Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.593)

sorteer op
recept La­sag­ne­rol­le­tjes ge­vuld met ge­hakt en ri­cot­ta uit de oven

La­sag­ne­rol­le­tjes ge­vuld met ge­hakt en ri­cot­ta uit de oven

1 uur
(92)
recept Vol­ko­ren-spelt­pen­ne in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

Vol­ko­ren-spelt­pen­ne in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

15 min.
(22)
recept Zee­wier­pas­ta met groen­te­saus & zalm

Zee­wier­pas­ta met groen­te­saus & zalm

20 min.
(36)
recept He­le pa­pri­ka's ge­vuld met ta­gli­a­tel­le

He­le pa­pri­ka's ge­vuld met ta­gli­a­tel­le

30 min.
(156)
recept Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met ge­hakt en punt­pa­pri­ka

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met ge­hakt en punt­pa­pri­ka

25 min.
(28)
recept Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en Zweed­se bal­le­tjes

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en Zweed­se bal­le­tjes

30 min.
(17)
recept Spa­ghet­ti met drie soor­ten vis

Spa­ghet­ti met drie soor­ten vis

25 min.
(45)
recept Zo­mer­se gnoc­chi met Ca­ta­laan­se worst­jes

Zo­mer­se gnoc­chi met Ca­ta­laan­se worst­jes

20 min.
(26)
recept Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes & tui­n­erw­ten

Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes & tui­n­erw­ten

12 min.
(36)
recept Orec­chiet­te met kip­bal­le­tjes

Orec­chiet­te met kip­bal­le­tjes

32 min.
(43)
recept Kip­haas­jes met ro­mi­ge schelp­jes­pas­ta & krui­den­olie

Kip­haas­jes met ro­mi­ge schelp­jes­pas­ta & krui­den­olie

30 min.
(28)
recept Pen­ne met cho­ri­zo, ge­kleur­de to­ma­ten en ru­co­la

Pen­ne met cho­ri­zo, ge­kleur­de to­ma­ten en ru­co­la

15 min.
(118)
recept Tor­ti­gli­o­ni met ham-kaas

Tor­ti­gli­o­ni met ham-kaas

15 min.
(14)
recept Ta­gli­a­tel­le met veg­gie balls in to­ma­ten­saus

Ta­gli­a­tel­le met veg­gie balls in to­ma­ten­saus

1 u. 5 min.
(18)
recept Ge­hakt­bal­le­tjes in ho­me­ma­de to­ma­ten­saus

Ge­hakt­bal­le­tjes in ho­me­ma­de to­ma­ten­saus

25 min.
(24)
recept Spa­ghet­ti met pit­ti­ge to­ma­ten-mos­sel­saus en ba­si­li­cum

Spa­ghet­ti met pit­ti­ge to­ma­ten-mos­sel­saus en ba­si­li­cum

50 min.
(23)
recept Groen­te­la­sag­ne met ri­cot­ta

Groen­te­la­sag­ne met ri­cot­ta

1 u. 30 min.
(123)
recept Pas­ta-ven­kel-spi­na­zie­sa­la­de met chi­po­la­ta

Pas­ta-ven­kel-spi­na­zie­sa­la­de met chi­po­la­ta

30 min.
(36)
recept Pas­ta­sa­la­de met run­der­cer­ve­laat, to­maat en sper­zie­bo­nen

Pas­ta­sa­la­de met run­der­cer­ve­laat, to­maat en sper­zie­bo­nen

20 min.
(62)
recept Rijk­ge­vul­de la­sag­ne met gril­l­kaas

Rijk­ge­vul­de la­sag­ne met gril­l­kaas

46 min.
(16)
recept Ver­se ra­vi­o­li met kip­fi­lethaas­jes en to­ma­ten­saus

Ver­se ra­vi­o­li met kip­fi­le­thaas­jes en to­ma­ten­saus

15 min.
(45)
recept Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te­saus & warm­ge­rook­te zalm

Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te­saus & warm­ge­rook­te zalm

17 min.
(61)
recept Groen­te­bo­log­ne­se met Par­me­zaan­se kaas

Groen­te­bo­log­ne­se met Par­me­zaan­se kaas

30 min.
(20)
recept Lint­pas­ta met len­te-spi­na­zie­saus

Lint­pas­ta met len­te-spi­na­zie­saus

15 min.
(52)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.