Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.567)

sorteer op
recept Ta­gli­a­tel­le met kipsal­tim­boc­ca en snij­bo­nen

Ta­gli­a­tel­le met kip­sal­tim­boc­ca en snij­bo­nen

35 min.
(1)
recept Tor­tel­lo­ni met gor­gon­zo­la­saus, ar­ti­sjok, & ge­roos­ter­de aman­de­len

Tor­tel­lo­ni met gor­gon­zo­la­saus, ar­ti­sjok, & ge­roos­ter­de aman­de­len

20 min.
(1)
recept Broc­co­li-pas­ta­sa­la­de met green god­dess-dres­sing

Broc­co­li-pas­ta­sa­la­de met green god­dess-dres­sing

25 min.
(8)
recept Ita­li­aan­se ve­ga­stuk­jes met cour­get­te & gnoc­chi

Ita­li­aan­se ve­ga­stuk­jes met cour­get­te & gnoc­chi

20 min.
(1)
recept Pas­ta met ra­ta­touil­le en ge­bak­ken ri­cot­ta

Pas­ta met ra­ta­touil­le en ge­bak­ken ri­cot­ta

45 min.
(1)
recept Spa­ghet­ti met boe­ren­kool en braad­worst

Spa­ghet­ti met boe­ren­kool en braad­worst

20 min.
(1)
recept Fu­sil­li dop­erwt met spek en cham­pig­non­saus

Fu­sil­li dop­erwt met spek en cham­pig­non­saus

20 min.
(14)
recept Vis­la­sag­ne met ka­bel­jauw, ge­rook­te zalm en spi­na­zie

Vis­la­sag­ne met ka­bel­jauw, ge­rook­te zalm en spi­na­zie

1 u. 5 min.
(19)
recept Oven­scho­tel met pas­ta, groen­ten en rau­we ham

Oven­scho­tel met pas­ta, groen­ten en rau­we ham

35 min.
(20)
recept Pap­par­del­le met Ita­li­aan­se ra­gú

Pap­par­del­le met Ita­li­aan­se ra­gú

2 u. 25 min.
(4)
recept Pap­par­del­le met ro­mi­ge wal­no­ten-spi­na­zie­saus & bief­stuk

Pap­par­del­le met ro­mi­ge wal­no­ten-spi­na­zie­saus & bief­stuk

25 min.
(11)
recept Fu­sil­li van dop­erw­ten met spek­jes & cham­pig­non­room­saus

Fu­sil­li van dop­erw­ten met spek­jes & cham­pig­non­room­saus

20 min.
(0)
recept Oven­pas­ta met Ita­li­aan­se groen­ten & kaas

Oven­pas­ta met Ita­li­aan­se groen­ten & kaas

30 min.
(2)
recept Gnoc­chi in to­ma­ten­saus met groen­ten

Gnoc­chi in to­ma­ten­saus met groen­ten

35 min.
(2)
recept Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes, cour­get­te & broc­co­li­saus

Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes, cour­get­te & broc­co­li­saus

25 min.
(39)
recept Vol­ko­ren pas­ta met avo­ca­do­saus en ge­hakt

Vol­ko­ren pas­ta met avo­ca­do­saus en ge­hakt

20 min.
(10)
recept Vol­ko­ren­pas­ta met spi­na­zie en to­nijn

Vol­ko­ren­pas­ta met spi­na­zie en to­nijn

15 min.
(22)
recept Een­per­soonspas­ta met prei­saus & knof­look gar­na­len

Een­per­soonspas­ta met prei­saus & knof­look gar­na­len

20 min.
(3)
recept Vol­ko­ren­la­sag­ne

Vol­ko­ren­la­sag­ne

1 u. 25 min.
(18)
recept Ge­le-lin­zen­spa­ghet­ti met knol­sel­de­rij

Ge­le-lin­zen­spa­ghet­ti met knol­sel­de­rij

25 min.
(19)
recept Pasta­scho­tel met cham­pig­nons uit de oven

Pas­ta­scho­tel met cham­pig­nons uit de oven

45 min.
(6)
recept Var­kens­haas met ge­vul­de ra­vi­o­li, pad­den­stoe­len & peul­tjes

Var­kens­haas met ge­vul­de ra­vi­o­li, pad­den­stoe­len & peul­tjes

25 min.
(1)
recept Ro­mi­ge ta­gli­o­li­ni met ge­rook­te zalm, wit­lof & cher­ry­to­maat­jes

Ro­mi­ge ta­gli­o­li­ni met ge­rook­te zalm, wit­lof & cher­ry­to­maat­jes

25 min.
(4)
recept Piz­za bi­an­ca met rau­we par­ma­ham & ge­roos­ter­de ge­le pa­pri­ka

Piz­za bi­an­ca met rau­we par­ma­ham & ge­roos­ter­de ge­le pa­pri­ka

25 min.
(2)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.