Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.607)

sorteer op
recept Pas­ta met pa­pri­ka en to­ma­ten­saus met ve­ga­ge­hakt

Pas­ta met pa­pri­ka en to­ma­ten­saus met ve­ga­ge­hakt

25 min.
(16)
recept Ge­rook­te kip in licht­ro­mi­ge cham­pig­non­saus

Ge­rook­te kip in licht­ro­mi­ge cham­pig­non­saus

20 min.
(33)
recept Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met mal­se kip­haas­jes

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met mal­se kip­haas­jes

15 min.
(11)
recept Bi­o­lo­gi­sche die­ren­pas­ta met spek­jes en pom­poen­saus

Bi­o­lo­gi­sche die­ren­pas­ta met spek­jes en pom­poen­saus

25 min.
(13)
recept Spa­ghet­ti avo­ca­do-car­bo­na­ra

Spa­ghet­ti avo­ca­do-car­bo­na­ra

20 min.
(259)
recept Oven­pas­ta met tar­taar­bal­le­tjes, prei en ri­cot­ta

Oven­pas­ta met tar­taar­bal­le­tjes, prei en ri­cot­ta

50 min.
(67)
recept Bi­o­lo­gi­sche vol­ko­ren­spa­ghet­ti met aman­del­pes­to

Bi­o­lo­gi­sche vol­ko­ren­spa­ghet­ti met aman­del­pes­to

25 min.
(17)
recept Spa­ghet­ti met ta­pe­na­de­kip uit de oven en fris­se sa­la­de

Spa­ghet­ti met ta­pe­na­de­kip uit de oven en fris­se sa­la­de

40 min.
(11)
recept Snel­le spa­ghet­ti met boe­ren­kool, cher­ry­to­ma­ten en braad­worst

Snel­le spa­ghet­ti met boe­ren­kool, cher­ry­to­ma­ten en braad­worst

20 min.
(26)
recept Ro­mi­ge pas­ta met ge­rook­te zalm en broc­co­li

Ro­mi­ge pas­ta met ge­rook­te zalm en broc­co­li

20 min.
(57)
recept Snel­le pas­ta met ar­ti­sjok, ro­mi­ge ri­cot­ta en spek

Snel­le pas­ta met ar­ti­sjok, ro­mi­ge ri­cot­ta en spek

15 min.
(23)
recept Per­li­ne met broc­co­li & tar­tu­fo­saus

Per­li­ne met broc­co­li & tar­tu­fo­saus

15 min.
(25)
recept Ta­gli­a­tel­le met saf­fraan, ci­troen & par­ma­zaan

Ta­gli­a­tel­le met saf­fraan, ci­troen & par­ma­zaan

15 min.
(13)
recept Luxe pap­par­del­le met bief­stuk, knol­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

Luxe pap­par­del­le met bief­stuk, knol­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

35 min.
(27)
recept La­sag­ne­rol­le­tjes ge­vuld met ge­hakt en ri­cot­ta uit de oven

La­sag­ne­rol­le­tjes ge­vuld met ge­hakt en ri­cot­ta uit de oven

1 uur
(94)
recept Pi­kan­te pas­ta met sar­di­ne

Pi­kan­te pas­ta met sar­di­ne

15 min.
(18)
recept Ge­gra­ti­neer­de kro­kan­te kip­haas­jes met cour­get­te­s­pa­ghet­ti

Ge­gra­ti­neer­de kro­kan­te kip­haas­jes met cour­get­te­s­pa­ghet­ti

25 min.
(71)
recept Ma­ca­ro­ni met ham, kaas, bloem­kool­rijst en erw­ten

Ma­ca­ro­ni met ham, kaas, bloem­kool­rijst en erw­ten

15 min.
(44)
recept Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes en moz­za­rel­la

Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes en moz­za­rel­la

35 min.
(128)
recept Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

25 min.
(48)
recept Ge­stoof­de ka­bel­jauw in to­ma­ten­saus

Ge­stoof­de ka­bel­jauw in to­ma­ten­saus

30 min.
(27)
recept Spa­ghet­ti en worst in ro­mi­ge prei­saus

Spa­ghet­ti en worst in ro­mi­ge prei­saus

15 min.
(14)
recept Smeu­ï­ge mac & chee­se met bloem­kool­roos­jes

Smeu­ï­ge mac & chee­se met bloem­kool­roos­jes

50 min.
(44)
recept Groen­te­la­sag­ne met ri­cot­ta

Groen­te­la­sag­ne met ri­cot­ta

1 u. 30 min.
(123)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.