Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.592)

sorteer op
recept Ta­gli­a­tel­le met ver­se to­maat en pes­to­saus

Ta­gli­a­tel­le met ver­se to­maat en pes­to­saus

30 min.
(77)
recept Spa­ghet­ti met ma­kreel

Spa­ghet­ti met ma­kreel

20 min.
(195)
recept Pas­ta­sa­la­de met gar­na­len en avo­ca­do

Pas­ta­sa­la­de met gar­na­len en avo­ca­do

20 min.
(122)
recept Fu­sil­li met ar­ti­sjok-prei­saus, sar­di­nes en olij­ven

Fu­sil­li met ar­ti­sjok-prei­saus, sar­di­nes en olij­ven

25 min.
(25)
recept Ta­gli­a­tel­le met bief­stuk en pa­pri­ka­ta­pe­na­de

Ta­gli­a­tel­le met bief­stuk en pa­pri­ka­ta­pe­na­de

20 min.
(37)
recept Pas­ta in Ita­li­aan­se kaas

Pas­ta in Ita­li­aan­se kaas

25 min.
(142)
recept Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en ci­troen­room­saus

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en ci­troen­room­saus

40 min.
(136)
recept Groen­te­la­sag­ne met mort­adel­la

Groen­te­la­sag­ne met mort­adel­la

55 min.
(22)
recept Far­f­al­le met ven­kel & blau­we kaas

Far­f­al­le met ven­kel & blau­we kaas

15 min.
(28)
recept Pen­ne al­la ve­ge­ta­ri­a­na

Pen­ne al­la ve­ge­ta­ri­a­na

30 min.
(96)
recept Pasta­scho­tel met prei en gar­na­len

Pas­ta­scho­tel met prei en gar­na­len

40 min.
(170)
recept Ma­ca­ro­ni met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

Ma­ca­ro­ni met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

30 min.
(101)
recept Spa­ghet­ti met spi­na­zie­bal­le­tjes

Spa­ghet­ti met spi­na­zie­bal­le­tjes

40 min.
(34)
recept Ra­vi­o­li­sa­la­de met to­nijn

Ra­vi­o­li­sa­la­de met to­nijn

15 min.
(169)
recept Vol­ko­ren­pen­ne met kal­koen en veld­sla­pes­to

Vol­ko­ren­pen­ne met kal­koen en veld­sla­pes­to

15 min.
(160)
recept Ka­bel­jauw­scho­tel met to­ma­ten­saus

Ka­bel­jauw­scho­tel met to­ma­ten­saus

50 min.
(41)
recept Cour­get­te-ta­gli­a­tel­le met gar­na­len in knof­look-bies­look­olie

Cour­get­te-ta­gli­a­tel­le met gar­na­len in knof­look-bies­look­olie

20 min.
(116)
recept Fo­rel­fi­let met pas­ta en spi­na­zie­pes­to

Fo­rel­fi­let met pas­ta en spi­na­zie­pes­to

15 min.
(55)
recept Spa­ghet­ti met pa­pri­ka en ve­ga­bal­le­tjes

Spa­ghet­ti met pa­pri­ka en ve­ga­bal­le­tjes

15 min.
(12)
recept Ver­se ta­gli­a­tel­le met Spaans ge­kruid vlees en groen­ten

Ver­se ta­gli­a­tel­le met Spaans ge­kruid vlees en groen­ten

20 min.
(6)
recept Ro­mi­ge pas­ta met pit­ti­ge roer­bak­stuk­jes

Ro­mi­ge pas­ta met pit­ti­ge roer­bak­stuk­jes

20 min.
(28)
recept Pas­ta pes­to met gar­na­len, ge­gril­de groen­ten en moz­za­rel­la

Pas­ta pes­to met gar­na­len, ge­gril­de groen­ten en moz­za­rel­la

20 min.
(40)
recept Pas­ta met zee­as­ters

Pas­ta met zee­as­ter­s

15 min.
(18)
recept Azi­a­ti­sche spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Azi­a­ti­sche spa­ghet­ti bo­log­ne­se

25 min.
(28)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.