Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.593)

sorteer op
recept Len­te­pas­ta met ge­rook­te kip

Len­te­pas­ta met ge­rook­te kip

15 min.
(56)
recept Vol­ko­ren­pas­ta met groe­ne groen­ten en cot­ta­ge chee­se

Vol­ko­ren­pas­ta met groe­ne groen­ten en cot­ta­ge chee­se

30 min.
(22)
recept Ver­se ta­gli­o­li­ni met broc­co­li en ven­kel­worst

Ver­se ta­gli­o­li­ni met broc­co­li en ven­kel­worst

30 min.
(9)
recept Pas­ta pes­to met to­nijn en ge­roos­ter­de aman­de­len

Pas­ta pes­to met to­nijn en ge­roos­ter­de aman­de­len

15 min.
(14)
recept Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met ge­po­cheerd ei

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met ge­po­cheerd ei

25 min.
(10)
recept Een­pan­s­pas­ta met ge­hakt en Ita­li­aan­se roer­bak­groen­te

Een­pan­s­pas­ta met ge­hakt en Ita­li­aan­se roer­bak­groen­te

30 min.
(9)
recept Pen­ne met groen­te­saus, cho­ri­zo & gar­na­len

Pen­ne met groen­te­saus, cho­ri­zo & gar­na­len

20 min.
(8)
recept Spa­ghet­ti met ham en ro­mi­ge groen­te­saus

Spa­ghet­ti met ham en ro­mi­ge groen­te­saus

20 min.
(3)
recept Ra­vi­o­li met ven­kel, kaas & to­maat­jes

Ra­vi­o­li met ven­kel, kaas & to­maat­jes

20 min.
(21)
recept Spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

Spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

20 min.
(3)
recept Pen­ne al­la bo­log­ne­se met kip­ge­hakt en lin­zen

Pen­ne al­la bo­log­ne­se met kip­ge­hakt en lin­zen

25 min.
(7)
recept Orec­chiet­te oven­scho­tel

Orec­chiet­te oven­scho­tel

30 min.
(19)
recept Vol­ko­ren spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

Vol­ko­ren spelt pen­ne met ven­kel, to­maat en zalm

20 min.
(1)
recept Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met to­maat, pis­ta­che en een lams­haas­je

Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met to­maat, pis­ta­che en een lams­haas­je

35 min.
(17)
recept Zee­wier­ta­gli­a­tel­le met to­ma­ten-groen­te­saus en kip

Zee­wier­ta­gli­a­tel­le met to­ma­ten-groen­te­saus en kip

30 min.
(3)
recept Pas­ta met ge­gril­de groen­ten, spek en gormas

Pas­ta met ge­gril­de groen­ten, spek en gormas

20 min.
(4)
recept Pas­ta met bal­sa­mi­co­biet­jes & tuin­bo­nen

Pas­ta met bal­sa­mi­co­biet­jes & tuin­bo­nen

15 min.
(3)
recept Spa­ghet­ti met ho­me­ma­de Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

Spa­ghet­ti met ho­me­ma­de Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

25 min.
(9)
recept Tor­tel­lo­ni met ar­ti­sjok en par­ma­ham

Tor­tel­lo­ni met ar­ti­sjok en par­ma­ham

20 min.
(22)
recept Ver­se tor­tel­lo­ni met ge­roos­ter­de groen­ten

Ver­se tor­tel­lo­ni met ge­roos­ter­de groen­ten

35 min.
(7)
recept Pas­ta met blau­we kaas & pom­poen­pit­ten

Pas­ta met blau­we kaas & pom­poen­pit­ten

20 min.
(6)
recept Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

Run­der­bal­le­tjes met pas­ta & cham­pig­non­saus

25 min.
(9)
recept Snel­le pas­ta met spi­na­zie, ar­ti­sjok & hum­mus

Snel­le pas­ta met spi­na­zie, ar­ti­sjok & hum­mus

15 min.
(14)
recept Ra­vi­o­li bo­log­ne­se met cham­pig­nons en lin­zen

Ra­vi­o­li bo­log­ne­se met cham­pig­nons en lin­zen

15 min.
(12)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.