Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.607)

sorteer op
recept Gnoc­chi­gra­tin met spi­na­zie

Gnoc­chi­gra­tin met spi­na­zie

55 min.
(650)
recept Schelp­jes­pas­ta met au­ber­gi­ne

Schelp­jes­pas­ta met au­ber­gi­ne

25 min.
(208)
recept Fris­se pas­ta­sa­la­de met to­nijn­dres­sing

Fris­se pas­ta­sa­la­de met to­nijn­dres­sing

15 min.
(159)
recept Pit­ti­ge spa­ghet­ti met groen­ten en gei­ten­kaas

Pit­ti­ge spa­ghet­ti met groen­ten en gei­ten­kaas

30 min.
(212)
recept Spa­ghet­ti met ve­ga­ge­hakt­saus

Spa­ghet­ti met ve­ga­ge­hakt­saus

50 min.
(43)
recept Can­nel­lo­ni met spi­na­zie en ri­cot­ta

Can­nel­lo­ni met spi­na­zie en ri­cot­ta

1 u. 5 min.
(530)
recept Si­ci­li­aan­se pas­ta met bloem­kool

Si­ci­li­aan­se pas­ta met bloem­kool

20 min.
(85)
recept Spa­ghet­ti al­la put­ta­nes­ca met wit­te kaas­blok­jes

Spa­ghet­ti al­la put­ta­nes­ca met wit­te kaas­blok­jes

20 min.
(85)
recept Pap­par­del­le met cour­get­te

Pap­par­del­le met cour­get­te

25 min.
(96)
recept Pas­ta­sa­la­de met tuin­bo­nen

Pas­ta­sa­la­de met tuin­bo­nen

25 min.
(67)
recept Thai­se gar­na­len­cur­ry

Thai­se gar­na­len­cur­ry

20 min.
(126)
recept Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en kib­be­ling

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en kib­be­ling

15 min.
(243)
recept Sch­nit­zel­tjes met to­ma­ten-gor­gon­zo­la­saus

Sch­nit­zel­tjes met to­ma­ten-gor­gon­zo­la­saus

20 min.
(90)
recept Pas­ta­gra­tin met cour­get­te

Pas­ta­gra­tin met cour­get­te

45 min.
(296)
recept Pas­ta pes­to met kip

Pas­ta pes­to met kip

20 min.
(607)
recept Oven­pas­ta met groen­ten

Oven­pas­ta met groen­ten

40 min.
(332)
recept To­ma­ten-kaas­cas­se­ro­le

To­ma­ten-kaas­cas­se­ro­le

40 min.
(212)
recept Ro­mi­ge kal­koen­fi­let en spits­kool

Ro­mi­ge kal­koen­fi­let en spits­kool

30 min.
(253)
recept Mac 'n' chee­se met ge­bak­ken prei

Mac 'n' chee­se met ge­bak­ken prei

50 min.
(167)
recept Ar­rab­bi­a­ta met pa­pri­ka en wod­ka

Ar­rab­bi­a­ta met pa­pri­ka en wod­ka

25 min.
(34)
recept Spa­ghet­ti met bal­le­tjes

Spa­ghet­ti met bal­le­tjes

30 min.
(320)
recept Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

50 min.
(284)
recept Pas­ta met ma­ge­re run­ders­au­cij­zen

Pas­ta met ma­ge­re run­ders­au­cij­zen

25 min.
(129)
recept Pas­ta met knol­sel­de­rij

Pas­ta met knol­sel­de­rij

35 min.
(86)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.