Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.607)

sorteer op
recept Can­nel­lo­ni met gei­ten­kaas

Can­nel­lo­ni met gei­ten­kaas

55 min.
(29)
recept Tor­tel­lo­ni met ven­kel en sar­di­nes

Tor­tel­lo­ni met ven­kel en sar­di­nes

15 min.
(23)
recept Pen­ne put­ta­nes­ca met broc­co­li en ka­bel­jauw

Pen­ne put­ta­nes­ca met broc­co­li en ka­bel­jauw

20 min.
(16)
recept Sa­la­mi­piz­za met moz­za­rel­la en to­ma­ten­sa­la­de

Sa­la­mi­piz­za met moz­za­rel­la en to­ma­ten­sa­la­de

20 min.
(3)
recept Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met to­ma­ten­saus

Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met to­ma­ten­saus

15 min.
(18)
recept Lin­gui­ne met ca­pre­se kip in to­ma­ten­saus

Lin­gui­ne met ca­pre­se kip in to­ma­ten­saus

40 min.
(2)
recept Cour­get­te car­bo­na­ra

Cour­get­te car­bo­na­ra

40 min.
(43)
recept Tor­tel­lo­ni met blau­we kaas & ge­meng­de pad­den­stoe­len

Tor­tel­lo­ni met blau­we kaas & ge­meng­de pad­den­stoe­len

15 min.
(39)
recept Pom­poen­spa­ghet­ti met ven­kel en ve­ga­bal­le­tjes

Pom­poen­spa­ghet­ti met ven­kel en ve­ga­bal­le­tjes

20 min.
(18)
recept Spa­ghet­ti van zoe­te aard­ap­pel met to­maat & Ca­tel­aan­se worst­jes

Spa­ghet­ti van zoe­te aard­ap­pel met to­maat & Ca­tel­aan­se worst­jes

25 min.
(7)
recept Pas­ta pes­to met spi­na­zie en avo­ca­do

Pas­ta pes­to met spi­na­zie en avo­ca­do

25 min.
(23)
recept Spa­ghet­ti ca­cio e pe­pe met broc­co­li­sa­la­de

Spa­ghet­ti ca­cio e pe­pe met broc­co­li­sa­la­de

15 min.
(15)
recept Pas­ta­sa­la­de met biet­jes, au­gurk, dil­le en fe­ta

Pas­ta­sa­la­de met biet­jes, au­gurk, dil­le en fe­ta

15 min.
(45)
recept Pas­ta pes­to sa­la­de

Pas­ta pes­to sa­la­de

15 min.
(49)
recept Var­kens­fi­let­lap­jes met pen­ne en spi­na­zie

Var­kens­fi­let­lap­jes met pen­ne en spi­na­zie

25 min.
(11)
recept Me­di­ter­ra­ne ta­gli­a­tel­le met to­maat­jes en bur­ra­ta

Me­di­ter­ra­ne ta­gli­a­tel­le met to­maat­jes en bur­ra­ta

30 min.
(22)
recept Pan­la­sag­ne met ver­se pas­ta­saus

Pan­la­sag­ne met ver­se pas­ta­saus

30 min.
(41)
recept Pas­ta met sper­zie­bo­nen en ge­rook­te ma­kreel

Pas­ta met sper­zie­bo­nen en ge­rook­te ma­kreel

25 min.
(6)
recept Pas­ta pes­to met snij­bo­nen en broc­co­li

Pas­ta pes­to met snij­bo­nen en broc­co­li

20 min.
(48)
recept Pas­ta­sa­la­de met ge­pof­te to­maat­jes

Pas­ta­sa­la­de met ge­pof­te to­maat­jes

50 min.
(67)
recept Pap­par­del­le met as­per­ges en zalm

Pap­par­del­le met as­per­ges en zalm

55 min.
(25)
recept Ge­krui­de ka­bel­jauw en ver­se pap­par­del­le

Ge­krui­de ka­bel­jauw en ver­se pap­par­del­le

20 min.
(17)
recept Pen­ne met har­ti­ge ven­kel-pan­cet­ta­saus

Pen­ne met har­ti­ge ven­kel-pan­cet­ta­saus

17 min.
(7)
recept Glu­ten­vrije spa­ghet­ti met cour­get­te, kip en pan­cet­ta van Eli­ze Vis

Glu­ten­vrije spa­ghet­ti met cour­get­te, kip en pan­cet­ta van Eli­ze Vis

25 min.
(26)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.