Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.607)

sorteer op
recept Mez­ze­lu­ne met cour­get­te en kro­kan­te ham

Mez­ze­lu­ne met cour­get­te en kro­kan­te ham

25 min.
(159)
recept Pas­ta met ri­vier­kreef­tjes in pit­ti­ge saus

Pas­ta met ri­vier­kreef­tjes in pit­ti­ge saus

25 min.
(197)
recept Pas­ta met to­ma­ten-to­nijn­saus

Pas­ta met to­ma­ten-to­nijn­saus

20 min.
(86)
recept Pas­ta car­bo­na­ra met spi­na­zie

Pas­ta car­bo­na­ra met spi­na­zie

15 min.
(243)
recept Ra­ta­touil­le uit de oven

Ra­ta­touil­le uit de oven

55 min.
(270)
recept Pas­ta­sa­la­de

Pas­ta­sa­la­de

20 min.
(198)
recept Ta­gli­o­ni bi­co­lo­re met ge­vul­de porto­bel­lo's

Ta­gli­o­ni bi­co­lo­re met ge­vul­de por­to­bel­lo's

30 min.
(212)
recept Tor­tel­lo­ni met ba­si­li­cum­saus

Tor­tel­lo­ni met ba­si­li­cum­saus

15 min.
(71)
recept Ta­gli­a­tel­le met as­per­ges en spek­jes

Ta­gli­a­tel­le met as­per­ges en spek­jes

30 min.
(100)
recept Spa­ghet­ti­ni met spi­na­zie en sa­la­mi

Spa­ghet­ti­ni met spi­na­zie en sa­la­mi

20 min.
(38)
recept Pen­ne­sa­la­de met Am­ster­dam­se ui­en

Pen­ne­sa­la­de met Am­ster­dam­se ui­en

30 min.
(29)
recept Gar­den Gour­met-bal­le­tjes met kap­per­tjes en pas­ta

Gar­den Gour­met-bal­le­tjes met kap­per­tjes en pas­ta

20 min.
(21)
recept Zalm met ge­droog­de to­ma­ten en pas­ta

Zalm met ge­droog­de to­ma­ten en pas­ta

20 min.
(56)
recept Pas­ta met ge­stoof­de au­ber­gi­ne en to­maat

Pas­ta met ge­stoof­de au­ber­gi­ne en to­maat

30 min.
(143)
recept Spa­ghet­ti à la ma­ma Boom

Spa­ghet­ti à la ma­ma Boom

35 min.
(88)
recept Ver­se lint­pas­ta met si­naas­ap­pel­pes­to

Ver­se lint­pas­ta met si­naas­ap­pel­pes­to

1 u. 10 min.
(46)
recept Ta­gli­a­tel­le met as­per­ges en Par­ma­ham

Ta­gli­a­tel­le met as­per­ges en Par­ma­ham

25 min.
(331)
recept Fi­let­lap­jes met moz­za­rel­la en ba­si­li­cum

Fi­let­lap­jes met moz­za­rel­la en ba­si­li­cum

25 min.
(76)
recept Ra­vi­o­li met broc­co­li en gei­ten­kaas

Ra­vi­o­li met broc­co­li en gei­ten­kaas

25 min.
(283)
recept Ma­ca­ro­ni met ge­rook­te kip en kaas

Ma­ca­ro­ni met ge­rook­te kip en kaas

15 min.
(152)
recept Vol­ko­ren­pen­ne met groe­ne groen­ten

Vol­ko­ren­pen­ne met groe­ne groen­ten

25 min.
(47)
recept Groen­te­la­sag­ne met ven­kel

Groen­te­la­sag­ne met ven­kel

40 min.
(342)
recept Ve­ge­ta­ri­sche spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Ve­ge­ta­ri­sche spa­ghet­ti bo­log­ne­se

20 min.
(38)
recept Pest­o­pen­ne met su­ri­mi

Pest­o­pen­ne met su­ri­mi

15 min.
(29)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.