Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.567)

sorteer op
recept Groen­te-ham­la­sag­ne met ri­cot­ta

Groen­te-ham­la­sag­ne met ri­cot­ta

1 u. 5 min.
(11)
recept Ve­gan la­sag­ne bo­log­ne­se

Ve­gan la­sag­ne bo­log­ne­se

1 u. 30 min.
(12)
recept La­sag­ne van pom­poen met ro­de biet, mas­car­po­ne & gei­ten­kaas

La­sag­ne van pom­poen met ro­de biet, mas­car­po­ne & gei­ten­kaas

1 uur
(8)
recept Gnoc­chi in to­ma­ten­saus met groen­ten

Gnoc­chi in to­ma­ten­saus met groen­ten

35 min.
(2)
recept Pas­ta al­la Ca­ta­nia

Pas­ta al­la Ca­ta­nia

50 min.
(71)
recept Ri­ga­to­ni al­la To­ra­ne­se

Ri­ga­to­ni al­la To­ra­ne­se

15 min.
(23)
recept Pas­ta al li­mo­ne

Pas­ta al li­mo­ne

20 min.
(190)
recept Fu­sil­li met bos­pad­den­stoe­len

Fu­sil­li met bos­pad­den­stoe­len

15 min.
(54)
recept Ta­gli­a­tel­le en ti­la­pia-ba­si­li­cum­cur­ry

Ta­gli­a­tel­le en ti­la­pia-ba­si­li­cum­cur­ry

15 min.
(26)
recept Fu­sil­li met pit­ti­ge to­maat-pa­pri­kasaus

Fu­sil­li met pit­ti­ge to­maat-pa­pri­kasaus

20 min.
(19)
recept Tor­tel­lo­ni met ro­que­fort­saus

Tor­tel­lo­ni met ro­que­fort­saus

15 min.
(89)
recept Fu­sil­li met kip en ge­gril­de pa­pri­ka

Fu­sil­li met kip en ge­gril­de pa­pri­ka

25 min.
(95)
recept Ma­ca­ro­ni met au­ber­gi­ne en moz­za­rel­la

Ma­ca­ro­ni met au­ber­gi­ne en moz­za­rel­la

30 min.
(141)
recept Ta­gli­a­tel­le met cham­pig­nons en wit­lof

Ta­gli­a­tel­le met cham­pig­nons en wit­lof

15 min.
(1.857)
recept Pas­ta met pom­poen en sa­la­mi

Pas­ta met pom­poen en sa­la­mi

15 min.
(350)
recept Pen­ne met worst en prei

Pen­ne met worst en prei

20 min.
(110)
recept Ma­ca­ro­ni les­co

Ma­ca­ro­ni les­co

30 min.
(190)
recept Ta­gli­a­tel­le met ar­ti­sjok en ei

Ta­gli­a­tel­le met ar­ti­sjok en ei

25 min.
(104)
recept Ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­stro­ga­noff

Ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­stro­ga­noff

25 min.
(301)
recept Spa­ghet­ti met ar­ti­sjok­ken

Spa­ghet­ti met ar­ti­sjok­ken

30 min.
(33)
recept Win­ter­pas­ta met cho­ri­zo

Win­ter­pas­ta met cho­ri­zo

30 min.
(231)
recept Ro­mi­ge cour­get­te­pas­ta met chi­po­la­ta­worst­jes

Ro­mi­ge cour­get­te­pas­ta met chi­po­la­ta­worst­jes

25 min.
(55)
recept Pen­ne­sa­la­de met Am­ster­dam­se ui­en

Pen­ne­sa­la­de met Am­ster­dam­se ui­en

30 min.
(29)
recept Ro­mi­ge pas­ta met pad­de­stoe­len

Ro­mi­ge pas­ta met pad­de­stoe­len

30 min.
(107)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.