Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.593)

sorteer op
recept Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en ci­troen­room­saus

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en ci­troen­room­saus

40 min.
(136)
recept Pen­ne met ru­co­la en zalm

Pen­ne met ru­co­la en zalm

20 min.
(330)
recept Rund­vlees­reep­jes met ro­mi­ge pe­per­pas­ta

Rund­vlees­reep­jes met ro­mi­ge pe­per­pas­ta

20 min.
(64)
recept Pas­ta met kaas-gar­na­len­saus

Pas­ta met kaas-gar­na­len­saus

15 min.
(68)
recept Spa­ghet­ti met cour­get­te en pa­pri­ka­pes­to

Spa­ghet­ti met cour­get­te en pa­pri­ka­pes­to

30 min.
(34)
recept Pas­ta met broc­co­li en kip

Pas­ta met broc­co­li en kip

30 min.
(309)
recept Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en ge­gril­de kip

Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en ge­gril­de kip

40 min.
(30)
recept Me­di­ter­ra­ne ka­bel­jauw met pen­ne

Me­di­ter­ra­ne ka­bel­jauw met pen­ne

50 min.
(123)
recept Ra­vi­o­li met ham-prei­saus

Ra­vi­o­li met ham-prei­saus

20 min.
(126)
recept Bief­stuk met sa­lie­jus en ra­vi­o­li

Bief­stuk met sa­lie­jus en ra­vi­o­li

10 min.
(101)
recept La­sag­ne met ri­cot­ta, spi­na­zie en ge­rook­te zalm

La­sag­ne met ri­cot­ta, spi­na­zie en ge­rook­te zalm

1 u. 45 min.
(1.237)
recept Spa­ghet­ti met to­ma­ten-pa­pri­kasaus

Spa­ghet­ti met to­ma­ten-pa­pri­kasaus

25 min.
(64)
recept Pa­pri­ka-ta­gli­a­tel­le met prei en kar­bo­na­de

Pa­pri­ka-ta­gli­a­tel­le met prei en kar­bo­na­de

25 min.
(9)
recept Pen­ne met broc­co­li en to­ma­ten­saus

Pen­ne met broc­co­li en to­ma­ten­saus

25 min.
(34)
recept Pen­ne met Ita­li­aan­se mos­se­len

Pen­ne met Ita­li­aan­se mos­se­len

15 min.
(21)
recept La­sag­ne met cour­get­te en gei­ten­kaas

La­sag­ne met cour­get­te en gei­ten­kaas

55 min.
(528)
recept To­nijn­steak met ro­mi­ge drie­pe­per­saus

To­nijn­steak met ro­mi­ge drie­pe­per­saus

25 min.
(13)
recept Pen­ne met kaas­saus

Pen­ne met kaas­saus

25 min.
(23)
recept Pas­ta met pa­pri­kasaus en ka­bel­jauw­haas

Pas­ta met pa­pri­kasaus en ka­bel­jauw­haas

30 min.
(42)
recept Pen­ne met zee­vruch­ten in to­ma­ten­saus

Pen­ne met zee­vruch­ten in to­ma­ten­saus

15 min.
(34)
recept Kip­cordon­bleu met ge­bak­ken spi­na­zie

Kip­cor­don­bleu met ge­bak­ken spi­na­zie

30 min.
(27)
recept Pes­to­spa­ghet­ti met ge­hakt en wit­te kaas

Pes­to­spa­ghet­ti met ge­hakt en wit­te kaas

30 min.
(120)
recept Pas­ta­sa­la­de met as­per­ges en kip

Pas­ta­sa­la­de met as­per­ges en kip

20 min.
(33)
recept Pas­ta met kip en gor­gon­zo­la­saus

Pas­ta met kip en gor­gon­zo­la­saus

30 min.
(31)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.