Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.607)

sorteer op
recept Pas­ta-oven­scho­tel met ge­gril­de pa­pri­ka, gei­ten­kaas en ser­ra­no­ham

Pas­ta-oven­scho­tel met ge­gril­de pa­pri­ka, gei­ten­kaas en ser­ra­no­ham

35 min.
(64)
recept Spa­ghet­ti met ge­roos­ter­de groen­ten, ri­cot­ta en rau­we ham

Spa­ghet­ti met ge­roos­ter­de groen­ten, ri­cot­ta en rau­we ham

40 min.
(93)
recept Ma­ca­ro­ni broc­co­li­scho­tel uit de oven

Ma­ca­ro­ni broc­co­li­scho­tel uit de oven

40 min.
(106)
recept Pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en ca­vo­lo ne­ro

Pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en ca­vo­lo ne­ro

30 min.
(13)
recept Oven­scho­tel bloem­kool & kaas

Oven­scho­tel bloem­kool & kaas

36 min.
(40)
recept Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met aman­del­pes­to en broc­co­li

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met aman­del­pes­to en broc­co­li

25 min.
(80)
recept Ver­se ta­gli­a­tel­le met snij­bo­nen, to­maat en to­nijn

Ver­se ta­gli­a­tel­le met snij­bo­nen, to­maat en to­nijn

14 min.
(50)
recept Me­di­ter­ra­ne pen­ne met an­sjo­vis, cour­get­te en gre­mo­la­ta

Me­di­ter­ra­ne pen­ne met an­sjo­vis, cour­get­te en gre­mo­la­ta

25 min.
(30)
recept Ge­fri­tuur­de gei­ten­kaas­ra­vi­o­li

Ge­fri­tuur­de gei­ten­kaas­ra­vi­o­li

1 u. 45 min.
(12)
recept Pap­par­del­le met zalm en mie­riks­wor­tel­saus

Pap­par­del­le met zalm en mie­riks­wor­tel­saus

24 u. 45 min.
(33)
recept Pen­ne met gar­na­len & groen­ten

Pen­ne met gar­na­len & groen­ten

15 min.
(50)
recept Spaan­se gnoc­chi met worst­jes

Spaan­se gnoc­chi met worst­jes

15 min.
(28)
recept Ro­mi­ge pap­par­del­le met krab

Ro­mi­ge pap­par­del­le met krab

16 min.
(15)
recept Oven­scho­tel met herfst­groen­ten en ro­mi­ge kaas­saus

Oven­scho­tel met herfst­groen­ten en ro­mi­ge kaas­saus

40 min.
(58)
recept Spa­ghet­ti met boe­ren­kool­pes­to & cher­ry­to­ma­ten

Spa­ghet­ti met boe­ren­kool­pes­to & cher­ry­to­ma­ten

20 min.
(49)
recept Roer­bak­bo­log­ne­se met kip

Roer­bak­bo­log­ne­se met kip

20 min.
(29)
recept Wor­tel­pas­ta met room­kaas en groen­te­bal­len

Wor­tel­pas­ta met room­kaas en groen­te­bal­len

15 min.
(44)
recept Fu­sil­li met ham en zon­ge­droog­de-to­ma­ten­saus

Fu­sil­li met ham en zon­ge­droog­de-to­ma­ten­saus

20 min.
(30)
recept Spa­ghet­ti met pad­den­stoe­len en cour­get­te­saus

Spa­ghet­ti met pad­den­stoe­len en cour­get­te­saus

25 min.
(51)
recept An­to­nio Car­luc­cio’s reu­zen­ra­vi­o­li met ver­ras­sing

An­to­nio Car­luc­cio’s reu­zen­ra­vi­o­li met ver­ras­sing

1 uur
(17)
recept Broc­co­li-erw­ten­pas­ta met ham en pes­to

Broc­co­li-erw­ten­pas­ta met ham en pes­to

15 min.
(55)
recept Spa­ghet­ti met biet en ri­cot­ta & peer uit de oven

Spa­ghet­ti met biet en ri­cot­ta & peer uit de oven

50 min.
(61)
recept Spaan­se pas­ta met ge­bak­ken cho­ri­zo & pe­ter­se­lie

Spaan­se pas­ta met ge­bak­ken cho­ri­zo & pe­ter­se­lie

15 min.
(102)
recept Ge­vul­de ki­prol­le­tjes met pas­ta pes­to

Ge­vul­de ki­prol­le­tjes met pas­ta pes­to

30 min.
(78)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.