Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.562)

sorteer op
recept Pas­ta met pes­to­saus en ge­gril­de to­ma­ten

Pas­ta met pes­to­saus en ge­gril­de to­ma­ten

15 min.
(360)
recept Fu­sil­li met ge­hakt­bal­le­tjes en cour­get­te

Fu­sil­li met ge­hakt­bal­le­tjes en cour­get­te

15 min.
(150)
recept Pas­ta met lin­zen en worst­jes

Pas­ta met lin­zen en worst­jes

30 min.
(39)
recept Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met to­nijn, ar­ti­sjok­har­ten en snij­bo­nen

Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met to­nijn, ar­ti­sjok­har­ten en snij­bo­nen

15 min.
(38)
recept Kip met boon­tjes, peer en noe­dels

Kip met boon­tjes, peer en noe­dels

15 min.
(172)
recept La­sag­ne van kool­raap en prei

La­sag­ne van kool­raap en prei

45 min.
(78)
recept Pas­ta met spi­na­zie­room­saus en krui­di­ge worst

Pas­ta met spi­na­zie­room­saus en krui­di­ge worst

25 min.
(53)
recept Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met spi­na­zie­ge­hakt

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met spi­na­zie­ge­hakt

30 min.
(78)
recept Pas­ta met ge­roos­ter­de groen­ten

Pas­ta met ge­roos­ter­de groen­ten

1 uur
(172)
recept Pas­ta met zalm en spi­na­zie

Pas­ta met zalm en spi­na­zie

30 min.
(217)
recept Pen­ne met to­ma­ten­saus en tar­taar­bal­le­tjes

Pen­ne met to­ma­ten­saus en tar­taar­bal­le­tjes

30 min.
(138)
recept Schelp­jes­pas­ta met kip en to­maat-ru­co­la­s­ala­de

Schelp­jes­pas­ta met kip en to­maat-ru­co­la­s­ala­de

25 min.
(32)
recept Vis­la­sag­ne met prei

Vis­la­sag­ne met prei

1 u. 20 min.
(1.029)
recept Spa­ghet­ti met worst en to­maat

Spa­ghet­ti met worst en to­maat

15 min.
(94)
recept Ma­ca­ro­ni­scho­tel met rau­we ham

Ma­ca­ro­ni­scho­tel met rau­we ham

30 min.
(51)
recept Spi­na­zietor­tel­lo­ni

Spi­na­zie­tor­tel­lo­ni

15 min.
(113)
recept Ma­ca­ro­ni­scho­tel­tjes met kaas, ham en prei

Ma­ca­ro­ni­scho­tel­tjes met kaas, ham en prei

35 min.
(104)
recept Pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te ma­kreel en biet

Pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te ma­kreel en biet

15 min.
(80)
recept Spa­ghet­ti met kas­tan­je­cham­pig­nons

Spa­ghet­ti met kas­tan­je­cham­pig­nons

25 min.
(104)
recept Ra­vi­o­li met ba­si­li­cum­saus

Ra­vi­o­li met ba­si­li­cum­saus

15 min.
(80)
recept Pen­ne met Ita­li­aan­se krui­den­saus

Pen­ne met Ita­li­aan­se krui­den­saus

15 min.
(23)
recept Smeu­ï­ge pasta­scho­tel met to­nijn

Smeu­ï­ge pas­ta­scho­tel met to­nijn

30 min.
(181)
recept Ita­li­aans-Ame­ri­kaan­se la­sag­ne

Ita­li­aan­s-Ame­ri­kaan­se la­sag­ne

1 u. 25 min.
(378)
recept Ve­ge­ta­ri­sche la­sag­ne

Ve­ge­ta­ri­sche la­sag­ne

45 min.
(200)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.