Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.577)

sorteer op
recept Vol­ko­ren pas­ta met avo­ca­do­saus en ge­hakt

Vol­ko­ren pas­ta met avo­ca­do­saus en ge­hakt

20 min.
(14)
recept Vol­ko­ren­pas­ta met spi­na­zie en to­nijn

Vol­ko­ren­pas­ta met spi­na­zie en to­nijn

15 min.
(26)
recept Een­per­soonspas­ta met prei­saus & knof­look gar­na­len

Een­per­soonspas­ta met prei­saus & knof­look gar­na­len

20 min.
(3)
recept Vol­ko­ren­la­sag­ne

Vol­ko­ren­la­sag­ne

1 u. 25 min.
(19)
recept Ge­le-lin­zen­spa­ghet­ti met knol­sel­de­rij

Ge­le-lin­zen­spa­ghet­ti met knol­sel­de­rij

25 min.
(20)
recept Pasta­scho­tel met cham­pig­nons uit de oven

Pas­ta­scho­tel met cham­pig­nons uit de oven

45 min.
(7)
recept Spa­ghet­ti met ei, ve­ga spe­k­reep­jes & ge­roos­ter­de bloem­kool

Spa­ghet­ti met ei, ve­ga spe­k­reep­jes & ge­roos­ter­de bloem­kool

20 min.
(0)
recept Var­kens­haas met ge­vul­de ra­vi­o­li, pad­den­stoe­len & peul­tjes

Var­kens­haas met ge­vul­de ra­vi­o­li, pad­den­stoe­len & peul­tjes

25 min.
(1)
recept Ro­mi­ge ta­gli­o­li­ni met ge­rook­te zalm, wit­lof & cher­ry­to­maat­jes

Ro­mi­ge ta­gli­o­li­ni met ge­rook­te zalm, wit­lof & cher­ry­to­maat­jes

25 min.
(4)
recept Een­per­soons kipsal­tim­boc­ca met lin­gui­ne

Een­per­soons kip­sal­tim­boc­ca met lin­gui­ne

15 min.
(4)
recept Tor­tel­lo­ni met ver­se krui­den en Par­me­zaan

Tor­tel­lo­ni met ver­se krui­den en Par­me­zaan

10 min.
(1)
recept Vol­ko­ren­lin­gui­ne met cour­get­te­pes­to

Vol­ko­ren­lin­gui­ne met cour­get­te­pes­to

15 min.
(11)
recept La­sag­ne van pom­poen met ro­de biet, mas­car­po­ne & gei­ten­kaas

La­sag­ne van pom­poen met ro­de biet, mas­car­po­ne & gei­ten­kaas

1 uur
(8)
recept Pen­ne al­la Nor­ma met au­ber­gi­ne & ge­roos­ter­de ri­cot­ta

Pen­ne al­la Nor­ma met au­ber­gi­ne & ge­roos­ter­de ri­cot­ta

30 min.
(2)
recept Ta­gli­a­tel­le car­bo­na­ra met kip & sper­zie­bo­nen

Ta­gli­a­tel­le car­bo­na­ra met kip & sper­zie­bo­nen

20 min.
(0)
recept Ge­vul­de pas­ta met to­ma­ten­saus

Ge­vul­de pas­ta met to­ma­ten­saus

30 min.
(1)
recept Pas­ta pes­to met broc­co­li, knof­look­kruim en cher­ry­to­ma­ten

Pas­ta pes­to met broc­co­li, knof­look­kruim en cher­ry­to­ma­ten

15 min.
(11)
recept Ro­mi­ge spa­ghet­ti met spi­na­zie, zalm en gar­na­len

Ro­mi­ge spa­ghet­ti met spi­na­zie, zalm en gar­na­len

15 min.
(2)
recept Ve­gan la­sag­ne bo­log­ne­se

Ve­gan la­sag­ne bo­log­ne­se

1 u. 30 min.
(18)
recept Groen­te-ham­la­sag­ne met ri­cot­ta

Groen­te-ham­la­sag­ne met ri­cot­ta

1 u. 5 min.
(11)
recept Ver­se ta­gli­a­tel­le met pol­pet­tes in to­ma­ten­saus

Ver­se ta­gli­a­tel­le met pol­pet­tes in to­ma­ten­saus

10 min.
(10)
recept La­sag­net­te met au­ber­gi­ne-to­ma­ten­saus, kap­per­tjes & ri­cot­ta

La­sag­net­te met au­ber­gi­ne-to­ma­ten­saus, kap­per­tjes & ri­cot­ta

30 min.
(11)
recept Rund­vlees in ro­de wijn met pas­ta

Rund­vlees in ro­de wijn met pas­ta

1 u. 50 min.
(44)
recept Azi­a­tisch ge­ma­ri­neer­de var­kens­spies met Chi­ne­se wok­groen­te

Azi­a­tisch ge­ma­ri­neer­de var­kens­spies met Chi­ne­se wok­groen­te

30 min.
(0)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.