Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.562)

sorteer op
recept Ta­gli­a­tel­le met ci­troen-krui­den­olie en ge­bak­ken zalm

Ta­gli­a­tel­le met ci­troen-krui­den­olie en ge­bak­ken zalm

8 min.
(230)
recept Spa­ghet­ti­ni met mos­se­len

Spa­ghet­ti­ni met mos­se­len

20 min.
(63)
recept Pi­pe ri­ga­te met tui­n­erw­ten-ri­cot­ta­saus

Pi­pe ri­ga­te met tui­n­erw­ten-ri­cot­ta­saus

30 min.
(69)
recept Ta­gli­a­tel­le, kip­fi­let en groe­ne groen­ten

Ta­gli­a­tel­le, kip­fi­let en groe­ne groen­ten

25 min.
(166)
recept Prei­can­nel­lo­ni met ham

Prei­can­nel­lo­ni met ham

40 min.
(216)
recept Gnoc­chi met pes­to

Gnoc­chi met pes­to

1 u. 5 min.
(105)
recept Ge­pa­neer­de kip met pas­ta en sper­zie­bo­nen

Ge­pa­neer­de kip met pas­ta en sper­zie­bo­nen

20 min.
(86)
recept Fu­sil­li met spi­na­zie en worst­jes

Fu­sil­li met spi­na­zie en worst­jes

20 min.
(102)
recept Ma­ca­ro­ni al for­no

Ma­ca­ro­ni al for­no

45 min.
(267)
recept Spi­na­zie­fu­sil­li uit de oven

Spi­na­zie­fu­sil­li uit de oven

50 min.
(204)
recept Ri­ga­to­ni met cour­get­te en ri­cot­ta

Ri­ga­to­ni met cour­get­te en ri­cot­ta

20 min.
(72)
recept La­sag­ne met 4 groen­ten

La­sag­ne met 4 groen­ten

1 u. 20 min.
(338)
recept Ra­vi­o­li met au­ber­gi­ne en krui­den

Ra­vi­o­li met au­ber­gi­ne en krui­den

20 min.
(60)
recept Pen­ne met to­nijn en ge­stoof­de pa­pri­ka

Pen­ne met to­nijn en ge­stoof­de pa­pri­ka

25 min.
(178)
recept Ma­ca­ro­ni met broc­co­li en ham in room­saus

Ma­ca­ro­ni met broc­co­li en ham in room­saus

20 min.
(136)
recept Spa­ghet­ti ver­du­re met gei­ten­kaas

Spa­ghet­ti ver­du­re met gei­ten­kaas

20 min.
(223)
recept Pen­ne met mi­ni­groen­te, to­maat en ba­si­li­cum

Pen­ne met mi­ni­groen­te, to­maat en ba­si­li­cum

30 min.
(42)
recept Me­di­ter­ra­ne ka­bel­jauw met pen­ne

Me­di­ter­ra­ne ka­bel­jauw met pen­ne

50 min.
(123)
recept Ru­co­la­bouil­lon­fon­due met spies­jes

Ru­co­la­bouil­lon­fon­due met spies­jes

15 min.
(37)
recept Ra­vi­o­li met ham-prei­saus

Ra­vi­o­li met ham-prei­saus

20 min.
(126)
recept Pas­ta uit de oven met cher­ry to­ma­ten

Pas­ta uit de oven met cher­ry to­ma­ten

30 min.
(272)
recept Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie

20 min.
(250)
recept Zalm­la­sag­ne

Zalm­la­sag­ne

55 min.
(270)
recept Ge­vul­de kip­fi­let met ta­gli­a­tel­le

Ge­vul­de kip­fi­let met ta­gli­a­tel­le

15 min.
(36)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.