Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.607)

sorteer op
recept Pen­ne met to­maat en mas­car­po­ne­saus

Pen­ne met to­maat en mas­car­po­ne­saus

20 min.
(63)
recept Pas­ta met pe­pe­ro­ni­kip

Pas­ta met pe­pe­ro­ni­kip

30 min.
(56)
recept Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te-zalm­saus

Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te-zalm­saus

20 min.
(45)
recept Kip met knof­look­saus en broc­co­li

Kip met knof­look­saus en broc­co­li

40 min.
(42)
recept Spi­na­zie­la­sag­ne met an­sjo­vis

Spi­na­zie­la­sag­ne met an­sjo­vis

55 min.
(66)
recept Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met kip

Lauw­war­me pas­ta­sa­la­de met kip

20 min.
(184)
recept Ge­gra­ti­neer­de spa­ghet­ti

Ge­gra­ti­neer­de spa­ghet­ti

25 min.
(38)
recept Ma­ca­ro­ni­scho­tel met rau­we ham

Ma­ca­ro­ni­scho­tel met rau­we ham

30 min.
(52)
recept La­sag­ne van kool­raap en prei

La­sag­ne van kool­raap en prei

45 min.
(78)
recept La­sag­ne met wit­lof en zalm

La­sag­ne met wit­lof en zalm

55 min.
(186)
recept Pas­ta­sa­la­de met to­nijns­saus

Pas­ta­sa­la­de met to­nijns­saus

25 min.
(300)
recept Tor­tel­lo­ni met ru­co­l­a­pes­to

Tor­tel­lo­ni met ru­co­l­a­pes­to

15 min.
(80)
recept La­sag­ne met zeef­ruit en ver­mout­saus

La­sag­ne met zeef­ruit en ver­mout­saus

30 min.
(9)
recept Ta­gli­a­tel­le met sper­zie­bo­nen en to­maat

Ta­gli­a­tel­le met sper­zie­bo­nen en to­maat

20 min.
(30)
recept Pas­ta met schnit­zel­reep­jes en kaas­saus

Pas­ta met schnit­zel­reep­jes en kaas­saus

20 min.
(38)
recept Ru­co­la­bouil­lon­fon­due met spies­jes

Ru­co­la­bouil­lon­fon­due met spies­jes

15 min.
(37)
recept Tor­tel­li­ni met au­ber­gi­ne­saus

Tor­tel­li­ni met au­ber­gi­ne­saus

25 min.
(41)
recept Vol­ko­ren pen­ne met kap­per­tjes

Vol­ko­ren pen­ne met kap­per­tjes

20 min.
(34)
recept Ta­gli­a­tel­le met pes­to en reu­zen­bo­nen

Ta­gli­a­tel­le met pes­to en reu­zen­bo­nen

20 min.
(60)
recept La­sag­ne met oes­ter­zwam­men

La­sag­ne met oes­ter­zwam­men

45 min.
(67)
recept Pas­ta met zalm­saus en broc­co­li

Pas­ta met zalm­saus en broc­co­li

20 min.
(95)
recept Roer­bak­mie met su­ri­mi en rood­baars

Roer­bak­mie met su­ri­mi en rood­baars

20 min.
(18)
recept Ma­ca­ro­ni met pa­pri­kasaus en wit­te kaas

Ma­ca­ro­ni met pa­pri­kasaus en wit­te kaas

20 min.
(75)
recept Ta­gli­a­tel­le met ro­mi­ge knof­look­gar­na­len

Ta­gli­a­tel­le met ro­mi­ge knof­look­gar­na­len

15 min.
(68)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.