102)
recept Ra­vi­o­li met ham-prei­saus

Ra­vi­o­li met ham-prei­saus

20 min.
(126)
recept Me­di­ter­ra­ne ka­bel­jauw met pen­ne

Me­di­ter­ra­ne ka­bel­jauw met pen­ne

50 min.
(123)
recept Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en ge­gril­de kip

Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en ge­gril­de kip

40 min.
(30)
recept Pas­ta met broc­co­li en kip

Pas­ta met broc­co­li en kip

30 min.
(309)
recept Spa­ghet­ti met cour­get­te en pa­pri­ka­pes­to

Spa­ghet­ti met cour­get­te en pa­pri­ka­pes­to

30 min.
(34)
recept Pas­ta met kaas-gar­na­len­saus

Pas­ta met kaas-gar­na­len­saus

15 min.
(68)
recept Cour­get­te-ta­gli­a­tel­le met gar­na­len in knof­look-bies­look­olie

Cour­get­te-ta­gli­a­tel­le met gar­na­len in knof­look-bies­look­olie

20 min.
(116)
recept Fo­rel­fi­let met pas­ta en spi­na­zie­pes­to

Fo­rel­fi­let met pas­ta en spi­na­zie­pes­to

15 min.
(55)
recept Ro­mi­ge pas­ta met pit­ti­ge roer­bak­stuk­jes

Ro­mi­ge pas­ta met pit­ti­ge roer­bak­stuk­jes

20 min.
(28)
recept Pas­ta met zee­as­ters

Pas­ta met zee­as­ter­s

15 min.
(18)
recept Ge­roos­ter­de groen­te­la­sag­ne met pa­pri­kasaus

Ge­roos­ter­de groen­te­la­sag­ne met pa­pri­kasaus

1 u. 15 min.
(63)
recept Pen­ne ri­ga­te met wa­ter­kers­saus en ge­bak­ken pad­de­stoe­len

Pen­ne ri­ga­te met wa­ter­kers­saus en ge­bak­ken pad­de­stoe­len

25 min.
(26)
recept Krui­di­ge pas­ta met gei­ten­kaas

Krui­di­ge pas­ta met gei­ten­kaas

15 min.
(99)
recept Var­kens­fri­can­deau met tijm­jus en ta­gli­a­tel­le

Var­kens­fri­can­deau met tijm­jus en ta­gli­a­tel­le

15 min.
(26)
recept Porto­bel­lo met ru­co­l­apas­ta

Por­to­bel­lo met ru­co­l­ap­as­ta

45 min.
(262)
recept Cap­pel­let­ti met pa­pri­kasaus en ha­zel­no­ten

Cap­pel­let­ti met pa­pri­kasaus en ha­zel­no­ten

10 min.
(14)
recept Spa­ghet­ti met knof­look­olie en ar­ti­sjok­har­ten

Spa­ghet­ti met knof­look­olie en ar­ti­sjok­har­ten

15 min.
(18)
recept Ra­vi­o­li met wal­no­ten

Ra­vi­o­li met wal­no­ten

15 min.
(313)
recept Mac­chero­ni met zalm­saus

Mac­che­ro­ni met zalm­saus

25 min.
(7)
recept Vlin­der­ma­ca­ro­ni met ham en kaas

Vlin­der­ma­ca­ro­ni met ham en kaas

25 min.
(56)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.