Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.607)

sorteer op
recept Pad­de­stoe­len ta­gli­a­tel­le

Pad­de­stoe­len ta­gli­a­tel­le

15 min.
(74)
recept Kort-in-de-keu­ken spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Kort-in-de-keu­ken spa­ghet­ti bo­log­ne­se

25 min.
(113)
recept Spa­ghet­ti­ni met ma­kreel­saus

Spa­ghet­ti­ni met ma­kreel­saus

20 min.
(18)
recept Ta­gli­a­tel­le met ro­mi­ge kaas­saus

Ta­gli­a­tel­le met ro­mi­ge kaas­saus

20 min.
(53)
recept Cap­pel­let­ti met prei-bo­log­ne­se­saus

Cap­pel­let­ti met prei-bo­log­ne­se­saus

20 min.
(25)
recept La­sag­ne met sa­la­mi en spi­na­zie

La­sag­ne met sa­la­mi en spi­na­zie

1 uur
(204)
recept Pen­ne met tuin­boon­tjes en ar­ti­sjok

Pen­ne met tuin­boon­tjes en ar­ti­sjok

20 min.
(13)
recept Ta­gli­a­tel­le met ro­mi­ge gar­na­len­saus

Ta­gli­a­tel­le met ro­mi­ge gar­na­len­saus

25 min.
(42)
recept Ge­vul­de pas­ta met kaas-bosui­saus

Ge­vul­de pas­ta met kaas-bos­ui­saus

20 min.
(38)
recept Ta­gli­a­tel­le met zalm­room­saus

Ta­gli­a­tel­le met zalm­room­saus

15 min.
(120)
recept Tor­tel­lo­ni met no­ten en ge­roos­ter­de ven­kel

Tor­tel­lo­ni met no­ten en ge­roos­ter­de ven­kel

15 min.
(16)
recept Ita­li­aan­se kib­be­ling met ci­troen­bo­ter

Ita­li­aan­se kib­be­ling met ci­troen­bo­ter

15 min.
(19)
recept Ta­gli­a­tel­le al­le er­be met sal­tim­boc­ca­rol­le­tjes

Ta­gli­a­tel­le al­le er­be met sal­tim­boc­ca­rol­le­tjes

30 min.
(47)
recept Pap­par­del­le met ge­rook­te zalm­steaks en as­per­ge­tips

Pap­par­del­le met ge­rook­te zalm­steaks en as­per­ge­tips

15 min.
(15)
recept Pas­ta met to­ma­ten-kaas­saus

Pas­ta met to­ma­ten-kaas­saus

20 min.
(24)
recept Pas­ta met ro­mi­ge krab

Pas­ta met ro­mi­ge krab

30 min.
(38)
recept Ma­ca­ro­ni met to­ma­ten­saus

Ma­ca­ro­ni met to­ma­ten­saus

30 min.
(48)
recept La­sag­ne met to­nijn en cour­get­te

La­sag­ne met to­nijn en cour­get­te

50 min.
(217)
recept Ti­la­pia­fi­let met ge­droog­de to­maat

Ti­la­pia­fi­let met ge­droog­de to­maat

25 min.
(17)
recept Spa­ghet­ti met twee kleu­ren bo­nen

Spa­ghet­ti met twee kleu­ren bo­nen

20 min.
(25)
recept Zalm met spi­na­zie­pas­ta

Zalm met spi­na­zie­pas­ta

25 min.
(125)
recept Fu­sil­li met room­saus

Fu­sil­li met room­saus

25 min.
(78)
recept Pen­ne met pro­ven­çaal­se ka­bel­jauw

Pen­ne met pro­ven­çaal­se ka­bel­jauw

30 min.
(36)
recept Pas­ta met Quorn stuk­jes

Pas­ta met Quorn stuk­jes

20 min.
(14)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.